Isänpäivämenu Helsinki

Helsingin Haraldin Isänpäivämenu

Alkuherkut viikinkiveneestä

* Kylmäsavulohta * Sillikaviaaria * Tervatiinun silakoita * Possunkassleria ja mustikka-sipulihilloketta* Hirvimakkaraa ja tervattuja puolukoita *Häränrintamoussea * Metsäsienisalaattia * Punajuuriwaldorffia * Tomaatti-basilikasalaattia * Kvinoasalaattia * Ryytisinappi-perunasalaattia * Marinoituja kasviksia *
Salaattimaan antimia * Sitruunavinegretteä * Keisarinkastiketta * Saaristolaisleipää sekä speltti-punajuurileipää *Savupaprikahummusta * Kirnuvoita sekä talon yrttituorejuustoa * Brie-juustoa, pähkinöitä ja hunajaa *

 

Päähyvät

1. Kanaa Mielikin tarhasta VL, G
Vuohenjuustomoussella kuorrutettua broilerinrintaa, Viisauden Viini- kastia,
viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia ja mustaherukkahilloketta
Menukokonaisuus tällä pääruualla 43,20€

2.Ylikypsää häränrintaa Ilmarisen uunista G
Viikinkien yrttikastilla siveltyä ylikypsää häränrintaa ja tiristettyä possunkylkeä
vierellään kermaista juustoperunaa, rosmariinikastia ja uunijuureksia.
Menukokonaisuus tällä pääruualla 44,60€

3. Lohta Ahdin valtakunnasta L, G
Paahdettua merilohta ja tilli-hapankermakastia, palsternakka-perunavoita sekä kermaan muhennettuja punajuuria
Menukokonaisuus tällä pääruualla 44,60€

4. Häränpihviä Tapion mailta L, G
Härän sisäfileetä ja revittyä poronlapaa makustettuna barbaarien tervakastilla, yhden tähden pippurikastia, mustajuuri-perunakakkua ja uunijuureksia.
Menukokonaisuus tällä pääruualla 58,90€

5. Nahkapöksyn hirvipannu L, G
Pitkään haudutettua hirven entrecotea, hirvimakkaraa, puolukka-voikastia, pekoniperunaa, uunijuureksia, haudutettua sipulia ja tomaattirelissiä.
Menukokonaisuus tällä pääruualla 49,00€

6.Poroa tunturien tuulista L, G
Mureaa poron sisäfileetä ja haudutettua poronlapaa, tatti-kantarellikastia, mustajuuri-perunakakkua, uunijuureksia, lämmintä leipäjuustoa sekä tervattuja puolukoita.
Menukokonaisuus tällä pääruualla 60,10€

7. MIMIRIN RIISTAMIEKKA G
Miekkaan pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, riekonrintaa,
hirvimakkaraa sekä paprikaa ja kesäkurpitsaa. Miekan vierellä tarjotaan tatti-kantarellikastia ja
puolukka-voikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, kermassa haudutettua punajuurta sekä mustaherukkahilloketta.
Menukokonaisuus tällä pääruualla 64,90€

8. VANAHEIMIN KILPI G
Kilvelle kerätään viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, mureaa poronlapaa ja pororyynimakkaraa sekä tatti-kantarellikastia, rosmariinikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia ja tervattuja puolukoita.
Menukokonaisuus tällä pääruualla 63,90€
(valmistetaan vähintään kahdelle)

9. Jakkihedelmäpataa Raunin retkiltä L, G
Tomaattista jakkihedelmäpataa, viikinkien kilpiperunaa, mustikka-sipulihilloketta,
paahdettua maa-artisokkaa ja uunijuureksia.
Menukokonaisuus tällä pääruoalla 39,90€

Jälkihyväksi L

Vadelma-kinuskikakkua,
Nokipannukahvia tahi teetä
.

PIKKUVIIKINKIEN ISÄNPÄIVÄMENU  (ALLE 12 v)

Viikinveneen alkuherkut

***************

Leif Luikeron merilohta                                       13,90 €

Paistettua merilohta, palsternakka-perunamuusia ja uunijuureksia

Brigga Pirteän broileria                                        11,90 €

Pariloitua broilerinrintaa, tikkuperunaa ja mustikka-sipulihilloketta sekä uunijuureksia

Hein Hupakon häränrintaa                                                     12,90 €

Mureaksi haudutettua häränrintaa, kerma-juustoperunaa ja uunijuureksia

Kastikkeet: mustaherukkakasti, tilli-kermaviilikasti, tatti-kanttarellikasti, ketsuppi

***************

Vadelma-kinuskikakkua