Menus in

À la carte – Espoo


Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

L (laktoositon)
VL (vähälaktoosinen)
G (gluteeniton)
M (maidoton)
VE (vegaani)

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin

 

ALKUHYVÄT

VEHREIDEN SAARTEN SALAATTI VE, M

6,80 €

Sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

SALONIEMEN TILAN JUUSTOSALAATTI L

7,90 €

Saloniemen tilan nokkosgoudaa, sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaali­brunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

METSÄNKÄVIJÄN TATTI-KANTARELLIKEITTO L

9,90€

Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa speltti-punajuurileivän ja kirnuvoin kera

SAAMENMAAN ALKUKIVI L

12,80 €

Liuskekiveltä tarjotaan: Kemijoen kylmäsavulohta, tervasilakkaa, savulahnaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, häränrintamoussea ja mallasleipää sekä yrttipistoukurkkuja.

ASGÅRDIN ALKAJAISKILPI L

(valmistetaan vähintään kahdelle) 14,80 €/hlö

Kahdelle hengelle 29,60 €

Kilvelle kerätään Kemijoen kylmäsavulohta, savulahnaa, tervasilakkaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, häränrintamoussea, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, Saloniemen tilan nokkosgoudaa, raparperihilloa, kuusenkerkkäöljyä, speltti-punajuurileipää sekä mallasleipää.

Päähyviä

METSÄNKÄVIJÄN TATTI-KANTARELLIKEITTO L

12,90 €

Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa speltti-punajuurileivän ja kirnuvoin kera.

HIRVEE HYVÄ RIESKA L

12,90 €

Lapinrieska grillatulla hirvimakkaralla, paahdetulla pottuvoilla, kera olutsipulin, viisaudenviinikastin, sinappimoussen ja tervapuolukan

PÄÄLLIKÖN ISOMPI TERVA-BBQ BURGER L

14,90 €

Ateria 17.90€

180g Black Agnus pihvi Nokkosgoudajuustolla, raikasta salaattia ja russinmaan suolakurkkua sekä talon terva-Bbq-kastia. 17.90€

JÄTTILÄISEN RUISJUURILEIPÄ L

Paahdettua kiviarinauunin ruisjuurileipää, raikasta salaattia, marinoituja kasviksia ja yrttipistoukurkkuja, mustikkasipulihilloketta ja talon kastia. Iso, ja hiton hyvä.

Valitsemallasi täytteellä:

Kana 16.90€ Liha 17.90€ Vege 16.90€

KEMIJOEN KEISARINSALAATTI

15,90 €

Kemijoen kylmäsavulohta, sitruunavinegrettessä pyöräytettyä raikastasalaattia, kvinoa-linssikukkakaalibrunoisea, marinoituja kasviksia, yrttipistoukurkkuja, tomaattirelissiä, keisarinkastia ja voissa paistettuja mallasleipätikkuja.

JAARLIN JAKKIHEDELMÄPATA VE, G

19,90 €

Makoisaksi haudutettua, mausteista jakkihedelmä-kasvispataa, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia, mustikka-sipulihilloketta ja paahdettua maa-artisokkaa.

KANAA VUOHIPAIMENEN NUOTIOLTA VL, G

19,80 €

Meheväksi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa yrttipistoun kera, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia sekä raparperihilloa.

JALOSUKUISTEN KUHAA L, G

25,60 €

Voissa paistettua kuhaa, tilli-hapankermakastia, paahdettua perunavoita, kermassa haudutettuja punajuuria ja paahdettua maa-artisokkaa.

NORMANNIEN POSSUA G

21,60 €

Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun savukassleria ja tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juustoperunaa, haudutettua sipulia, uunijuureksia sekä tomaattirelissiä.

Normaali 200 g 19,90 €

Iso 400 g 29,90 €

MUSTAPARRAN HÄRÄNPIHVI L, G

Viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä ja häränrintamoussea, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä uunijuureksia.

Normaali 150 g 26,90 €

Iso 300 g 37,60 €

NAHKAPÖKSYN HIRVIPANNU G

24,70 €

Pitkään haudutettua hirven entrecotea, hirvimakkaraa, rosmariinikastia, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia, haudutettuasipulia ja tomaattirelissiä.

AIFURIN LAMMASSÄRÄ L

24,80 €

Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään paahdettua perunavoita, uunijuureksia, tervattuja puolukoita ja speltti-punajuurileipää yrttipistoun kera.

POHJOLAN RIISTAA L, G

35,80 €

Mureaa poron sisäfileetä ja haudutettua hirven entrecotea, tatti-kantarellikastia, paahdettuaperunavoita, uunijuureksia, lämmintä leipäjuustoa sekä tervattuja puolukoita

JÄLKIHYVÄT

Haraldin kertomaa: Haraldin herkulliset jäätelöt valmistaa Suomen jäätelö, joka käyttää ainoastaan Suomenkarjan maitoa. Alkuperäisrodun lehmien maito soveltuu parhaimmalla mahdollisella tavalla jäätelön tekoon, sillä Suomenkarjan lehmien maito on luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa. Ja niitä ominaisuuksia tarvitaan parhaan mahdollisen jäätelön tekemisessä, silloin kun pyritään vain kaikkein maistuvimpaan lopputulokseen. Jäätelöissä ei käytetä esansseja, kuten ei myöskään keinotekoisia värejä. Jokainen käyttetty raaka-aine on lajinsa paras.

FREIJAN JÄLKIKILPI

17,90 € / hlö

(valmistetaan vähintään kahdelle)
Kilvelle kerätään mustikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, mansikkakastiketta, karpaloilla makustettua skyr-valkosuklaamoussea, kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa, lakritsimoussea, omena-karamellihilloa, marinoituja lakkoja, lakkajäätelöä, kuusijäätelöä sekä vadelma-salmiakkisorbettia.

Tulosta menu

HARALDIN TERVAINEN L

8,90 €

Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, tyrnihilloa, kuivattua vadelmaa ja hunajahuurrettuja saaristolaisleipämuruja.

Tulosta menu

IIRIEN NEIDON SUKLAAKAAKKUA L, G

10,20 €

Mustikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja kuivattua vadelmaa, valkosuklaalunta sekä vadelmakastia.

Tulosta menu

IONAN IHANAMPI LAKRITSIMOUSSE VE, M, G

10,70 €

Lakritsimoussea, vadelma-salmiakkisorbettia ja lakritsin makuista marenkia,
kuivattua vadelmaa sekä vadelmakastia.

Tulosta menu

RUURIKIN RÄISKÄLEET

10,20 €

Rapeaksi paistettuja räiskäleitä, karpaloilla makustettua skyr-valkosuklaamoussea, maitojäätelöä, omena-karamellihilloa ja mansikkakastiketta.

Tulosta menu

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA G

8,90 €

Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa marinoitujen lakkojen ja lakkajäätelön kera.

Historian kirjojen mukaan: Norjalaisten viikinkien ensimmäinen valloitusretki kohdistui Lambayn saarelle Dublinin rannikolle vuonna 795. Varhaiset
viikinkien valloitusretket olivat lyhytaikaisia ja pieniä. Ne kuitenkin lopettivat Irlannin kristillisen kulttuurin kulta-ajan, ja
irlantilaiset aloittivat 200 vuotta kestävän hajanaisen sodankäynnin viikinkivalloittajia vastaan, jotka ryöstivät luostareita ja
kaupunkeja koko Irlannissa.

Sven Säästöliekki: Sven seisoskeli kylmissään oravanraato kädessään tuntien vilua ja nälkää. Tulta tarvittaisiin, ja silloin Sven
muisti, että tulukset olivat hänellä mukana. Työnsi oikean käden taskuunsa ja otti tuluksen kouraansa. Sitten työnsi vasemman
käden taskuun ja otti toisenkin tuluksen kouraansa. Suurta vilua ja nälkää tuntien Sven löi tulukset voimalla yhteen. Kimeän
huudon kaikuessa läpi koko Hämeen hän muisti, että hänen housujen taskuissa oli molemmissa iso reikä. Tuskan kyynelien
valuessa hän päätti, ettei turhaan enää tulta tekisi ja hänen nimensä olkoon jatkossa Sven Säästöliekki.

Tulosta menu

JELLINGIN JÄLKIRUOKAPÄRE

13,90 €

Päreeltä tarjotaan mustikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, karpaloilla makustettua skyr-valkosuklaamoussea, kuusijäätelöä, rapeaa räiskälettä, mansikkakastiketta ja omena-karamellihilloa.

Tulosta menu

ISAN JÄÄTELÖT G

Isan jäätelöherkut, valitsehan mieleisesi näistä:
Lakkajäätelö, maitojäätelö tai kuusijäätelö
Tervajäätelö, vaniljajäätelö, L
Suklaajäätelö, vadelma-salmiakkisorbetti M
Jäätelön seuraksi: Karamelli-omenahillo, marinoidut lakat,

tyrnihilloke, vadelmakastike, mansikkakastike, tai kinuskikastike

1 pallo......................................................................................................................4,20 €

2 palloa....................................................................................................................6,80 €

Tulosta menu

Åsa Oikukas: Åsa on osaava viikinkipäällikön vaimo, joka asustelee meren lähellä
Fensalierissa. Hän on rauhaa rakastava ”taivaanrannan maalari”, joka häiriintyy, jos kylässä aletaan kinastelemaan ja
tämä voi laukaista oikukkuuden esiin. Normaalisti Åsa kyllä pystyy hallitsemaan itsensä ja oikukkuutensa. Åsa vetäytyy
usein omaan koloonsa maan alle, ajatuksissaan omat kyläläiset ja kyläläisten vieraat Kylän avainnippua hän kantaa
vyötäisillään, puolison ollessa retkillään. Åsa omaa selvännäön kyvyn, tuntee nykyiset ja tulevat tapahtumat ja tämän vuoksi
muidenkin kylien päälliköt häneltä usein neuvoja ja ennustuksia tulevista kyselevät ja hänen sanaansa uskovat.

Suurin osa annoksista voidaan räätälöidä
gluteenittomiksi tai laktoosittomiksi!
Kerrothan henkilökunnalle ruoka-allergiastasi

tai ruokaintoleranssistasi.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.