Menus in

Ajankohtaista


Tervehdys Turun Haraldista!!
Olen Mika Koivisto ja aloitin uuden vuosikymmenen uusin haastein Viikinkiravintola Haraldissa Turussa keittiöpäällikön hommissa. Olen Raumalta kotoisin ja juuri muuttanut Turun seudulle. Murreongelmia ei pitäisi liiemmin olla – oon tääl niingon gotona, joten siitä on hyvä aloittaa😊
Olen ollut jo pitkään ravintola-alalla – yli kolmekymmentä vuotta – joten minut on monessa sopassa keitetty ja alan kehittymistä vuosien varrella on tullut seurattua aitiopaikalta. Olen työskennellyt erilaisissa ravintoloissa, hotelleissa ja laivoissa, järjestänyt purtavaa niin pienille ryhmille kuin isoillekin massoille. Piipahdin jopa Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla keittiön oven kautta 😉 Olen ollut pitkään mukana myös keittiömestariyhdistystoiminnassa, jossa saa tavata kollegoita alalta.
Nyt pelipaikkana siis Viikinkiravintola Harald, jossa minut on otettu hienosti vastaan ja on ollut ilo huomata, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Nähdään maukkaan ruoan merkeissä Turun Haraldissa!

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald
#turku
... See MoreSee Less

Tervehdys Turun Haraldista!!
Olen Mika Koivisto ja aloitin uuden vuosikymmenen uusin haastein Viikinkiravintola Haraldissa Turussa keittiöpäällikön hommissa. Olen Raumalta kotoisin ja juuri muuttanut Turun seudulle. Murreongelmia ei pitäisi liiemmin olla – oon tääl niingon gotona, joten siitä on hyvä aloittaa😊
Olen ollut jo pitkään ravintola-alalla – yli kolmekymmentä vuotta – joten minut on monessa sopassa keitetty ja alan kehittymistä vuosien varrella on tullut seurattua aitiopaikalta. Olen työskennellyt erilaisissa ravintoloissa, hotelleissa ja laivoissa, järjestänyt purtavaa niin pienille ryhmille kuin isoillekin massoille. Piipahdin jopa Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla keittiön oven kautta 😉 Olen ollut pitkään mukana myös keittiömestariyhdistystoiminnassa, jossa saa tavata kollegoita alalta.
Nyt pelipaikkana siis Viikinkiravintola Harald, jossa minut on otettu hienosti vastaan ja on ollut ilo huomata, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Nähdään maukkaan ruoan merkeissä Turun Haraldissa!

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald
#TurkuImage attachmentImage attachment

Se on Thorin päivä ja sehän tarkoittaa sitä, että on hernekeittopäivä. Tervetuloa

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#harald
#vikingrestaurants
... See MoreSee Less

Se on Thorin päivä ja sehän tarkoittaa sitä, että on hernekeittopäivä. Tervetuloa

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#harald
#vikingrestaurants

 

Comment on Facebook

Tuon jälkeen kyllä ukkonen jyrisee.

aika laihaa papusoppaa

NORMANNIEN POSSUA G
Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun savukassleria ja tiristettyä possun­kylkeä, rosmariinikastia, kermaista juustoperunaa, haudutettua sipulia, uunijuureksia sekä omena-chilihilloketta.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald
... See MoreSee Less

NORMANNIEN POSSUA G
Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun savukassleria ja tiristettyä possun­kylkeä, rosmariinikastia, kermaista juustoperunaa, haudutettua sipulia, uunijuureksia sekä omena-chilihilloketta.
 
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald

Thor on skandinaavisessa mytologiassa ukkosen jumala. Koska hän suojelee maanviljelijöitä tarujen jättiläisiltä, hän oli kansan keskuudessa hyvin suosittu jumala. Thor oli myös viikinkien suosituimpia jumalia ja monet viikingit käyttivät kaulakorua, johon oli kuvattu Thorin käyttämä Mjölner-vasara. Thorin kaltaisia, usein vasaralla tai nuijalla aseistautuneita ukkosenjumalia esiintyy laajalti Euroopan ja Lähi-idän mytologioissa.

Eräässä tarinassa jääjättiläinen Thrym varasti Thorille rakkaan Mjöllnerin ja vaati vasaran palauttamista vastaan jumalatar Freijan kättä. Thor naamioitui Freijaksi ja ystävänsä Loki-jumalan kanssa saapui jättiläisten luokse. Jättiläiset pitivät suuret juhlat, sillä pian Freijaksi naamioitunut Thor menisi naimisiin jättiläisen kanssa. Thor mässäili niin paljon, että oli melkein paljastua, ellei Loki olisi selittänyt valtavan ruokahalun johtuvan häävalmistelujen aiheuttamasta jännityksestä. Juuri kun häät olivat alkamassa, Thor paljasti itsensä, otti Mjöllnerin ja tappoi kaikki jättiläiset mukaan lukien Thrymin.

Thor kuolee Ragnarökissä taistellessaan Midgårdin jättiläiskäärmettä vastaan. Hän tappaa käärmeen, mutta kuolee myös itse.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald

fi.wikipedia.org/wiki/Thor

Viikon neljäs päivä torstai on nimetty Thorin mukaan.
... See MoreSee Less

Thor on skandinaavisessa mytologiassa ukkosen jumala. Koska hän suojelee maanviljelijöitä tarujen jättiläisiltä, hän oli kansan keskuudessa hyvin suosittu jumala. Thor oli myös viikinkien suosituimpia jumalia ja monet viikingit käyttivät kaulakorua, johon oli kuvattu Thorin käyttämä Mjölner-vasara. Thorin kaltaisia, usein vasaralla tai nuijalla aseistautuneita ukkosenjumalia esiintyy laajalti Euroopan ja Lähi-idän mytologioissa. 

Eräässä tarinassa jääjättiläinen Thrym varasti Thorille rakkaan Mjöllnerin ja vaati vasaran palauttamista vastaan jumalatar Freijan kättä. Thor naamioitui Freijaksi ja ystävänsä Loki-jumalan kanssa saapui jättiläisten luokse. Jättiläiset pitivät suuret juhlat, sillä pian Freijaksi naamioitunut Thor menisi naimisiin jättiläisen kanssa. Thor mässäili niin paljon, että oli melkein paljastua, ellei Loki olisi selittänyt valtavan ruokahalun johtuvan häävalmistelujen aiheuttamasta jännityksestä. Juuri kun häät olivat alkamassa, Thor paljasti itsensä, otti Mjöllnerin ja tappoi kaikki jättiläiset mukaan lukien Thrymin.

Thor kuolee Ragnarökissä taistellessaan Midgårdin jättiläiskäärmettä vastaan. Hän tappaa käärmeen, mutta kuolee myös itse.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald

https://fi.wikipedia.org/wiki/Thor

Viikon neljäs päivä torstai on nimetty Thorin mukaan.

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana

MAANANTAI
13.1.
Basilikalla aateloitua kukkakaalikeittoa 9.20
Paistettuja muikkuja ja kermaviilikastia 10.50
Grillattua porsaankasleria puolukkakastilla 10.50
Teurastajanpihviä ja häränrintamoussea 19.90

TIISTAI
14.1.
Yrttitarhan kalakeittoa 9.20
Barbaarin tervakastilla siveltyä broileria 10.50
Tomaattista jakkihedelmäpataa 10.50
Hirven entrecotea rosmariinikastilla 19.90

KESKIVIIKKO
Huldan mustajuurikeittoa 9.20
Mamman lihapullia maustepippurikastikkeella 10.50
Yrttikuorrutettua pangasiusta rapukastilla 10.50
Paistettua riekonrintaa punaviinikastin kera 19.90

TORSTAI
16.1.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Kalkkunan lehtipihvi paistetulla vuohenjuustolla 10.50
Lupiinitempeä ja tulimaan tomaattikastia 10.50
Paahdettua kuhaa sienikastin kera 19.90

PERJANTAI
17.1.
Kasvimaan gulassikeittoa 9.20
Häränrintaa koskenlaskijakastin kera 10.50
Yrtti-pistoukuorrutettua lohta 10.50
Aifurin lammassärää 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana

MAANANTAI
13.1. 
Basilikalla aateloitua kukkakaalikeittoa 9.20
Paistettuja muikkuja ja kermaviilikastia 10.50
Grillattua porsaankasleria puolukkakastilla 10.50
Teurastajanpihviä ja häränrintamoussea 19.90

TIISTAI
14.1. 
Yrttitarhan kalakeittoa 9.20
Barbaarin tervakastilla siveltyä broileria 10.50
Tomaattista jakkihedelmäpataa 10.50
Hirven entrecotea rosmariinikastilla 19.90

KESKIVIIKKO
Huldan mustajuurikeittoa 9.20
Mamman lihapullia maustepippurikastikkeella 10.50
Yrttikuorrutettua pangasiusta rapukastilla 10.50
Paistettua riekonrintaa punaviinikastin kera 19.90

TORSTAI
16.1. 
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Kalkkunan lehtipihvi paistetulla vuohenjuustolla 10.50
Lupiinitempeä ja tulimaan tomaattikastia 10.50
Paahdettua kuhaa sienikastin kera 19.90

PERJANTAI
17.1. 
Kasvimaan gulassikeittoa 9.20
Häränrintaa koskenlaskijakastin kera 10.50
Yrtti-pistoukuorrutettua lohta 10.50
Aifurin lammassärää 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald

Heipat täältä Jypin kylästä.
Meidän iloinen Borghild on kova tyttö kierrättämään ja keksimään monenmoista käyttötarkoitusta vanhaksi ja käyttämättömäksi jääneistä asioista. Viimeisimpänä syntyi vanhoista vanerisista jälkkärilistoista, joulukuusen koristeet, viikinkiveneet ja kaulakorut 😊 Noihin veneisiin vois sipasta vielä liitutaulumaalia pintaan. #teinitsejasäästin😊

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#kierrätystä
#vikingrestaurants
... See MoreSee Less

Heipat täältä Jypin kylästä.
Meidän iloinen Borghild on kova tyttö kierrättämään ja keksimään monenmoista käyttötarkoitusta vanhaksi ja käyttämättömäksi jääneistä asioista. Viimeisimpänä syntyi vanhoista vanerisista jälkkärilistoista, joulukuusen koristeet, viikinkiveneet ja kaulakorut 😊 Noihin veneisiin vois sipasta vielä liitutaulumaalia pintaan. #teinitsejasäästin😊

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#kierrätystä
#vikingrestaurants

Kvasir: Viisauden jumala
Thor oli viikinkien jumalista vahvin, ­Freija kaunein ja Odin viisain – tai näin monet luulevat.

Jumaltaruja sisäl­tävän ­Eddan mukaan oli kuitenkin vielä joku Odiniakin teräväpäisempi: Kvasir, joka oli ”viisain kaikista jumalista”.

Kvasir oli poikkeuksellisen viisas ­syntyperänsä vuoksi.

Kun aasat ja vaanit, kaksi jumalsukua, olivat aikojen alussa kiistelleet maailman hallinnasta ja solmivat lopulta monivaiheisten tais­telujen jälkeen rauhan, he sinetöivät vihollisuuksien päät­tymisen sylkäisemällä kaikki suureen astiaan, ja tuosta syljestä luotiin Kvasir.

Kvasirissa oli siis tippa jokaista jumalaa, ja niin ­hänestä tuli koko jumalten maailman Asgårdin viisain. Hän osasi vastata kysymykseen kuin kysymykseen.

Kaksi kääpiötä, Fjalar ja Galar, kadehtivat Kvasirin viisautta lopulta niin paljon, että he kutsuivat hänet vieraakseen ja tappoivat hänet.

Sitten he ottivat hänen vertaan talteen, sekoittivat siihen hunajaa ja antoivat sen käydä, ja niin syntyi ”runou­den simaa”, joka antoi juojalleen runoilijan taitoa tai tietoviisautta.

Viikingit uskoivat, että parhaat runonlaulajat eli skaldit olivat saaneet tipan tuota simaa ja siten jumalat jatkoivat elämäänsä heissä ja heidän taiteessaan.

www.ravintolaharald.fi
#Viikingit
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants

historianet.fi/sivilisaatiot/viikingit/viikingeilla-oli-jumalia-joka-lahtoon
... See MoreSee Less

Kvasir: Viisauden jumala
Thor oli viikinkien jumalista vahvin, ­Freija kaunein ja Odin viisain – tai näin monet luulevat.

Jumaltaruja sisäl­tävän ­Eddan mukaan oli kuitenkin vielä joku Odiniakin teräväpäisempi: Kvasir, joka oli ”viisain kaikista jumalista”.

Kvasir oli poikkeuksellisen viisas ­syntyperänsä vuoksi.

Kun aasat ja vaanit, kaksi jumalsukua, olivat aikojen alussa kiistelleet maailman hallinnasta ja solmivat lopulta monivaiheisten tais­telujen jälkeen rauhan, he sinetöivät vihollisuuksien päät­tymisen sylkäisemällä kaikki suureen astiaan, ja tuosta syljestä luotiin Kvasir.

Kvasirissa oli siis tippa jokaista jumalaa, ja niin ­hänestä tuli koko jumalten maailman Asgårdin viisain. Hän osasi vastata kysymykseen kuin kysymykseen.

Kaksi kääpiötä, Fjalar ja Galar, kadehtivat Kvasirin viisautta lopulta niin paljon, että he kutsuivat hänet vieraakseen ja tappoivat hänet.

Sitten he ottivat hänen vertaan talteen, sekoittivat siihen hunajaa ja antoivat sen käydä, ja niin syntyi ”runou­den simaa”, joka antoi juojalleen runoilijan taitoa tai tietoviisautta.

Viikingit uskoivat, että parhaat runonlaulajat eli skaldit olivat saaneet tipan tuota simaa ja siten jumalat jatkoivat elämäänsä heissä ja heidän taiteessaan.

www.ravintolaharald.fi
#viikingit
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants

https://historianet.fi/sivilisaatiot/viikingit/viikingeilla-oli-jumalia-joka-lahtoon

VIIKINKISOTURIN TALKOOPANNU G
18,90€ (norm. 21,70 €)
Barbaarien tervakastilla siveltyä häränrintaa, pororyynimakkaraa, tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juusto­perunaa ja kermassa haudutettuja punajuuria mustaherukkahillokkeen kera.

Historian kirjojen mukaan:
Viikinkiaikaan ruoka syötiin veitsellä ja lusikalla. Haarukoita ei ollut, sillä se keksittiin vasta myöhemmin. Juoma tarjoiltiin puisista kupeista. Rikkaat joivat hopeisista juomakupeista tai jopa juomalaseista. Ruokaa tarjoiltiin suurissa vadeissa. Juomasarvia käytettiin lähinnä juhlatilaisuuksissa. Niissä ei ollut jalkoja, joten juoma niistä täytyi juoda kerralla.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#talkoopannu
... See MoreSee Less

VIIKINKISOTURIN TALKOOPANNU G
18,90€ (norm. 21,70 €)
Barbaarien tervakastilla siveltyä häränrintaa, pororyynimakkaraa, tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juusto­perunaa ja kermassa haudutettuja punajuuria mustaherukkahillokkeen kera.

Historian kirjojen mukaan:
Viikinkiaikaan ruoka syötiin veitsellä ja lusikalla. Haarukoita ei ollut, sillä se keksittiin vasta myöhemmin. Juoma tarjoiltiin puisista kupeista. Rikkaat joivat hopeisista juomakupeista tai jopa juomalaseista. Ruokaa tarjoiltiin suurissa vadeissa. Juomasarvia käytettiin lähinnä juhlatilaisuuksissa. Niissä ei ollut jalkoja, joten juoma niistä täytyi juoda kerralla.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#talkoopannuImage attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Ne teidän annokset tosi maistuvia ja runsaita, olisko mahdollista jakaa annos ystävän kanssa

Laura koska menään tonne käymään?

On hyvä annos,vaihdoin vaan kermaperunat kilpiperunoihin...mustaherukkahilloke antoi hyvän säväyksen koko annokselle🙂

Näyttää kyl niin herkulliselta 😋

On hyvää

Näyttää hyvältä! 😂😂😂

Kauan voimassa?

Nam nyt tuli nälkä 😋😋

Nam😻

Vesi aivan herahtaa kielelle...

Liisa, mentäiskö maistaan? 😛

Riitta ja Jari oiskohan tuo hyvää?😋

Vilma 😋

+ View previous comments

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana

MAANANTAI
6.1. LOPPIAINEN - ei lounasta

TIISTAI
7.1.
Tuorejuustolla aateloitua tomaattikeittoa 9.20
Lammaspyöryköitä oreganojogurtin kera 10.50
Kantarellikastissa haudutettua kampelaa 10.50
Teurastajanpihviä ja pekonilastuja 19.90

KESKIVIIKKO
8.1.
Poro-koskenlaskijakeittoa 9.20
Härkäpapupihvi pistoun ja tomaattikastin kera 10.50
Paistettua lohta ja kurpitsarelissiä 10.50
Haraldin legendaarinen lammassärä 19.90

TORSTAI
9.1.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Pariloitua broilerinrintaa ja punaviinikastia 10.50
Lupiinitempeä ja punakvinoa-risottoa 10.50
Varrasleipämurulla kuorrutettua kuhaa 19.90

PERJANTAI
10.1.
Kermaista parsakeittoa 9.20
Härkästroganoffia pottuvoin kera 10.50
Paistettua turskaa ja rapukastia 10.50
Haudutettua poronlapaa mustaherukkakastilla 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana

MAANANTAI
6.1. LOPPIAINEN - ei lounasta 

TIISTAI
7.1. 
Tuorejuustolla aateloitua tomaattikeittoa 9.20
Lammaspyöryköitä oreganojogurtin kera 10.50
Kantarellikastissa haudutettua kampelaa 10.50
Teurastajanpihviä ja pekonilastuja 19.90

KESKIVIIKKO
8.1. 
Poro-koskenlaskijakeittoa 9.20
Härkäpapupihvi pistoun ja tomaattikastin kera 10.50
Paistettua lohta ja kurpitsarelissiä 10.50
Haraldin legendaarinen lammassärä 19.90

TORSTAI
9.1. 
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Pariloitua broilerinrintaa ja punaviinikastia 10.50
Lupiinitempeä ja punakvinoa-risottoa 10.50
Varrasleipämurulla kuorrutettua kuhaa 19.90

PERJANTAI
10.1. 
Kermaista parsakeittoa 9.20
Härkästroganoffia pottuvoin kera 10.50
Paistettua turskaa ja rapukastia 10.50
Haudutettua poronlapaa mustaherukkakastilla 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald

Se on Moro Oulun viikinkikylästä!!

Uutta vuotta jolkotellaan!
Kinkut ja kalkkunnat on syöty ja tahti on ollu sen verran kova, ettei jäläkiruokaa ole kerenny huomioimaan
joka kohassa!
Nyt on!
Tekasin vuojen vaihteeseen keveämmän jäädykkeen.
tämähän voi olla vaikka se `´semi freddo`` tätä jos jäädyttää vähemmän aikaa!
4h kun pitelee pakastimessa niin jääpi keskeltä pehmeeksi! Itelä unohtu kiireessä pitemmäksi aikaa ,ei siitä huono silti tullu!

Resepti ois tämmöne!

4 dl vadelmia tai mansikoita tai no mitä sitte löytynee pakkasen pohojilta.
2 kananmunan keltuaista
1 dl Tomusokeria
1/2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Tomusokeria

Soseuta kohomeiset marjat, jossei marjojen kuoria halua matkaan niin pusertelee siivilän läpi mehuksi!
Kypsennä keltuaiset, tomusokeri ja vesi kuumavesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa. siihe voi lisätä vaikkapa lakkalikööriä makua antaan,

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä marjasose keskenään ja kaada seos pakastimen kestävään vuokaan Jäädytä pakastimessa vähintään vuorokausi.
Kumoa jäätyny jäädyke vadille tai leikkaa viipaleiksi,voihan nuo annosvuokiinki tehä! kuumavesi helpottaa jäädykkeen irtoamista vuuasta, ja sokeria voi laittaa lautaselle,pyssyypi jäähyke aloillaan! Marjoja ja kinuskia pähkinöitä koristeluun,miten se kellekkin sattu passaan!

Hyvää ja Makoisaa uutta vuotta toivottelee Thor Tuulitukka.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald
#reseptit
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Se on Moro Oulun viikinkikylästä!!

Uutta vuotta jolkotellaan!  
Kinkut ja kalkkunnat on syöty ja tahti on ollu sen verran kova, ettei jäläkiruokaa ole kerenny huomioimaan
joka kohassa!
Nyt on! 
Tekasin vuojen vaihteeseen keveämmän jäädykkeen.
tämähän voi olla vaikka se `´semi freddo`` tätä jos jäädyttää vähemmän aikaa! 
4h kun pitelee pakastimessa niin  jääpi keskeltä pehmeeksi! Itelä unohtu kiireessä pitemmäksi aikaa ,ei siitä huono silti tullu!

Resepti ois tämmöne!

4 dl vadelmia tai mansikoita tai no mitä sitte löytynee pakkasen pohojilta.
2 kananmunan keltuaista
1 dl Tomusokeria
1/2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Tomusokeria

Soseuta kohomeiset marjat, jossei marjojen kuoria halua matkaan niin pusertelee siivilän läpi mehuksi!
Kypsennä keltuaiset, tomusokeri ja vesi kuumavesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa. siihe voi lisätä vaikkapa lakkalikööriä  makua antaan, 

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä marjasose keskenään ja kaada seos pakastimen kestävään vuokaan Jäädytä pakastimessa vähintään vuorokausi.
Kumoa jäätyny jäädyke vadille tai leikkaa viipaleiksi,voihan nuo annosvuokiinki tehä! kuumavesi helpottaa jäädykkeen irtoamista vuuasta, ja sokeria voi laittaa  lautaselle,pyssyypi jäähyke aloillaan! Marjoja ja kinuskia pähkinöitä koristeluun,miten se kellekkin sattu passaan!

Hyvää ja Makoisaa uutta vuotta toivottelee Thor Tuulitukka.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#harald
#reseptit
#viikinkiravintolaharaldImage attachment

VIIKINKISOTURIN TALKOOPANNU G
18,90€ (norm. 21,70 €)
Barbaarien tervakastilla siveltyä häränrintaa, pororyynimakkaraa, tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juusto­perunaa ja kermassa haudutettuja punajuuria mustaherukkahillokkeen kera.

Historian kirjojen mukaan:
Viikinkiaikaan ruoka syötiin veitsellä ja lusikalla. Haarukoita ei ollut, sillä se keksittiin vasta myöhemmin. Juoma tarjoiltiin puisista kupeista. Rikkaat joivat hopeisista juomakupeista tai jopa juomalaseista. Ruokaa tarjoiltiin suurissa vadeissa. Juomasarvia käytettiin lähinnä juhlatilaisuuksissa. Niissä ei ollut jalkoja, joten juoma niistä täytyi juoda kerralla.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#talkoopannu
... See MoreSee Less

VIIKINKISOTURIN TALKOOPANNU G 
18,90€ (norm. 21,70 €)
Barbaarien tervakastilla siveltyä häränrintaa, pororyynimakkaraa, tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juusto­perunaa ja kermassa haudutettuja punajuuria mustaherukkahillokkeen kera.

Historian kirjojen mukaan: 
Viikinkiaikaan ruoka syötiin veitsellä ja lusikalla. Haarukoita ei ollut, sillä se keksittiin vasta myöhemmin. Juoma tarjoiltiin puisista kupeista. Rikkaat joivat hopeisista juomakupeista tai jopa juomalaseista. Ruokaa tarjoiltiin suurissa vadeissa. Juomasarvia käytettiin lähinnä juhlatilaisuuksissa. Niissä ei ollut jalkoja, joten juoma niistä täytyi juoda kerralla.
 
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#talkoopannu

 

Comment on Facebook

Todella hyvä annos, olen maistanut👍

moro! kyä tossa ommaisteltavaa! kyä'lähtee! s'oom'moro!

Oijoi... Ella pitäskös mennä maistaan kun viimevuosina ei oo käyty...

Sabina, Ilkka, Kristian, no nih, millos mennään? 🤩

Mirja Öhman

+ View previous comments

Viikinkiravintola Haraldien poikkeus aukioloajat löytyvät verkkosivuiltamme www.ravintolaharald.fi/

Iloista uutta vuotta
#poikkeusaukioloajat
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Viikinkiravintola Haraldien poikkeus aukioloajat löytyvät verkkosivuiltamme https://www.ravintolaharald.fi/

Iloista uutta vuotta
#poikkeusaukioloajat
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald

Viikinkiravintola Haraldin väki kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille riehakasta ja maukasta uutta vuotta 2020.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#hyvääuuttavuotta
#vikingrestaurants
#harald
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Viikinkiravintola Haraldin väki kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille riehakasta ja maukasta uutta vuotta 2020.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#hyvääuuttavuotta
#vikingrestaurants
#harald
#viikinkiravintolaharald

Haraldin välipäivätarjouksen viimeistä päivää viedään. Joten nyt ostoksille!!
50€:n lahjakortti 35€:lla
Lahjakortit myynnissä 25.12-31.12.2019. Tai niin kauan kun niitä riittää.
Lahjakortit ovat voimassa 1.1-31.7.2020. Lahjakortit verkkokaupastamme shop.ravintolaharald.fi suoraan sähköpostiin Lahjakortit myynnissä vain verkkokaupassamme.

shop.ravintolaharald.fi/
#lahjakortit
#haraldinhuikeatarjous
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurantharald
#välipäivätarjous
... See MoreSee Less

Haraldin välipäivätarjouksen viimeistä päivää viedään. Joten nyt ostoksille!!
50€:n lahjakortti 35€:lla
Lahjakortit myynnissä 25.12-31.12.2019. Tai niin kauan kun niitä riittää.
Lahjakortit ovat voimassa 1.1-31.7.2020. Lahjakortit verkkokaupastamme shop.ravintolaharald.fi suoraan sähköpostiin Lahjakortit myynnissä vain verkkokaupassamme.

https://shop.ravintolaharald.fi/
#lahjakortit
#haraldinhuikeatarjous
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurantharald
#välipäivätarjous

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana

MAANANTAI
30.12.
Lehtipinaattikeittoa 9.20
Rapsakoita silakkapihvejä ja purjo-voikastia 10.50
Naudanlihapullia ja etikkakurkkukastia 10.50
Ylikypsää poronlapaa ja punaviinikastia 19.90

TIISTAI
31.12.
Basilikalla aateloitua maa-artisokkakeittoa 9.20
Sika-Petruksen porsaanleike bbq-kastin kera 10.50
Pangasiusta ja koskenlaskijan vuolukermaa 10.50
Yön yli mureaksi haudutettua lampaanniskaa 19.90

KESKIVIIKKO
01.01.2020
Uudenvuodenpäivä

TORSTAI
02.01.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Kasvimaan kaalikääryleet ja savupaprikahummusta 10.50
Pariloitua broilerinrintaa ja nokkosjuustoa 10.50
Kirnuvoissa paistettua kuhaa ja sillikaviaaria 19.90

PERJANTAI
03.01.
Vuohenjuusto-kukkakaalikeittoa 9.20
Lindströminpihvi haudutetun sipulin kera 10.50
Pariloitua turskaa sekä kylmäsavulohimoussea 10.50
Black Angus-härän petit tenderiä ja punaviinikastia 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana

MAANANTAI
30.12. 
Lehtipinaattikeittoa 9.20
Rapsakoita silakkapihvejä ja purjo-voikastia 10.50
Naudanlihapullia ja etikkakurkkukastia 10.50
Ylikypsää poronlapaa ja punaviinikastia 19.90

TIISTAI
31.12. 
Basilikalla aateloitua maa-artisokkakeittoa 9.20
Sika-Petruksen porsaanleike bbq-kastin kera 10.50
Pangasiusta ja koskenlaskijan vuolukermaa 10.50
Yön yli mureaksi haudutettua lampaanniskaa 19.90

KESKIVIIKKO
01.01.2020 
Uudenvuodenpäivä
 
TORSTAI
02.01. 
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Kasvimaan kaalikääryleet ja savupaprikahummusta 10.50
Pariloitua broilerinrintaa ja nokkosjuustoa 10.50
Kirnuvoissa paistettua kuhaa ja sillikaviaaria 19.90

PERJANTAI
03.01. 
Vuohenjuusto-kukkakaalikeittoa 9.20
Lindströminpihvi haudutetun sipulin kera 10.50
Pariloitua turskaa sekä kylmäsavulohimoussea 10.50
Black Angus-härän petit tenderiä ja punaviinikastia 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald

 

Comment on Facebook

Mitä saan, jos jaan tämän postauksen? En syö kalaruokia.