Menus in

À la carte – Espoo


Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

L (laktoositon)
VL (vähälaktoosinen)
G (gluteeniton)
M (maidoton)
VE (vegaani)

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin

 

ALKUHYVÄT

RYYTIMAAN VIHERIÄINEN SALAATTI VE, M

6,30 €

Omena-viikunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, kvinoa-kasvisbrunoisea, marinoituja kasviksia, paahdettuja siemeniä ja paahdettua speltti-punajuurileipää.

Tulosta menu

SAHDINPANIJAN JUUSTOSALAATTI L

7,30 €

Omena-viikunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, kvinoa-kasvisbrunoisea,
marinoituja kasviksia, paahdettuja siemeniä ja paahdettua speltti-punajuurileipää
sekä Jukolan sahtijuustoa.

Tulosta menu

ATHOSVUOREN ALKULEIVÄT VE, M

6,20 €

Porkkana- ja punajuurihummusta sekä hernepyreetä ja paahdettua
speltti-punajuurileipää.

Tulosta menu

KANGASMETSIEN TATTI-KANTARELLIKEITTO L

Alkuhyväksi / Päähyväksi
Kermaista tatti-kantarellikeittoa sekä speltti-punajuurileipää ja kirnuvoita.

Alkuun...................................................................9,90 €

Pääruuaksi ...........................................................11,90 €

Tulosta menu

JÄÄMEREN RAPUKEITTO L

Alkuhyväksi / Päähyväksi
Tilliöljyllä koristettua tomaattista jokirapukeittoa, saaristolaisleipää ja kirnuvoita.

Alkuun...................................................................10,90 €

Pääruuaksi ...........................................................15,60 €

Tulosta menu

AASOJEN ALKUKIVI L

13,90 €

Liuskekiveltä tarjotaan: lohipastramia, tervasilakkaa, marinoituja jokiravunpyrstöjä, poronsydäntä, veripalttua, hirvimakkaraa, ilmakuivattua possunkassleria, Jukolan sahtijuustoa, pikkelöityä fenkolia ja saaristolaisleipää savuhevosmoussen kera.

Historian kirjojen mukaan: Aavoilla merillä viikingeillä oli omat suuntimis- ja matkanmittauskeinonsa. On luultavaa, että he selvisivät auringon ja
pohjantähden asemaa seuraamalla sekä tarkkailemalla luontoa, aaltoja, tuulta, lintuja ja meren kaloja. Linnut ja valaat esiintyivät
rannikkojen läheisyydessä sekä aallot muodostuivat eri tavalla merenpohjan kohotessa rannikkoa lähestyttäessä. Kokenut purjehtija
osasi myös tarkkailla taivaanrannassa näkyvää jääkenttien heijastusta.

Aava Sudenkaataja: Aava lähti idän metsistä Hämeeseen kohti suurempia tulevaisuuden suunnitelmia. Matkalla hänen eteensä hyppäsi susi
ärhentelemään. Siitäpä Aava ei säikähtänyt vaan pisti roikaleen paljain käsin maihin ja käski olla kunnolla. Eihän se susi
kehdannut vastaan pistää, vaan luikki pakoon. Hämeeseen päästyään tyttö talsi suorinta tietä hauskimman näköiseen tavernaan ja
ilmoitti paikan pitäjälle kirkkain silmin aloittavansa työt saman tien. Tavernan pitäjä otti tytön töihin, ja sillä tiellä Aava on
edelleen. Sudenkaatajana Aavan maine on kiirinyt, eikä kovin moni ole tytön lisänimen kuullessaan uskaltanut tavernassakaan
ruveta rettelöimään.

Tulosta menu

LOFOOTTIEN LOHIPASTRAMI L, G

12,20 €

Lohipastramia ja marinoituja jokiravunpyrstöjä, hauenmätimoussea, hernepyreetä ja pikkelöityä fenkolia lämpimän palsternakkaröstin kera.

Tulosta menu

HEIMDALIN ALKAJAISKILPI L

15,90 €/hlö

(valmistetaan vähintään kahdelle)
Kilvelle kerätään lohipastramia, tervasilakkaa, marinoituja jokiravunpyrstöjä, veripalttua, poronsydäntä, hirvimakkaraa, ilmakuivattua possunkassleria, Jukolan sahtijuustoa, mustikka-sipulihilloketta, moussea savuhevosesta sekä hauenmädistä, saaristolaisleipää ja speltti-punajuurileipää omena-viikunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, paahdettuja siemeniä ja kvinoa-kasvisbrunoisea.

Historien kirjojen mukaan: Heimdall oli skandinaavisessa mytologiassa Asgårdin eli jumalien asuinsijan vartija. Hän oli väsymätön vartija, jonka
aistit olivat niin valppaita, että hän näki pimeässä ja kuuli ruohon kasvavan. Hän asui jumalten kodin ja muun
maailman yhdistävän Bifrost-sateenkaarisillan äärellä. Hänen tehtävänään oli ragnarökissa varoittaa muita jumalia
jättiläisistä puhaltamalla Gjallar-torveensa. Heimdall taisteli Lokin kanssa ja voitti tämän.

Taistelu uusitaan ragnarökissa, jolloin vartijajumala tappaa Lokin ja kuolee itse.

Halthor Hapannaama: Nuori Halthor oli uudessa viikinkikylässä ihmeissään ja näytti happamalle. Kuinka hän selviytyy näiden kokeneiden
viikinkien kanssa. Aikaa kului ja nuoresta pojasta kasvoi kunnon viikinki, joka ei kavahda isoja mellakoita eikä
suuria pitoja. Halthorin kasvoilla paistaa hymy ja hyväntuulisuus vieraita passatessa.

Tulosta menu

Päähyviä

RYYTIMAALLA KASVANUTTA

NYHTÖPAPUPATA HELGAN LEIVINUUNISTA VE, M

24,80 €

Leipäkupissa tarjottuna tomaattista nyhtöpapu-linssipataa, vierellään porkkanahummusta, hernepyreetä, kvinoa-kasvispaistosta sekä punajuuria.

Tulosta menu

VALKYRIOIDEN VALKOLUPIINIPIHVIT VE, M, G

22,80 €

Viikinkien yrttitahnalla ja punajuurihummuksella kuorrutettuja valkolupiini-tempepihvejä, tulimaankastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia, tomaattirelissiä sekä oliivihiekkaa.

Tulosta menu

VENEEN VIERESTÄ

MYRSKYLUODON MERILOHTA L, G

27,90 €

Merilohta ja marinoituja jokiravunpyrstöjä, tatti-kantarellikastia, artisokka-perunavoita sekä punajuuria.

Tulosta menu

KALLIORANNAN KUHAA L, G

25,20 €

Tilliöljyllä kruunattua paahdettua kuhaa, hapankermakastia, palsternakkaröstiä,
kvinoa-kasvispaistosta ja pikkelöityä fenkolia.

Historian kirjojen mukaan:
 Viikingit söivät kaksi varsinaista ateriaa:

aamupäivällä muutama tunti töiden aloittamisen jälkeen syötiin aamupuuro ja illalla,

kun päivän työt oli saatu päätökseen, syötiin iltaruoka. Juomana oli vettä, piimää tai kaljaa.

Vuodenaikojen vaihtumista juhlistettiin uhrijuhlissa, joissa juotiin olutta. Jos kyse oli erityisen

merkittävästä tapahtumasta, juhlissa saatettiin tarjota simaa, joka oli valmistettu hunajasta,

maltaista ja vedestä ja maustettu humalalla. Kaikkein rikkaimmilla oli myös frankkien maasta

tuotuja viinejä. Pitkäntalon tuvan seiniä kiersivät penkit, joilla päivisin istuttiin ja öisin nukuttiin.

Ruokailujen ajaksi penkkien eteen nostettiin pöytälevyt, jotka katettiin liinalla.

Gunhild Koskenkuohu: Gunhild on suolakauppiaan tytär ja näin ollen pitää tölliänsä otollisella paikalla hyvän kulkureitin
läheisyydessä. Gunhild taitaa oluen valmistuksen ja yrttien kasvatuksen. Luonnoltaan Gunhild on yleensä iloinen ja leppoinen
puuhastelija jolla tuntuu olevan aina monta rautaa tulessa. Eihän se kosken juoksukaan taida helpolla pysähtyä. Kerran nähtiin
Gunhildinkin kuohahtavan, kun Thorin ukkosen nostattama tulvavesi vei Gunhildin paremman olutastian mennessään... Niinpä
Gunhild joutui uuden oluterän valmistamaan, mutta sen hyväksi timjamilla maustoi ja saatiin Haraldin pitoihin sammiollinen
olutta pöytään.

Tulosta menu

OMILTA LAITUMILTA

VINLANDIN KALKKUNASALAATTI VL, G

16,90 €

Paahdettua kalkkunan sisäfileetä, pariloitua vuohenjuustoa, omena-viikunavinegretessä
pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, kvinoa-kasvisbrunoisea,
paahdettuja siemeniä sekä tomaattirelissiä.

Tulosta menu

KANAA VUOHIPAIMENEN NUOTIOLTA VL, G

19,40 €

Meheväksi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa sekä oliivihiekkaa, Viisauden Viini
-kastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia ja tomaattirelissiä.

Tulosta menu

LINNUSTAJAN SAALIS L, G

31,70 €

Viiriäistä, mureaa ankankoipea ja paahdettua kalkkunan sisäfileetä, kuningattaren marjakastia, perunakakkua, uunijuureksia sekä tyrnihilloketta.

Tulosta menu

ERIKINTYTTÄREN KALKKUNAA L, G

18,90 €

Paahdettua kalkkunan sisäfileetä, Viisauden Viini-kastia, viikinkien kilpiperunaa, kvinoa-kasvispaistosta ja mustikka-sipulihilloketta.

Tulosta menu

BERSERKKIEN POSSUA L, G

18,90 €

Pariloitua possun etuselkää ja tiristettyä possunkylkeä, piparjuurimoussea, tulimaankastia, olut-valkosipuliperunaa, uunijuureksia ja mustikka-sipulihilloketta.

Normaali 200 g .......................................................................................................19,80 €

Iso 400 g ....................................................................................................... 28,40 €

Tulosta menu

KAUKOMIELEN KAURISPANNU L, G

25,20 €

Viikinkien yrttitahnalla siveltyä ylikypsää kauriinpaistia, kauris-puolukkamakkaraa ja tiristettyä possunkylkeä, terva-sinappikastia, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä tomaattirelissiä.

Historian kirjojen mukaan: Vinland oli Grönlannista saapuneiden viikinkien antama nimi jollekin Pohjois-Amerikan alueelle, joka todennäköisimmin on
sijainnut Kanadan itärannikolla. Grönlantilaisten saagan mukaan yksi Leif Eerikinpojan mies, Tyrkir, löysi
paikasta viinirypäleitä, minkä johdosta Leif antoi maalle nimen Vinland, Viinimaa. Kertomus
viinirypäleistä nykyisen Kanadan alueella on kuitenkin mahdoton, ja usein onkin arveltu, että Vinland-nimen todellinen etymologia olisi "niittymaa".
Vinland on mainittu ensimmäisen kerran Adam Bremeniläisen kirjassa Descriptio insularum Aquilonis noin vuodelta 1075.
Pääasialliset Viinimaasta kertovat lähteet ovat kuitenkin kaksi islantilaista saagaa, Grönlantilaisten saaga ja Erik Punaisen
saaga. Ne on kirjoitettu noin 250 vuotta kuvaamiensa tapahtumien jälkeen, eikä niitä voi pitää yksityiskohdissaan luotettavina. Joka tapauksessa on varmaa, että viikingit kävivät Pohjois-Amerikassa. Vuonna 1960 arkeologit
löysivät Newfoundlandin pohjoisesta kärjestä L'Anse aux Meadows'ta todisteita viikinkien vierailusta. Paikka nimettiin UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 1978. Paikan kumpuilevaan maastoon on rekonstruoitu asumuspaikat
oletettuun viikinkiaikaiseen asuun.
Tätä siirtokuntaa on usein pidetty saagojen Vinlandina, mutta asiasta ei ole täyttä varmuutta.

Stine Jousenampuja: Kun synnyin, olivat olot siihen aikaan kurjat. Isäni, Hurja Vikke, ampui jousipyssyllään elannoksi variksia. Kerran ampuessaan nuoli ei osunutkaan lentävään varikseen, vaan palasi takaisin, suoraan taivaalle tähyävän isäni silmään. Se oli kovin huono juttu. Onneksi isäni näkö ei mennyt, vaan hän alkoi nähdä kaiken kahtena. Kaksi varista yhdellä ampumalla, ajatteli hän. Harmi vaan, että tähtäsi aina sitä väärää varista, eikä tullut ruokaa taivaalta. Jo taaperoikäisenä isäni opetti minut tähtäämään lentävää riistaa, ja kolmen vanhana ammuin jo ne ”kaksi varista yhdellä iskulla”. Olin niin taitava, että minua alettiin viikinkipiireissä kutsua Stine Jousenampujaksi. Taitoni olen säilyttänyt ja toimin täällä erikoistuneena luomuvarisruokien hankkijana.

Tulosta menu

LEIRINUOTION LOIMUSTA

ROBERT PAHOLAISEN HÄRÄNPIHVI L, G

Härän petit tenderiä, chili-suolakurkkurelissiä, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa ja uunijuureksia.

Normaali 150 g .......................................................................................................25,90 €

Iso 300 g.................................................................................................................34,90 €

Tulosta menu

PIPPURIPIHVIÄ BYSANTIN HOVISTA L, G

Härän sisäfileetä omena-parmesaanimoussella kuorrutettuna, yhden tähden pippurikastia, perunakakkua ja uunijuureksia ilmakuivatun possunkasslerlastun kera.

Normaali 150 g .......................................................................................................33,90 €

Iso 300 g.................................................................................................................49,90 €

Tulosta menu

AIFURIN LAMMASSÄRÄÄ, L

23,60 €

Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään artisokka-perunavoita, uunijuureksia, tervattua puolukkaa, saaristolaisleipää sekä piparjuurimoussea.

Tulosta menu

HIRVENHUUTAJAN KÄRISTYS L

24,80 €

Leipäkupista tarjottuna mureaa hirvikäristystä ja chili-suolakurkkurelissiä. Vierellään artisokka-perunavoita, tervattua puolukkaa ja punajuuria.

Tulosta menu

TUNTURIKURUJEN POROA G

36,90 €

Mureaa poron sisäfileetä ja pariloitua poronsydäntä, kuningattaren marjakastia, perunakakkua, punajuuria, lämmintä leipäjuustoa sekä tyrnihilloketta.

Historian kirjojen mukaan: Varjagikaarti tai varangikaarti oli Bysantin keisarien henkilökohtainen henkivartiosto, joka koostui varjageista eli viikingeistä.
Kaarti sai alkunsa keisari Basileios II:n aikana (hallitsi 976–1025), kun Kiovan ruhtinas Vladimir Suuri lähetti Basileiokselle
6 000 miestä avuksi taistelussa kapinajohtaja Bardas Fokasta vastaan. Varjagit olivat taistelleet Bysantin joukoissa aiemminkin,
mutta vuonna 988 heistä muodostettiin ensimmäisen kerran eliittiyksikkö, joka kulki keisarin mukana. Kaartin miehet saivat pian
maineen rohkeina ja armottoman uskollisina sotilaina. Kaarti koostui aluksi yksinomaan ruseista, mutta pian yksikköön liittyi
myös muita skandinaaveja, kuten norjalaisia, ruotsalaisia ja 
islantilaisia. Kaartilaiset tunnettiin runsaasta alkoholinkäytöstään ja pitkävartisista sotakirveistään ja heitä kutsuttiin bysanttilaisissa kronikoissa ”kirveitä kantaviksi sotureiksi”.

Helga Hirvenhuutaja: Pienenä viikinkityttönä oli Helga ollut metsässä poimimassa marjoja suureen koriinsa eikä liiemmin ollut ympärilleen katsellut
vaan keskittyi omaan tekemiseensä. Korissa oli mahtavasti jo mustikoita ja ajatteli Helga pian kotiin suunnata ja klaanilleen
valmistaa makoisan mustikkapiiraan. Vaan miten niin pieni tyttö ei nähnyt niin suurta eläintä ennen kuin suoraan sen eteen astui.
Suuri hirvi oli makuuksillaan ja syvässä unessa. Ei ollut hirvi kuullut Helgaa, liekö niin äänettömänä liikkunut. Helga säikähti
suurta eläintä ja alkoi huutaa paikallaan, mistä hirvi sitten säikähti. Hirvi juoksi
jo ennen kuin kaikki jalat kantoivat ja juoksi päin suurta jykevää mäntyä. Ei hirven matka siitä jatkunut sen koommin, kun niska katkesi ja hirvi putosi siihen.
Oli Helgalla kerrottavaa, kun kotia pääsi, jotta jos miehet voisivat hakea hirven pois suuren männyn juurelta.
Siitä lähtien on Helgaa kutsuttu hirvenhuutajaksi.

Tulosta menu

RUSIEN RUHTINAAN RIISTAMIEKKA L, G

Valmistetaan yhdelle ................................................................... 42,90 €

Valmistetaan kahdelle tai useammalle ................................................................... 41,90 €/hlö

Miekkaan pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, viiriäistä, ylikypsää kauriinpaistia, kauris-puolukkamakkaraa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Miekan vierellä tarjotaan tatti-kantarellikastia sekä kuningattaren marjakastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia ja mustikka-sipulihilloketta.

Tulosta menu

THORIN KILPI L, G

29,90 €/hlö

(valmistetaan vähintään kahdelle)
Kilvelle kerätään mureaa karitsanniskaa, paahdettua kalkkunan sisäfileetä, kauris-puolukkamakkaraa, tulimaankastia sekä terva-sinappikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä piparjuurimoussea.

Tulosta menu

ODININ KILPI L, G

35,60 €/hlö

(valmistetaan vähintään kahdelle)
Kilvelle kerätään viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, ylikypsää kauriinpaistia ja mureaa ankankoipea, yhden tähden pippurikastia ja kuningattaren marjakastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä savuhevosmoussea.

Historian kirjojen mukaan: Rurik, rusien ruhtinas (n. 830 – n. 879) oli puolilegendaarinen varjagi, joka tarun mukaan otti vuonna 862 haltuunsa
itämerensuomalaisten väestöjen asuttamat Laatokanlinnan alueet ja perusti Novgorodin. Rusit olivat viikinkejä, jotka liikkuivat,
osittain asuivatkin ja harjoittivat kauppaa muinaisella Venäjällä. Rurikin nimi tarkoittaa "kuulua johtajaa".
Rurikin valtaannoususta kertoo Nestorin kronikka 1100-luvulta. Sen mukaan suomalais-ugrilaiset ja slaavilaiset heimot
kieltäytyivät maksamasta veroa, karkottivat varjagit ja alkoivat hallita itseään. Heimot ajautuivat kuitenkin sotimaan toisiaan
vastaan ja päättivät kutsua Rurikin veljineen pitämään järjestystä.

Tulosta menu

JÄLKIHYVÄT

FREIJAN JÄLKIKILPI

16,90 € / hlö

(valmistetaan vähintään kahdelle)
Kilvelle kerätään mustikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, mansikkakastiketta, karpaloilla makustettua skyr-valkosuklaamoussea, kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa, lakritsimoussea, omena-karamellihilloa, marinoituja lakkoja, lakkajäätelöä, kuusijäätelöä sekä vadelma-salmiakkisorbettia.

Tulosta menu

HARALDIN TERVAINEN L

8,60 €

Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, tyrnihilloa, kuivattua vadelmaa ja hunajahuurrettuja saaristolaisleipämuruja.

Tulosta menu

IIRIEN NEIDON SUKLAAKAAKKUA L, G

9,90 €

Mustikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja kuivattua vadelmaa, valkosuklaalunta sekä vadelmakastia.

Tulosta menu

IONAN IHANAMPI LAKRITSIMOUSSE VE, M, G

8,80 €

Lakritsimoussea, vadelma-salmiakkisorbettia ja lakritsin makuista marenkia,
kuivattua vadelmaa sekä vadelmakastia.

Tulosta menu

RUURIKIN RÄISKÄLEET

9,90 €

Rapeaksi paistettuja räiskäleitä, karpaloilla makustettua skyr-valkosuklaamoussea, maitojäätelöä, omena-karamellihilloa ja mansikkakastiketta.

Tulosta menu

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA G

8,20 €

Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa marinoitujen lakkojen ja lakkajäätelön kera.

Historian kirjojen mukaan: Norjalaisten viikinkien ensimmäinen valloitusretki kohdistui Lambayn saarelle Dublinin rannikolle vuonna 795. Varhaiset
viikinkien valloitusretket olivat lyhytaikaisia ja pieniä. Ne kuitenkin lopettivat Irlannin kristillisen kulttuurin kulta-ajan, ja
irlantilaiset aloittivat 200 vuotta kestävän hajanaisen sodankäynnin viikinkivalloittajia vastaan, jotka ryöstivät luostareita ja
kaupunkeja koko Irlannissa.

Sven Säästöliekki: Sven seisoskeli kylmissään oravanraato kädessään tuntien vilua ja nälkää. Tulta tarvittaisiin, ja silloin Sven
muisti, että tulukset olivat hänellä mukana. Työnsi oikean käden taskuunsa ja otti tuluksen kouraansa. Sitten työnsi vasemman
käden taskuun ja otti toisenkin tuluksen kouraansa. Suurta vilua ja nälkää tuntien Sven löi tulukset voimalla yhteen. Kimeän
huudon kaikuessa läpi koko Hämeen hän muisti, että hänen housujen taskuissa oli molemmissa iso reikä. Tuskan kyynelien
valuessa hän päätti, ettei turhaan enää tulta tekisi ja hänen nimensä olkoon jatkossa Sven Säästöliekki.

Tulosta menu

JELLINGIN JÄLKIRUOKAPÄRE

13,50 €

Päreeltä tarjotaan mustikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, karpaloilla makustettua skyr-valkosuklaamoussea, kuusijäätelöä, rapeaa räiskälettä, mansikkakastiketta ja omena-karamellihilloa.

Tulosta menu

ISAN JÄÄTELÖT G

Isan jäätelöherkut, valitsehan mieleisesi näistä:
Lakkajäätelö, maitojäätelö tai kuusijäätelö
Tervajäätelö, vaniljajäätelö, L
Suklaajäätelö, vadelma-salmiakkisorbetti M
Jäätelön seuraksi: Karamelli-omenahillo, marinoidut lakat,

tyrnihilloke, vadelmakastike, mansikkakastike, tai kinuskikastike

1 pallo......................................................................................................................4,20 €

2 palloa....................................................................................................................6,80 €

Tulosta menu

Åsa Oikukas: Åsa on osaava viikinkipäällikön vaimo, joka asustelee meren lähellä
Fensalierissa. Hän on rauhaa rakastava ”taivaanrannan maalari”, joka häiriintyy, jos kylässä aletaan kinastelemaan ja
tämä voi laukaista oikukkuuden esiin. Normaalisti Åsa kyllä pystyy hallitsemaan itsensä ja oikukkuutensa. Åsa vetäytyy
usein omaan koloonsa maan alle, ajatuksissaan omat kyläläiset ja kyläläisten vieraat Kylän avainnippua hän kantaa
vyötäisillään, puolison ollessa retkillään. Åsa omaa selvännäön kyvyn, tuntee nykyiset ja tulevat tapahtumat ja tämän vuoksi
muidenkin kylien päälliköt häneltä usein neuvoja ja ennustuksia tulevista kyselevät ja hänen sanaansa uskovat.

Suurin osa annoksista voidaan räätälöidä
gluteenittomiksi tai laktoosittomiksi!
Kerrothan henkilökunnalle ruoka-allergiastasi

tai ruokaintoleranssistasi.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.