Menus in

À la carte – Espoo


Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

L (laktoositon)
VL (vähälaktoosinen)
G (gluteeniton)
M (maidoton)
VE (vegaani)

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin

VIIKINKIEN RETKET

Suurin osa annoksista voidaan muokata laktoosittomiksi tai gluteenittomiksi. Kerrothan henkilökunnallemme ruoka-allergiastasi tai ruokaintoleranssistasi.

Patavahtien valitsemat menukokonaisuuden valmiiksi mietittynä

KUNINKAAN KESTIT KAHDELLE – 140,40 €. Lisäviikinki – 70,20 €/hlö

Valmistetaan vähintään kahdelle

Aasojen alkukilpi L

Päreelle poimitaan revittyä naudanposkea, isokauriinsalamia, broilerin sydäntä, tervattua silakkaa, marinoitua jokirapua sekä punajuurigraavattua lohta. Lisäksi raikasta salaattia ja metsämarjavinegretteä, ituja, pikkelöityä tomaattia, mummon fenkolikurkkua, retiisiä, belugalinssejä ja hunajamelonisalsaa sekä paistettua Saloniemen vuohenmaitojuustoa. Punajuuririeskaa ja saaristolaisleipää sekä raparperihilloketta, savuhirvimoussea ja kuivaliharouhetta, skyr-kananmunakastiketta ja merileväkaviaaria.

Baldurin kilpi  G

Kilvelle kerätään karitsan rosvopaistia, isokauriin entrecotea, pariloitua broilerinrintaa ja mausteista rypsipossunkylkeä vierellään kermaista juustoperunaa, Viikinkien kilpiperunaa ja paahdettuja juureksia, Viisauden viinikastia, paistinkastia sekä raparperihilloketta.

Vaanien jälkikilpi L

Makean nälkään koottiin pirtin parhaimmat tarjolle: Valhalla-nougatkuorrutettua suklaakakkua ja pähkinä-kauragranolaa, paistettuja lettuja, sokerihuurrettua riisipiirakkaa, tyrni-suklaakonvehteja, tervajäätelöä, mansikka-raparperisorbettia ja kettukarkkijäätelöä, kirnupiimämoussea, mansikkahilloa sekä korvapuustimoussea.

 

ALKUHYVÄT

  1. Völan vihreä salaatti VE – 6,90 €

Raikasta salaattia ja metsämarjavinegretteä, ituja, pikkelöityä tomaattia, mummon fenkolikurkkuja, retiisiä, belugalinssejä, hunajamelonisalsaa sekä punajuuririeskaa.

 

  1. Linnavuoren juustosalaatti L

Alkuun – 9,90 €

Pääruuaksi – 19,60 €

Paistettua Saloniemen vuohenmaitojuustoa sekä piparjuurihummusta, raikasta salaattia ja metsämarjavinegretteä, ituja, pikkelöityä tomaattia, mummon fenkolikurkkua, retiisiä, belugalinssejä ja hunajamelonisalsaa sekä punajuuririeskaa.

 

        3. Skaldin parempi lohisalaatti L

Alkuun – 10,80 €

Pääruuaksi – 17,90 €

Punajuurigraavattua lohta, jokirapua ja merileväkaviaaria. Lisäksi marinoitua sydänsalaattia, ituja, skyr-kananmunakastiketta sekä punajuuririeskaa.

 

  1. Hovin parempi kanasalaatti L

Alkuun – 11,60 €

Pääruuaksi – 18,40 €

Friteerattua broileria, paistettua Saloniemen vuohenmaitojuustoa ja piparjuurihummusta, marinoitua sydänsalaattia, pikkelöityä tomaattia ja retiisiä sekä punajuuririeskaa koristettuna metsämarjavinegretellä.

 

  1. Sienikeittoa Emblan padasta L

Alkuun – 11,30 €

Pääruuaksi – 16,20 €

Kermaisen pehmeää sienikeittoa kauden sienistä, paahdettua saaristolais­leipää ja kirnuvoita.

 

  1. Evakon lohipiirakka M – 10,90 €

Riisipiirakan päälle kootaan punajuurigraavattua lohta, mummon fenkoli­kurkkuja ja ituja vierellään sinappihummusta ja jokirapuja.

 

  1. Piika-Plikan alkuhyvä L – 14,60 €

Punajuurigraavattua lohta, tervasilakkaa, revittyä naudanposkea, isokauriin­salamia, sinappihummusta, mummon fenkolikurkkua, ituja ja retiisiä sekä saaristolaisleivällä savuhirvimoussea

 

  1. Aasojen alkukilpi kahdelle L – 34,60 €. Lisäviikinki – 17,30 €/hlö
Valmistetaan vähintään kahdelle

Päreelle poimitaan revittyä naudanposkea, isokauriinsalamia, broilerin sydäntä, tervattua silakkaa, marinoitua jokirapua sekä punajuurigraavattua lohta. Lisäksi raikasta salaattia ja metsämarjavinegretteä, ituja, pikkelöityä tomaattia, mummon fenkolikurkkua, retiisiä, belugalinssejä ja hunajameloni­salsaa sekä paistettua Saloniemen vuohenmaitojuustoa. Punajuuririeskaa ja saaristolaisleipää sekä raparperihilloketta, savuhirvimoussea ja kuivaliha­rouhetta, skyr-kananmunakastiketta ja merileväkaviaaria.

 

 

PÄÄHYVÄT

  1. Tervanpolttajan tempepihvi VE, M – 26,20 €

Terva-bbq-marinoitua hernetempepihviä ja paistettua sydänsalaattia, paistos mustasta kvinoasta, kaurasta ja soijapavuista, savumantelikastia, sinappi­hummusta ja punajuuririeskaa.

  1. Jättiläisen ruisjuurileipä

Lankulle kootaan uunissa paahdettua ruisjuurileipää, raikasta salaattia metsämarjavinegretissä pyöräytettynä, mustia linssejä, pikkelöityjä fenkoli-kurkkuja ja kirsikkatomaatteja, raparperichutneytä sekä talon bbq-majoneesia. Iso ja hiton hyvä!

Valitsemallanne lisukkeella:

Pariloitua broilerinrintafileetä – 21,90 €
Riistajauhelihapihvi (180 g)  – 22,90 €
Terva-bbq marinoitua herne-tempepihviä – 21,70 €
   11. Andvarin lohta L, G – 27,30 €

Paistettua merilohta, jokirapuja ja merileväkaviaaria, perunavoita sekä yrttiöljyssä paistettuja kauden kasviksia ja skyr-kananmunakastiketta.

    12.Broileria Birkan tarhasta L, G – 24,60 €

Pariloitua broilerinrintaa ja paistettua Kolatun vuohenjuustocheddaria, Viikinkien kilpiperunaa, karhunvatukkakastia, paahdettuja juureksia sekä raparperihilloketta.

     13.Mielikin metsäkyyhkyä M – 28,40 €

Kyyhkynrintaa, karhunvatukkakastia ja paistosta mustasta kvinoasta, kaurasta ja soijapavuista, aprikoosi-sipulihilloketta sekä paahdettuja juureksia.

    14.Vilhelm Pitkäpuukon possua G

200 g – 22,30 €

400 g – 32,70 €

Mausteista rypsipossunkylkeä, pariloitua porsaan etuselkää, kermaista juustoperunaa, savumantelikastia, aprikoosi-sipulihilloketta sekä yrttiöljyssä paistettuja kauden kasviksia.

    15.Barbaarien hirviburgeri L – 23,90 €

(+2 € gluteenittomana)

Paahdetun perunasämpylän väliin kootaan 180 g hirvipihviä ja reilu siivu mausteista rypsipossunkylkeä, Kolatun vuohenjuustocheddaria, raikasta salaattia, viikinkien terva-bbq-kastiketta, suolakurkkua sekä talon majoneesia vierellään Viikinkien kilpiperunaa.

     16. Pohjolan soturin talkoopannu G – 26,90 €

Pannulle kootaan ylikypsää isokauriin entrecotea, pariloitua mausteista rypsipossunkylkeä, riista-chorizomakkaraa, kermaista juustoperunaa, paistinkastia, suolakurkkua ja paahdettuja juureksia.

     17.Häränpihviä Daanien tapaan M, G

150 g – 28,90 €

300 g – 37,90 €

Viipaloitua Black Angus- härän Petit tenderiä ja kuivaliharouhetta, Viikinkien kilpiperunaa, Viisauden viinikastia sekä paahdettuja juureksia ja sinappi­hummusta.

 

     18.Roihujen rannikon rosvopaistia L, G – 28,60 €

Karitsan rosvopaistia, perunavoita, paistinkastia, paahdettuja juureksia sekä suolakurkkua ja tervattua puolukkaa.

    19.Poroa ja peuraa Olavi Pyhän hovista L, G – 38,90 €

Mureaa poron sisäfileetä sekä kuusipeuran ulkofileetä, savuhirvimoussea ja kuivaliharouhetta, perunavoita, kermaista sienikastiketta, paistinkastia, tervattua puolukkaa ja paahdettuja juureksia.

   20.Baldurin kilpi kahdelle G – 69,60 €. Lisäviikinki – 34,80 €/hlö
Valmistetaan vähintään kahdelle

Kilvelle kerätään karitsan rosvopaistia, isokauriin entrecotea, pariloitua broilerinrintaa ja mausteista rypsipossunkylkeä vierellään kermaista juusto­perunaa, Viikinkien kilpiperunaa ja paahdettuja juureksia, Viisauden viini -kastia, paistinkastia sekä raparperihilloketta.

    21.Ymir Jättiläisen riistamiekka G

Yhdelle 43,50 €

Kahdelle 86,80 €

Miekkaan pujotetaan poron sisäfileetä, kuusipeuran ulkofileetä, kyyhkyn­rintaa, riista-chorizomakkaraa sekä paprikaa ja kesäkurpitsaa. Vierellä kermaista juustoperunaa, Viikinkien kilpiperunaa ja paahdettuja juureksia, sienikastia, karhunvatukkakastia sekä aprikoosi-sipulihilloketta.

 

JÄLKIHYVÄT

     22.Vaanien jälkikilpi kahdelle L – 37,80 €. Lisäviikinki – 18,90 €/hlö

Gluteenittomana +1 €/hlö

Valmistetaan vähintään kahdelle

Makean nälkään koottiin pirtin parhaimmat tarjolle: Valhalla-nougatkuorrutettua suklaakakkua ja pähkinä-kauragranolaa, paistettuja lettuja, sokerihuurrettua riisipiirakkaa, tyrni-suklaakonvehteja, tervajäätelöä, mansikka-raparperisorbettia ja kettukarkkijäätelöä, kirnu­piimämoussea, mansikkahilloa sekä korvapuustimoussea.

    23.Haraldin Tervainen L – 9,60 €

(sisältää gluteenitonta kauraa)

Haraldin tervajäätelöä, vaahterasiirappia, pähkinä-kauragranolaa ja kauden marjoja.

    24.Valhallan suklaakakkua L – 10,20 €

(sisältää gluteenitonta kauraa)

Valhalla-nougatkuorrutettua suklaakakkua ja mansikka-raparperisorbettia koristettuna pähkinä-kauragranolalla ja kauden marjoilla

    25.Hunajasuun riisipiirakka VE, M – 10,20 €

Sokerihuurrettu riisipiirakka, korvapuustimoussea ja mansikkahilloa sekä kauden marjoja.

      26.Silkkiparran jälkiruokapäre L – 16,50 €

Gluteenittomana +1 €

Kasattiin päreelle kaikkea hyvää: Valhalla-nougatkuorrutettua suklaa­kakkua, paistettu lettu, kettukarkkijäätelöä, kirnupiimämoussea, kauden marjoja ja mansikkahilloa.

       27.Haltijaväen räiskäleet L – 12,90 €

Gluteenittomana +2 €

Paistettuja lettuja ja kirnupiimämoussea kettukarkkijäätelön, kauden marjojen ja mansikkahillon kera.

    28.Lettukestit L – 20,90 €

(yhteiseen lettunälkään 2–3 hlö)

Gluteenittomana +5 €

Paistettuja lettuja ja vaahterasiirappia, mansikka-raparperisorbettia, kauden marjojen ja mansikkahillon kera.

    29.Jääjättiläisen jäätelöt:

1 pallo – 4,80 €

2 palloa – 7,20 €

Valitse mieleisesi näistä:

Tervajäätelö, kettukarkkijäätelö tai vaniljajäätelö L

Maidoton suklaajäätelö tai mansikka-raparperisorbetti M

Jäätelön seuraksi:

kauden marjoja, mansikkahillo, suklaakastike, vaahterasiirappi

    30.Pientä makeaa kahvin kylkeen G – 2,30 €

Haraldin tyrni- suklaakonvehti

Käsintehty suklaakonvehti Mercedes Chocolaterien suklaatehtaalta Ahvenanmaalta

 

www.ravintolaharald.fi

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

 

ALKUHYVÄT

Päähyviä

JÄLKIHYVÄT

Haraldin kertomaa: Haraldin herkulliset jäätelöt valmistaa Suomen jäätelö, joka käyttää ainoastaan Suomenkarjan maitoa. Alkuperäisrodun lehmien maito soveltuu parhaimmalla mahdollisella tavalla jäätelön tekoon, sillä Suomenkarjan lehmien maito on luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa. Ja niitä ominaisuuksia tarvitaan parhaan mahdollisen jäätelön tekemisessä, silloin kun pyritään vain kaikkein maistuvimpaan lopputulokseen. Jäätelöissä ei käytetä esansseja, kuten ei myöskään keinotekoisia värejä. Jokainen käyttetty raaka-aine on lajinsa paras.