Haraldin sadonkorjuuviikot

Haraldin sadonkorjuuviikot 21.9.-10.10.2021

Alkuhyvät:

Katajametsän sienikeittoa L………………… 10,30€
Kermaisen pehmeää tattikeittoa katajaöljyllä koristettuna, saaristolaisleipää ja kirnuvoita.
Juomasuosituksena huonelämmin, hienostuneen tervainen Jaloviina Kaski-snapsi. Kaski-snapsin kaveriksi sopii mainiosti hieman pidempi Erdingerin olut, riittää sitten koko keiton ajaksi……. 9,80€

Sadonkorjuun alkuhyvä L, G………………… 13,60€
Black Angus-härän carpaccio aateloituna Jukolan kuusenkerkkächeddarilla, suolattua pintaloimutettua lohta, pikkelöityjä suppilovahveroita, artisokkahummusta porolastuilla koristettuna sekä
sokerihernepestoa.
Seuraksi miedosti humaloitua puolukkaista Mallaskosken Lingonberry Sour-olutta, tuoksu ja maku kuin marjametsällä olisi…………… 8,90€

Päähyvät:

Metsästäjän riistaburgeri L ………………… 19,90€
(gluteeniton +2 €)
Perunasämpylän väliin kootaan 180g hirvipihviä ja reilu pala rypsipossunkylkeä, Jukolan kuusenkerkkächeddaria, raikasta salaattia, viikinkien terva-bbq-kastiketta, russinmaan suolakurkkuja, talon majoneesia sekä Viikinkien kilpiperunaa.
Burgerin kaveriksi passaa ottaa suun myötäinen Britti IPA Proper Job, tässä pullokypsytetyssä oluessa on katkeruus (ja sitrus) muikeasti kohillaan………… 9,20€

Tähkänleikkaajan makkarapannu L………… 21,60€
Pannulle kootaan villisika-puolukkamakkaraa, yrtti-kaurapaistosta, yrttihaudutettua naurista sekä omena-sinappikastia ja russinmaan suolakurkkuja.
Seuraksi Savua. Viikinkien savumaltaista valmistettu Savu Voima taltuttaa villimmänkin possumakkaran………….. 6,70€

Viljapellon Isokaurista L, G………………… 29,90€
Pariloitua isokauriin ulkofileetä, pinaatti-perunakakkua ja kurpitsa-fenkolimajoneesia, kermaista tattikastia sekä yrttihaudutettua naurista ja katajaöljyä.
Kauriin seurana sopii rotevampi punainen Argentiinasta. Milamoren neljä rypälettä takaavat jotta sopivasti käynyt rypälemehu saa makunystyrät laulamaan viikinkien uroteoista…. 10,30€/12cl

Jälkihyvät:

Pohjan Neidon valkosuklaavanukas G………. 10,30€
Paahdettua skyr-valkosuklaavanukasta, marinoituja lakkoja, kuivattua mustaherukkarouhetta ja mintturaetta.
Valkosuklaavanukkaan rinnalle kaffe ja konjakki. Näiden on hyvä yhdessä.

Marjastajan suklaamousse L, G……………… 9,80€
Suklaamoussea ja Ahvenanmaanpannukakkujäätelöä karviaismarjahillon kera
Asgardissa tarjottaisiin suklaamoussen seurana makian ryhdikästä Vidal fleyry Muscat jälkiruokaviiniä, ja samaa suosittelee myös Harald!……… 8,80€