Menus in

Ajankohtaista


Muistathan käyttää Harald lahjakorttisi. Jouluna myynnissä olleet lahjakortit vanhenevat heinäkuun lopussa. Joten kaivappa lahjakortit esiin ja varaa paikkasi Haraldin herkkujen äärelle.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurant
#harald
#lahjakortit
... See MoreSee Less

Muistathan käyttää Harald lahjakorttisi. Jouluna myynnissä olleet lahjakortit vanhenevat heinäkuun lopussa. Joten kaivappa lahjakortit esiin ja varaa paikkasi Haraldin herkkujen äärelle.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurant
#harald
#lahjakortit

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA G
Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa marinoitujen lakkojen ja lakkajäätelön kera.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurant
#ravintolat
#harald
... See MoreSee Less

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA G 
Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa marinoitujen lakkojen ja lakkajäätelön kera.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurant
#ravintolat
#harald

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana.

MAANANTAI
17.6.
Kesäistä kasviskeittoa 9.20
Paistettuja muikkuja yrtti-skyrkastin kera 10.50
Grillattu possun lehtipihvi ja chilirelissiä 10.50
Kauriinpaistia ja kauris-puolukkamakkaraa 19.90

TIISTAI
18.6.
Yrttitarhan mustajuurikeittoa 9.20
Välimeren lihapullia jugurttikastin kera 10.50
Paistettua turskaa ja rapukastia 10.50
Teurastajanpihviä suolakurkkurelissin kera 19.90

KESKIVIIKKO
19.6.
Kirkasta lohikeittoa 9.20
Paahdettua porsaankassleria BBQ-kastin kera 10.50
Kvinoa-kasvistäytteistä paprikaa 10.50
Paahdettua ankankoipea ja punaviinikastia 19.90

TORSTAI
20.6.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Pariloitua broilerinrintaa ja vadelma-balsamicokastia 10.50
Punajuuripihvejä vuohenjuuston kera 10.50
Paahdettua kuhaa ja kermaviilikastia 19.90

PERJANTAI
21.6.
Juhannuksen erikoisaukioloajat löytyvät nettisivuiltamme www.ravintolaharald.fi

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen, 
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana.

MAANANTAI
17.6. 
Kesäistä kasviskeittoa 9.20
Paistettuja muikkuja yrtti-skyrkastin kera 10.50
Grillattu possun lehtipihvi ja chilirelissiä 10.50
Kauriinpaistia ja kauris-puolukkamakkaraa 19.90

TIISTAI
18.6. 
Yrttitarhan mustajuurikeittoa 9.20
Välimeren lihapullia jugurttikastin kera 10.50
Paistettua turskaa ja rapukastia 10.50
Teurastajanpihviä suolakurkkurelissin kera 19.90

KESKIVIIKKO
19.6. 
Kirkasta lohikeittoa 9.20
Paahdettua porsaankassleria BBQ-kastin kera 10.50
Kvinoa-kasvistäytteistä paprikaa 10.50
Paahdettua ankankoipea ja punaviinikastia 19.90

TORSTAI
20.6. 
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Pariloitua broilerinrintaa ja vadelma-balsamicokastia 10.50
Punajuuripihvejä vuohenjuuston kera 10.50
Paahdettua kuhaa ja kermaviilikastia 19.90

PERJANTAI
21.6.
Juhannuksen erikoisaukioloajat löytyvät nettisivuiltamme www.ravintolaharald.fi

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald

Heipat täältä Jyväskylän Viikinkikylästä.
Tässä laittaa kylän piiat ja rengit vuoron perään roolipukua naulaan ja lähtee kesälomien viettoon, mutta aina on teitä vastaanottamassa iloinen palvelusväki. Jos satut olemaan reissun päällä, niin Haraldin oravannahat käy maksuvälineenä muissakin Haraldeissa kuin siinä tutummassa oman kaupungin ravintelissa. Oravannahat siis matkaan ja sankoin joukoin syömään. Onhan se kiva, kun joku muu laittaa ruuan eikä tartte itte tiskata 😊 Näin juhannuksen kieppeillä kannattaa muuten kurkata poikkeusaukiolot meidän nettisivuilta: www.ravintolaharald.fi
Terkuin, Gunhild

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#vikings
... See MoreSee Less

Heipat täältä Jyväskylän Viikinkikylästä.
Tässä laittaa kylän piiat ja rengit vuoron perään roolipukua naulaan ja lähtee kesälomien viettoon, mutta aina on teitä vastaanottamassa iloinen palvelusväki. Jos satut olemaan reissun päällä, niin Haraldin oravannahat käy maksuvälineenä muissakin Haraldeissa kuin siinä tutummassa oman kaupungin ravintelissa. Oravannahat siis matkaan ja sankoin joukoin syömään. Onhan se kiva, kun joku muu laittaa ruuan eikä tartte itte tiskata 😊 Näin juhannuksen kieppeillä kannattaa muuten kurkata poikkeusaukiolot meidän nettisivuilta: www.ravintolaharald.fi
Terkuin, Gunhild

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#vikings

SVEN KAKSIPARRAN RETKI

Lofoottien lohipastrami L, G
Lohipastramia ja marinoituja jokiravunpyrstöjä, hauenmätimoussea, hernepyreetä,
ja pikkelöityä fenkolia lämpimän palsternakkaröstin kera.

Pippuripihviä Bysantin hovista L, G
Härän sisäfileetä omena-parmesaanimoussella kuorrutettuna, yhden tähden pippurikastia, perunakakkua ja uunijuureksia ilmakuivatun possunkasslerlastun kera.

Haraldin tervainen L
Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, tyrnihilloa, kuivattua vadelmaa ja hunajahuurrettuja saaristolaisleipämuruja.

Historiankirjojen mukaan:
Sven Haaraparta oli Tanskan kuningas 986–1014 ja Englannin kuningas 1013–1014. Hän on ilmeisesti saanut liikanimensä pitkistä talikkomallisista viiksistään ja parrastaan. Sven teetti ensimmäisenä tanskalaisena kuninkaana kolikoita, joissa oli hänen muotokuvansa. Niissä luki Zven, Rex ad Dener, "Sven, tanskalaisten kuningas". Sven valloitti laajoja alueita Englannista,
mutta Ethelred joukkoineen onnistui estämään Lontoon valloituksen. Kaupunki jäi kuitenkin yksin ja Ethelredin lähdettyä maanpakoon Normandiaan, Svenistä tuli Englannin kuningas loppuvuodesta 1013. Sven asettui Gainsboroughin,
Lincolnshireen ja alkoi organisoida uutta kuningaskuntaansa. Hän kuitenkin kuoli siellä jo 3. helmikuuta 1014
hallittuaan vain noin viisi viikkoa.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#Harald
#svenkaksiparranretki
... See MoreSee Less

SVEN KAKSIPARRAN RETKI 

Lofoottien lohipastrami L, G 
Lohipastramia ja marinoituja jokiravunpyrstöjä, hauenmätimoussea, hernepyreetä,
ja pikkelöityä fenkolia lämpimän palsternakkaröstin kera.

Pippuripihviä Bysantin hovista L, G
Härän sisäfileetä omena-parmesaanimoussella kuorrutettuna, yhden tähden pippurikastia, perunakakkua ja uunijuureksia ilmakuivatun possunkasslerlastun kera.

Haraldin tervainen L
Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, tyrnihilloa, kuivattua vadelmaa ja hunajahuurrettuja saaristolaisleipämuruja.

 Historiankirjojen mukaan: 
Sven Haaraparta oli Tanskan kuningas 986–1014 ja Englannin kuningas 1013–1014. Hän on ilmeisesti saanut liikanimensä pitkistä talikkomallisista viiksistään ja parrastaan. Sven teetti ensimmäisenä tanskalaisena kuninkaana kolikoita, joissa oli hänen muotokuvansa. Niissä luki Zven, Rex ad Dener, Sven, tanskalaisten kuningas. Sven valloitti laajoja alueita Englannista,
mutta Ethelred joukkoineen onnistui estämään Lontoon valloituksen. Kaupunki jäi kuitenkin yksin ja Ethelredin lähdettyä maanpakoon Normandiaan, Svenistä tuli Englannin kuningas loppuvuodesta 1013. Sven asettui Gainsboroughin,
Lincolnshireen ja alkoi organisoida uutta kuningaskuntaansa. Hän kuitenkin kuoli siellä jo 3. helmikuuta 1014
hallittuaan vain noin viisi viikkoa. 

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#Harald
#svenkaksiparranretkiImage attachmentImage attachment

Barbaarien Broilermiekka 19.90€.
Barbaarien broileria miekassa, Viikinkien kilpiperunaa, Viisauden Viini- kastiketta, uunijuureksia, mustikka-sipulihilloketta sekä piparjuurimoussea.Palanpainikkeeksi kuohuviini 15€ plo.
Tulkaapa herkuttelemaan.

www.ravintolaharald.fi
#barbaarienbroilermiekka
#ravintolaharald
#vikingrestaurant
... See MoreSee Less

Barbaarien Broilermiekka 19.90€.
Barbaarien broileria miekassa, Viikinkien kilpiperunaa, Viisauden Viini- kastiketta, uunijuureksia, mustikka-sipulihilloketta sekä piparjuurimoussea.Palanpainikkeeksi kuohuviini 15€ plo. 
Tulkaapa herkuttelemaan.

www.ravintolaharald.fi
#barbaarienbroilermiekka
#ravintolaharald
#vikingrestaurant

 

Comment on Facebook

Mihin asti voimassa? 🙂

Viikingit arvostivat puhtautta
Varhaiskeskiajalla kylpeminen oli ylellisyyttä, josta harvat eurooppalaiset saivat nauttia. Viikingeille viikoittainen kylpypäivä oli kuitenkin itsestäänselvyys.

Viikingit arvostivat vedellä ja saippualla lotraamista siinä määrin, että he nimesivät yhden viikonpäivänkin sen mukaan: muinaisnorjan sana laugardagr (lauantai) tarkoittaa ”kylpypäivää”.

Kun Bysantti vuonna 907 neuvotteli rauhasta ruotsalaisten viikinkien kanssa Mustallamerellä, skandinaavien ehtona oli, että he saivat käyttää bysanttilaisten julkisia kylpylöitä niin usein kuin halusivat.

Sauna: Ensin saunottiin
Pohjanmiehet ja -naiset aloittivat usein kylpypäivänsä menemällä saunaan.

Arkeologit ovat kaivaneet nokeentuneita kiuaskiviä viikinkien asuinpaikalta L’Anse-aux-Meadowsista nykyisestä Kanadasta, ja saagojen mukaan suurilla tiloilla Islannissa oli sauna erillisessä rakennuksessa.

”Eyrbyggjan saagassa” Styr-niminen tilanomistaja virittää ansan kahdelle julkealle berserkille eli hurjalle soturille, joista toinen on vaatinut hänen tytärtään vaimokseen.

Styr kutsuu soturit puoliksi maan alle rakennettuun saunaansa, jonka katossa olevasta reiästä orjat voivat kaataa vettä kiukaalle.

Styr telkeää soturit saunaan eikä päästä näitä ulos, ennen kuin nämä ovat kuumuudesta puolikuolleita, ja tappaa nämä sen jälkeen miekallaan.

Eläinten rasvaa + tuhkaa = saippuaa. Näin viikingit valmistivat saippuaa.

Saippua: Vahva saippua valkaisi parran
Saunan jälkeen viikingit pulahtivat suureen puiseen paljuun ja saippuoivat itsensä päästä varpaisiin.

Vettä ei todennäköisesti ollut lämmitetty, jotta se viilentäisi mukavasti saunan kuumuuden jälkeen.

Koko keho kuurattiin perusteellisesti, mutta hiukset ja parta saivat vielä erikoishuomion.

Viikingit antoivat saippuan vaikuttaa hiuksissaan ja parrassaan pitkään valkaistakseen ne, sillä vaaleaa karvoitusta arvostettiin.

Saagoissa suorastaan varoitetaan henkilöistä, jotka eivät olleet riittävän vaaleita.

Skaldi Egill Kalju-Grimrinpoikaa pidettiin synkkänä ja arvaamattomana hänen tummien hiustensa vuoksi.

Arabitutkimusmatkailija Ibn Fadlan kertoi noin vuonna 921 Venäjällä Volgalla tapaamistaan viikingeistä, jotka olivat vaalentaneet partansa sahraminkeltaiseksi.

Korva- ja nenäkarvat parturoitiin
Pinsetit: Viikingit ovat käyttäneet pinsettejä todennäköisesti pitkien korva-ja nenäkarvojen poistoon. Mahdollisesti he ovat myös nyppineet kulmakarvojaan – suoruumiiden hyvin hoidetut kulmakarvat osoittavat, että ainakin viikinkien esivanhemmat tekivät niin.

Kynnenpuhdistaja: Viikingit viljelivät maata, ja vaikka orjat tekivät raskaimmat peltotyöt, isäntäkin joutui likaamaan kätensä. Onneksi hän saattoi kaivaa lian kynsien alta litteäpäisellä metallineulalla.

Kampa: Arkeologit ovat löytäneet satoja luisia ja puisia kampoja. Ne ovat niin hienoa käsityötä, että todennäköisesti niiden valmistamiseen on ollut oma ammattikunta. Paksu- ja harvapiikkisillä kammoilla on selvitetty hiuksia ja tiheäpiikkisillä kammoilla poistettu hiuksista täitä ja muita syöpäläisiä.

Korvalusikka: Korvavahan poistoa varten viikingeillä oli pieni, luusta, hopeasta tai norsunluusta taidokkaasti tehty lusikka. Viikinkinaiset saattoivat kantaa hienoja pinsettejä ja korvalusikkaa koruina, jotka myös osoittivat perheen vaurautta.

Kampaus: Parta ja tukka muodin mukaan
Kylpemisen jälkeen tukka kammattiin ja muotoiltiin, sillä hiukset olivat tärkeä osa ulkonäköä.

Lukemattomien arkeologisten saksi- ja kampalöytöjen lisäksi sellaiset kuninkaiden nimet kuin Sven Haaraparta ja Harald Kaunotukka kertovat, kuinka tärkeitä hiukset ja parta viikingeille olivat.

Hørningin kylästä Tanskasta arkeologit ovat löytäneet jopa viikinkiaikaisen ”kampauspöydän”, jolla on siihen kuuluvan pesuvadin lisäksi ehkä pidetty kampaa ja saksia käden ulottuvilla.

Viikinkiajalla oli monenlaisia hiustyylejä, joista tiedetään jonkin verran arkeologisten löytöjen perusteella.

Miehillä yleisin tyyli oli todennäköisesti hartiapituinen kuontalo, jota kammattiin päivittäin.

Lisäksi kuvaan kuului parta, joka oli myös hyvin hoidettu ja leikattu.

historianet.fi/sivilisaatiot/viikingit/viikingit-arvostivat-puhtautta
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#ravintolat
... See MoreSee Less

Viikingit arvostivat puhtautta
Varhaiskeskiajalla kylpeminen oli ylellisyyttä, josta harvat eurooppalaiset saivat nauttia. Viikingeille viikoittainen kylpypäivä oli kuitenkin itsestäänselvyys.

Viikingit arvostivat vedellä ja saippualla lotraamista siinä määrin, että he nimesivät yhden viikonpäivänkin sen mukaan: muinaisnorjan sana laugardagr (lauantai) tarkoittaa ”kylpypäivää”.

Kun Bysantti vuonna 907 neuvotteli rauhasta ruotsalaisten viikinkien kanssa Mustallamerellä, skandinaavien ehtona oli, että he saivat käyttää bysanttilaisten julkisia kylpylöitä niin usein kuin halusivat. 

Sauna: Ensin saunottiin
Pohjanmiehet ja -naiset aloittivat usein kylpypäivänsä menemällä saunaan. 

Arkeologit ovat kaivaneet nokeentuneita kiuaskiviä viikinkien asuinpaikalta L’Anse-aux-Meadowsista nykyisestä Kanadasta, ja saagojen mukaan suurilla tiloilla Islannissa oli sauna erillisessä rakennuksessa.

”Eyrbyggjan saagassa” Styr-niminen tilanomistaja virittää ansan kahdelle julkealle berserkille eli hurjalle soturille, joista toinen on vaatinut hänen tytärtään vaimokseen. 

Styr kutsuu soturit puoliksi maan alle rakennettuun saunaansa, jonka katossa olevasta reiästä orjat voivat kaataa vettä kiukaalle.

Styr telkeää soturit saunaan eikä päästä näitä ulos, ennen kuin nämä ovat kuumuudesta puolikuolleita, ja tappaa nämä sen jälkeen miekallaan. 

Eläinten rasvaa + tuhkaa = saippuaa. Näin viikingit valmistivat saippuaa.

Saippua: Vahva saippua valkaisi parran
Saunan jälkeen viikingit pulahtivat suureen puiseen paljuun ja saippuoivat itsensä päästä varpaisiin. 

Vettä ei todennäköisesti ollut lämmitetty, jotta se viilentäisi mukavasti saunan kuumuuden jälkeen. 

Koko keho kuurattiin perusteellisesti, mutta hiukset ja parta saivat vielä erikoishuomion.

Viikingit antoivat saippuan vaikuttaa hiuksissaan ja parrassaan pitkään valkaistakseen ne, sillä vaaleaa karvoitusta arvostettiin. 

Saagoissa suorastaan varoitetaan henkilöistä, jotka eivät olleet riittävän vaaleita. 

Skaldi Egill Kalju-Grimrinpoikaa pidettiin synkkänä ja arvaamattomana hänen tummien hiustensa vuoksi.

Arabitutkimusmatkailija Ibn Fadlan kertoi noin vuonna 921 Venäjällä Volgalla tapaamistaan viikingeistä, jotka olivat vaalentaneet partansa sahraminkeltaiseksi.

Korva- ja nenäkarvat parturoitiin
Pinsetit: Viikingit ovat käyttäneet pinsettejä todennäköisesti pitkien korva-ja nenäkarvojen poistoon. Mahdollisesti he ovat myös nyppineet kulmakarvojaan – suoruumiiden hyvin hoidetut kulmakarvat osoittavat, että ainakin viikinkien esivanhemmat tekivät niin. 

Kynnenpuhdistaja: Viikingit viljelivät maata, ja vaikka orjat tekivät raskaimmat peltotyöt, isäntäkin joutui likaamaan kätensä. Onneksi hän saattoi kaivaa lian kynsien alta litteäpäisellä metallineulalla.

Kampa: Arkeologit ovat löytäneet satoja luisia ja puisia kampoja. Ne ovat niin hienoa käsityötä, että todennäköisesti niiden valmistamiseen on ollut oma ammattikunta. Paksu- ja harvapiikkisillä kammoilla on selvitetty hiuksia ja tiheäpiikkisillä kammoilla poistettu hiuksista täitä ja muita syöpäläisiä. 

Korvalusikka: Korvavahan poistoa varten viikingeillä oli pieni, luusta, hopeasta tai norsunluusta taidokkaasti tehty lusikka. Viikinkinaiset saattoivat kantaa hienoja pinsettejä ja korvalusikkaa koruina, jotka myös osoittivat perheen vaurautta.

Kampaus: Parta ja tukka muodin mukaan
Kylpemisen jälkeen tukka kammattiin ja muotoiltiin, sillä hiukset olivat tärkeä osa ulkonäköä. 

Lukemattomien arkeologisten saksi- ja kampalöytöjen lisäksi sellaiset kuninkaiden nimet kuin Sven Haaraparta ja Harald Kaunotukka kertovat, kuinka tärkeitä hiukset ja parta viikingeille olivat.

Hørningin kylästä Tanskasta arkeologit ovat löytäneet jopa viikinkiaikaisen ”kampauspöydän”, jolla on siihen kuuluvan pesuvadin lisäksi ehkä pidetty kampaa ja saksia käden ulottuvilla.

Viikinkiajalla oli monenlaisia hiustyylejä, joista tiedetään jonkin verran arkeologisten löytöjen perusteella. 

Miehillä yleisin tyyli oli todennäköisesti hartiapituinen kuontalo, jota kammattiin päivittäin.

Lisäksi kuvaan kuului parta, joka oli myös hyvin hoidettu ja leikattu. 

https://historianet.fi/sivilisaatiot/viikingit/viikingit-arvostivat-puhtautta
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#ravintolat

 

Comment on Facebook

Joku ei kuitenkaan ollut ihan innokas kylpijä. Eli poikkeus vahvistaa säännön

Mielenkiintoinen juttu liekö totta😊

No nyt selvis miks lauantaisin on aina saunapäivä 😮🙂

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana.

MAANANTAI 10.6.
Paahdettua kurpitsakeittoa 9.20
Rahkamarinoitua kalkkunan sisäfileetä yrttipeston kera 10.50
Paistettuja muikkuja ja kananmunakastia 10.50
Kaurismakkaraa ja haudutettua kauriinpaistia 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

TIISTAI 11.6.
Tuorejuustolla aateloitua tomaattikeittoa 9.20
Porsaanlehtipihviä ja savuhevosmoussea 10.50
Täytettyjä kalarullia ja punajuurikastia 10.50
Teurastajanpihviä valkosipulikastin kera 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

KESKIVIIKKO 12.6.
Riistamakkarakeittoa 9.20
Kikherne-kvinoapihviä ja nyhtöpapumuhennosta 10.50
Paistettua lohta porkkanakastin kera 10.50
Haraldin legendaarista lammassärää 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

TORSTAI 13.6.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Broilerinrintaa savujuustokastin kera 10.50
Pariloitua tofua ja porkkanahummusta 10.50
Rosmariinivoissa paistettua kuhaa 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

PERJANTAI 14.6.
Piika-plikan kasvisgulassikeittoa 9.20
Yrteillä makustettuja lihapullia, oreganokastia 10.50
Leivitettyä hietakampelaa ja hollandaisekastia 10.50
Haudutettua porsaanetuselkää ja mustaherukkakastia 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen, 
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana.

MAANANTAI 10.6.
Paahdettua kurpitsakeittoa 9.20
Rahkamarinoitua kalkkunan sisäfileetä yrttipeston kera 10.50
Paistettuja muikkuja ja kananmunakastia 10.50
Kaurismakkaraa ja haudutettua kauriinpaistia 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

TIISTAI 11.6.
Tuorejuustolla aateloitua tomaattikeittoa 9.20
Porsaanlehtipihviä ja savuhevosmoussea 10.50
Täytettyjä kalarullia ja punajuurikastia 10.50
Teurastajanpihviä valkosipulikastin kera 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

KESKIVIIKKO 12.6.
Riistamakkarakeittoa 9.20
Kikherne-kvinoapihviä ja nyhtöpapumuhennosta 10.50
Paistettua lohta porkkanakastin kera 10.50
Haraldin legendaarista lammassärää 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

TORSTAI 13.6.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Broilerinrintaa savujuustokastin kera 10.50
Pariloitua tofua ja porkkanahummusta 10.50
Rosmariinivoissa paistettua kuhaa 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

PERJANTAI 14.6.
Piika-plikan kasvisgulassikeittoa 9.20
Yrteillä makustettuja lihapullia, oreganokastia 10.50
Leivitettyä hietakampelaa ja hollandaisekastia 10.50
Haudutettua porsaanetuselkää ja mustaherukkakastia 19.90
Viikinkipiällikön lounas 29.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald

Tuulinen tervehdys Oulusta
Näin alkukesän ja valmistujaispäivän juhlan kunniaksi,
aattelin sotkea kätöseni jauhoihin ja leipasta hieman suolapalaa.
Tällä reseptillä lähtee kerralla kolmenlaista suolasta piirakkaa juhlapöytään.
Sopiihan näitä ottaa mukaan kesäiselle piknikille ja mikä ettei rannallekin jos siltä tuntunee.

Pohja 3:een uunipellilliseen:
450 g voita tai margariinia
9 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 dl Emmental punaleimajuustoraastetta
0.5 dl vettä
Sekoittele huoneenlämpöinen voi, jauhojen ja juustoraasteen kanssa yleiskoneella
tasaiseksi massaki. Lisää vesi.
Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
Jaa taikina 3:een osaan ja taputtele taikinapallot uunipelleille.
Esipaista taikinalevyjä 200 c 10min.
1. Piirakka
300 g palvikinkkurouhettea
100 g punaista paprikaa pieninä kuutioina
100 g purjosipulia
2. Piirakka
200 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
tilliä
3. Piirakka
300 g kypsennettyä broilerinfilesuikaleitta
200 g värikkäitä paprikoita kuutioina
100 g sipulia pieninä kuutioina

Täyte:
6 dl laktoositonta ruokakermaa
9 kananmunaa
3 tl mustapippuria
1 rkl suolaa
juustoraastetta

Levittele raaka-aineet piirakkapohjien päälle. Jaa täyte kaikkiin kolmeen uunipellilliseen.
Ripottele juustoraastetta täytteiden päälle ja paista 200 c n.30 min tai kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

Kesäisin terveisin Thor Tuulitukka

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurantharald
#viikinkiravintolaharald
#reseptit
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Mitähän paprikan ja sipulin tilalla voi käyttää, jos tekee sellasille jotka sitä ei voi syyä? 😀 Ite kyllä vetasisin 😜

😋

Jukka Kiuttu prkl, riipassu

Haraldin kesäinen kalaherkku

KALLIORANNAN KUHAA L, G
Tilliöljyllä kruunattua paahdettua kuhaa, hapankermakastia, palsternakkaröstiä,
kvinoa-kasvispaistosta ja pikkelöityä fenkolia.

Historian kirjojen mukaan:
Viikingit söivät kaksi varsinaista ateriaa: aamupäivällä muutama tunti töiden aloittamisen jälkeen syötiin aamupuuro ja illalla,kun päivän työt oli saatu päätökseen, syötiin iltaruoka. Juomana oli vettä, piimää tai kaljaa.Vuodenaikojen vaihtumista juhlistettiin uhrijuhlissa, joissa juotiin olutta. Jos kyse oli erityisen merkittävästä tapahtumasta, juhlissa saatettiin tarjota simaa, joka oli valmistettu hunajasta,maltaista ja vedestä ja maustettu humalalla. Kaikkein rikkaimmilla oli myös frankkien maasta tuotuja viinejä. Pitkäntalon tuvan seiniä kiersivät penkit, joilla päivisin istuttiin ja öisin nukuttiin. Ruokailujen ajaksi penkkien eteen nostettiin pöytälevyt, jotka katettiin liinalla.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#haraldinherkkuja
#kalliorannankuhaa
... See MoreSee Less

Haraldin kesäinen kalaherkku

KALLIORANNAN KUHAA L, G
Tilliöljyllä kruunattua paahdettua kuhaa, hapankermakastia, palsternakkaröstiä,
kvinoa-kasvispaistosta ja pikkelöityä fenkolia.

Historian kirjojen mukaan:
Viikingit söivät kaksi varsinaista ateriaa: aamupäivällä muutama tunti töiden aloittamisen jälkeen syötiin aamupuuro ja illalla,kun päivän työt oli saatu päätökseen, syötiin iltaruoka. Juomana oli vettä, piimää tai kaljaa.Vuodenaikojen vaihtumista juhlistettiin uhrijuhlissa, joissa juotiin olutta. Jos kyse oli erityisen merkittävästä tapahtumasta, juhlissa saatettiin tarjota simaa, joka oli valmistettu hunajasta,maltaista ja vedestä ja maustettu humalalla. Kaikkein rikkaimmilla oli myös frankkien maasta tuotuja viinejä. Pitkäntalon tuvan seiniä kiersivät penkit, joilla päivisin istuttiin ja öisin nukuttiin. Ruokailujen ajaksi penkkien eteen nostettiin pöytälevyt, jotka katettiin liinalla.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#haraldinherkkuja
#kalliorannankuhaa

2 weeks ago

Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald Tampere
Vikken "Åbo" Väkevän kokkikoulu, osa 1
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Rapatessa roiskuu.

Harald Sinihammas hallitsi Tanskaa ja Norjaa 900-luvun puolivälissä.
Bluetooth sai nimensä Harald Sinihampaalta
Harald Sinihammas jätti nimensä modernin maailman viestintäteknologiaan.

Vuonna 1996 suuret teknologiayhtiöt Intel, Ericsson, Nokia ja Toshiba olivat yhtä mieltä siitä, että piti luoda yhteinen standardi langattomaan tiedonsiirtoon tietokoneiden ja matkapuhelimien välillä.

Se, että uusi keksintö nimettiin tanskalaisen viikinkikuninkaan mukaan, yllätti monet. Tekniikka tosin kehitettiin Lundissa, jonka perimätiedon mukaan perusti Harald Sinihampaan poika Sven Haaraparta, mutta nimeä ehdotti alun perin yhdysvaltalainen Jim Kardach Intelistä.

Kardach oli lukenut Frans G. Bengtssonin romaanin Orm Punainen, ja Harald Sinihammas kiehtoi häntä. Aivan kuten Harald oli ”yhdistänyt Skandinavian”, Kardachin mielestä uusi tekninen standardi yhdisti eri yhtiöt.

Harald Sinihammas oli taitava viestijä
Harald Sinihammas oli Tanskan ja Norjan kuningas 900-luvun puolivälissä.

Hän oli tunnettu muun muassa diplomaattisista neuvotteluistaan, joiden ansiosta eri osapuolet saattoivat aloittaa keskinäisen kaupankäynnin. Lisäksi hänellä oli vaikuttavat viestintätaidot.

Harald Sinihammas lyhyesti
Nimen Sinihammas Harald sai yhden teorian mukaan sinisistä vaatteistaan – sininen oli aikansa kallein väri.
Kolikoita, joihin oli lyöty ristin kuva, Harald käytti kilpailevien mahtimiesten uskollisuuden ostamiseen.
Jellingin riimukiven Harald pystytti vanhempiensa Gormin ja Thyran kunniaksi.
800 ihmistä saattoi asua Haraldin suurissa kehälinnoissa. Luku sisältää sekä sotilaat että heidän perheensä.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurantharald
#bluetooth
... See MoreSee Less

Harald Sinihammas hallitsi Tanskaa ja Norjaa 900-luvun puolivälissä. 
Bluetooth sai nimensä Harald Sinihampaalta
Harald Sinihammas jätti nimensä modernin maailman viestintäteknologiaan.

Vuonna 1996 suuret teknologiayhtiöt Intel, Ericsson, Nokia ja Toshiba olivat yhtä mieltä siitä, että piti luoda yhteinen standardi langattomaan tiedonsiirtoon tietokoneiden ja matkapuhelimien välillä.

Se, että uusi keksintö nimettiin tanskalaisen viikinkikuninkaan mukaan, yllätti monet. Tekniikka tosin kehitettiin Lundissa, jonka perimätiedon mukaan perusti Harald Sinihampaan poika Sven Haaraparta, mutta nimeä ehdotti alun perin yhdysvaltalainen Jim Kardach Intelistä.

Kardach oli lukenut Frans G. Bengtssonin romaanin Orm Punainen, ja Harald Sinihammas kiehtoi häntä. Aivan kuten Harald oli ”yhdistänyt Skandinavian”, Kardachin mielestä uusi tekninen standardi yhdisti eri yhtiöt.

Harald Sinihammas oli taitava viestijä
Harald Sinihammas oli Tanskan ja Norjan kuningas 900-luvun puolivälissä.

Hän oli tunnettu muun muassa diplomaattisista neuvotteluistaan, joiden ansiosta eri osapuolet saattoivat aloittaa keskinäisen kaupankäynnin. Lisäksi hänellä oli vaikuttavat viestintätaidot.

Harald Sinihammas lyhyesti
Nimen Sinihammas Harald sai yhden teorian mukaan sinisistä vaatteistaan – sininen oli aikansa kallein väri.
Kolikoita, joihin oli lyöty ristin kuva, Harald käytti kilpailevien mahtimiesten uskollisuuden ostamiseen.
Jellingin riimukiven Harald pystytti vanhempiensa Gormin ja Thyran kunniaksi.
800 ihmistä saattoi asua Haraldin suurissa kehälinnoissa. Luku sisältää sekä sotilaat että heidän perheensä.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurantharald
#bluetooth

Oltiin Haraldin väen kanssa viettämässä virkistyspäivää/ Haraldin kesäpäivää Ellivuoressa. Juhlien teemana oli Suomi ja kyllähän meillä oli taas hauskaa. Nyt ollaan taas iloisina ja virkeinä viikinkikylissämme.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#virkistyspäivä
#staff
#työnantajatarjoaa
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Muistelin kaihoisasti sunnuntai-aamuna kaikkia kokemiani ihania Haraldin kesäpäiviä 💗

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen,
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana.

MAANANTAI
3.6.
Osa ravintoloistamme on suljettuna henkilökuntajuhlan vuoksi. Oman Haraldisi aukioloalat löydät www.ravintolaharald.fi

TIISTAI
4.6.
Tomaattista vuohenjuustokeittoa 9.20
Rukiisia muikkuja ja tillikermaviilikastia 10.50
Lauhamiehen lihamureketta ja suolakurkkurelisiä 10.50
Pariloitua kauriinpaistia riistamoussen kera 19.90

KESKIVIIKKO
5.6.
Parsa-basilikakeittoa 9.20
Grillattua broilerinrintaa ja tomaattipestoa 10.50
Haudutettua hietakampelaa sienikastin kera 10.50
Pariloitua porsaankylkeä ja puolukkakastia 19.90

TORSTAI
6.6.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Paahdettua lohta suolapähkinähummuksen kera 10.50
Valkolupiinitempeä ja vuohenjuustopunajuuria 10.50
Ylikypsää ankankoipea ja marjakastia 19.90

PERJANTAI
7.6.
Purjo-palsternakkakeittoa 9.20
Ryytisinapilla kuorrutettua koljanfileetä 10.50
Porsaankasleria ja pekoni-kaalipaistosta 10.50
Paahdettua kuhaa ja hauenmätimoussea 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald
... See MoreSee Less

Haraldin lounas ma-pe kello 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattibufeen, 
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
Suurin osa lounasruuistamme voidaan räätälöidä laktoosittomana ja gluteenittomana.

MAANANTAI
3.6. 
Osa ravintoloistamme on suljettuna henkilökuntajuhlan vuoksi. Oman Haraldisi aukioloalat löydät https://www.ravintolaharald.fi

TIISTAI
4.6. 
Tomaattista vuohenjuustokeittoa 9.20
Rukiisia muikkuja ja tillikermaviilikastia 10.50
Lauhamiehen lihamureketta ja suolakurkkurelisiä 10.50
Pariloitua kauriinpaistia riistamoussen kera 19.90

KESKIVIIKKO
5.6. 
Parsa-basilikakeittoa 9.20
Grillattua broilerinrintaa ja tomaattipestoa 10.50
Haudutettua hietakampelaa sienikastin kera 10.50
Pariloitua porsaankylkeä ja puolukkakastia 19.90

TORSTAI
6.6. 
Helgan hernekeittoa ja pannaria 9.20
Paahdettua lohta suolapähkinähummuksen kera 10.50
Valkolupiinitempeä ja vuohenjuustopunajuuria 10.50
Ylikypsää ankankoipea ja marjakastia 19.90

PERJANTAI
7.6. 
Purjo-palsternakkakeittoa 9.20
Ryytisinapilla kuorrutettua koljanfileetä 10.50
Porsaankasleria ja pekoni-kaalipaistosta 10.50
Paahdettua kuhaa ja hauenmätimoussea 19.90

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS SISÄLTÄÄ PÄIVITTÄIN VAIHTUVAN ALKU-, PÄÄ- JA JÄLKIRUOAN ALA CARTE TYYLIIN 29.90€

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#lounasherkkuja
#lounas
#vikingrestaurant
#restaurant
#viikinkiravintolaharald

Lähdimme Haraldin ravintolapäälliköiden kanssa Nuuksion etsimään todisteita Viikingeistä. Nuuksion eräopas kertoi meille että Keskiajalla nuuksiossa on käynyt viikinkejä, koska pitkäjärvestä oli yhteys mereen. Menimme pitkäjärveä pitkin veneellä katsomaan keskiaikaista kalliopiirrustusta, jonka selvästi oli jokin eläin. Eläinhahmo on arveltu oleva hirvi tai peura.
Nuuksiossa on ollut asutusta jo muinaisilla ajoilla. Haukkalammentien lähistöltä on löydetty vanha polunpätkä, jota arvellaan keskiaikaiseksi ratsupoluksi Nuuksion ja Ollilan kylien välillä. Ihmiset ovat myös kautta aikojen tavanneet hukata kulkiessaan tavaroitaan, ja vanhat löytötavarat kertovat meille tarinoita menneisyydestä.
Nuuksiossa on kuljettu kautta aikojen, mutta koskaan sen erämaissa ei kuitenkaan ole liikkunut niin paljon väkeä kuin nykyisin, kun kansallispuisto houkuttaa yli 300 000 kävijää vuodessa.
Retkemme Nuuksion kauniissa luonnossa oli rentouttava! Ensi kerralla voisi patikoiden katsella Nuuksion luontoa.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#nuuksio
#staff
... See MoreSee Less

Lähdimme Haraldin ravintolapäälliköiden kanssa Nuuksion etsimään todisteita Viikingeistä. Nuuksion eräopas kertoi meille että Keskiajalla nuuksiossa on käynyt viikinkejä, koska pitkäjärvestä oli yhteys mereen. Menimme pitkäjärveä pitkin veneellä katsomaan keskiaikaista kalliopiirrustusta, jonka selvästi oli jokin eläin. Eläinhahmo on arveltu oleva hirvi tai peura. 
Nuuksiossa on ollut asutusta jo muinaisilla ajoilla. Haukkalammentien lähistöltä on löydetty vanha polunpätkä, jota arvellaan keskiaikaiseksi ratsupoluksi Nuuksion ja Ollilan kylien välillä. Ihmiset ovat myös kautta aikojen tavanneet hukata kulkiessaan tavaroitaan, ja vanhat löytötavarat kertovat meille tarinoita menneisyydestä.
Nuuksiossa on kuljettu kautta aikojen, mutta koskaan sen erämaissa ei kuitenkaan ole liikkunut niin paljon väkeä kuin nykyisin, kun kansallispuisto houkuttaa yli 300 000 kävijää vuodessa.
Retkemme Nuuksion kauniissa luonnossa oli rentouttava! Ensi kerralla voisi patikoiden katsella Nuuksion luontoa. 

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#viikinkiravintolaharald
#vikingrestaurants
#nuuksio
#staffImage attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Pitkäjärvi on erisnimi, siis alkuun iso kirjain P. Kyseessä ilmeisesti Nuuksion Pitkäjärvi? Nimittäin 2-3 kilometriä idempänä löytyy Velskolan Pitkäjärvi. Ja kun vielä jatketaan itään, niin Bodomjärven itäpuolella vielä yksi Pitkäjärvi :D