Menus in

A la Carte


VIIKINKIEN RETKET

Suurin osa annoksista voidaan muokata laktoosittomiksi tai gluteenittomiksi. Kerrothan henkilökunnallemme ruoka-allergiastasi tai ruokaintoleranssistasi.

Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä

JUMALATAR SAAGAN RETKI – 38,00 €

Vihreän maan salaatti VE, M
Oliiviöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, basilikamarinoituja papuja, pikkelöityä fenkolikurkkua, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia, kauraa ja paahdettuja hampunsiemeniä sekä ohrarieskaa.

Kuttutilan Kanaa L, G
Meheväksi pariloitua broilerinrintaa ja Saloniemen tilan vetajuustoa, Viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia sekä Viisauden viinikastia ja Lapin kaskinauris-karpalohilloketta.

Lagerthan Suklaakakkua L, G
Suolakinuski-suklaakaakkua, kauden marjoja ja vadelmakastiketta.

AUD MIETTELIÄÄN RETKI – 37,20 €

Vihreän maan salaatti VE, M
Oliiviöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, basilikamarinoituja papuja, pikkelöityä fenkolikurkkua, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia, kauraa ja paahdettuja hampunsiemeniä sekä ohrarieskaa.

Kasvismiekka Luostarin kasvimaalta VE, M
Miekkaan pujotettuna kikhernepihviä punajuurisiirapilla koristettuna, yrttimarinoitua kauraa, lämmintä kyssäkaalisalaattia, tulimaan vadelmakastia ja paahdettuja hampunsiemeniä.

Vaahterametsän suklaamoussea VE, M, G (sisältää kauraa)
Suklaamoussea ja raparperisorbettia, kauden marjoja ja vaahterasiirappia vaniljamarengin kera.

SOTURITAR FREYDISIN RETKI – 53,90 €

Ahdin Kalaherkku L
Sokerisuolattua merilohta sekä rapuskagenia ja ohrarieskaa vierellään kasvimaan viheriäisiä, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia ja kurpitsapyreetä

Pohjolan soturien Poroa L, G
Mureaa poron sisäfileetä ja ylikypsää poronlapaa, savuporomoussea, artisokka-perunapyreetä, paahdettuja juureksia ja kuningattaren marjakastia sekä Lapin kaskinauris-karpalohilloketta.

Haraldin tervainen L
Haraldin tervajäätelöä kauden marjojen, vaahterasiirapin ja keksimurujen kera.

KILPINEITO BRYNHILDIN RETKI – 45,30 €

Skaldin alkukivi L
Liuskekiven päältä tarjottuna: rantakalaterriiniä, savusärkimoussea, tervasilakkaa, karhusalamia, savustettua ankkaa ja ilmakuivattua kinkkua sekä pikkelöityä fenkolikurkkua, saaristolaisleipää sekä kurpitsapyreetä.

Njord merenkävijän kalasaalis L, G
Paahdettua lohta ja rapuskagenia, artisokka-perunapyreetä, lämmintä kyssäkaalisalaattia ja pikkelöityä fenkolikurkkua.

Pappilan paremmat räiskäleet L
Paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastiketta, Pappilan Hätävara-jäätelöä, mansikka-vaniljahilloa sekä mustikkamoussea.

KUNINKAAN KESTIT (valmistetaan vähintään kahdelle) – 61,20 €/hlö
Kahdelle hengelle – 122,40 €

Bifrostin Alkajaiskilpi L
Päreelle poimitaan ilmakuivattua kinkkua, karhusalamia ja savustettua ankkaa, tervasilakkaa, sokerisuolattua merilohta ja rantakalaterriiniä. 

Lisäksi oliiviöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, basilikamarinoituja papuja, pikkelöityä fenkolikurkkua, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia, paahdettuja hampunsiemeniä ja kauraa sekä Herkkujuustolan sahtijuustoa. Saaristolaisleipää, ohrarieskaa, savuporo- ja savusärkimoussea sekä Lapin kaskinauris-karpalohilloketta

Valhallan Kilpi G
Ylikypsää poronlapaa, lammassärää ja ankanrintaa, kermaista juustoperunaa ja Viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia sekä yhden tähden pippurikastia, sinappi-tuorejuustomoussea ja kuningattaren marjakastia.

Jotunheimin Jälkikilpi
Makean nälkään koottiin parhaimmat tarjolle: suolakinuski-suklaakaakkua, räiskäleitä ja vadelmakastiketta, valkosuklaista piimävanukasta, Haraldin praliinia, kastanja-karamellijäätelöä, raparperisorbettia ja Pappilan Hätävara-jäätelöä, mansikka-vaniljahilloa, omena-inkiväärihilloa sekä suklaamoussea.

 

ALKUHYVÄT

VIHREÄN MAAN SALAATTI VE, M – 6,80 €

Oliiviöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, basilikamarinoituja papuja, pikkelöityä fenkolikurkkua, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia, kauraa ja paahdettuja hampunsiemeniä sekä ohrarieskaa.

Vihreänmaan salaatti valitsemallasi lisukkeella:

Suomenvuohen vetajuustoa Saloniemen tilalta (L,) ……….8,60€

Sokerisuolattua merilohta (M,)  ……………………………7,90€

Pariloitua broileria (M,) ……………………………………7,60€

AHDIN KALAHERKKU L – 9,90 €

Sokerisuolattua merilohta sekä rapuskagenia ja ohrarieskaa vierellään kasvimaan viheriäisiä, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia ja kurpitsapyreetä. 

SKALDIN ALKUKIVI L – 12,90 €

Liuskekiven päältä tarjottuna: rantakalaterriiniä, savusärkimoussea, tervasilakkaa, karhusalamia, savustettua ankkaa ja ilmakuivattua kinkkua sekä pikkelöityä fenkolikurkkua, saaristolaisleipää ja kurpitsapyreetä

BIFROSTIN ALKAJAISKILPI L (valmistetaan vähintään kahdelle) – 14,80 €/hlö
Kahdelle hengelle – 29,60 €

Päreelle poimitaan ilmakuivattua kinkkua, karhusalamia ja savustettua ankkaa, tervasilakkaa, sokerisuolattua merilohta ja rantakalaterriiniä. 

Lisäksi oliiviöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, basilikamarinoituja papuja, pikkelöityä fenkolikurkkua, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia, paahdettuja hampunsiemeniä ja kauraa sekä Herkkujuustolan sahtijuustoa. Saaristolaisleipää, ohrarieskaa, savuporo- ja savusärkimoussea sekä Lapin kaskinauris-karpalohilloketta.

 

PÄÄHYVÄT

MIELIKIN PAREMPI SALAATTI L

Oliiviöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, basilikamarinoituja papuja, pikkelöityä fenkolikurkkua, kirsikkatomaatti-sipulisalaattia, kauraa, paahdettuja hampunsiemeniä ja ohrarieskaa.

Valitse mieleisesi täyte:

Suomenvuohen Vetajuustoa Saloniemen tilalta ……….19,90 €

Pariloitua broileria ……………………………………16,80 €

Sokerisuolattua merilohta ……………………………..17,60 €

KASVISMIEKKA LUOSTARIN KASVIMAALTA VE, M – 19,60 €

Miekkaan pujotettuna kikhernepihviä punajuurisiirapilla koristettuna, yrtti-kaurapaistosta, lämmintä kyssäkaalisalaattia, tulimaan vadelma-rosmariinikastia ja paahdettuja hampunsiemeniä.

NJORD MERENKÄVIJÄN KALASAALIS L, G – 23,20 €

Paahdettua merilohta ja rapuskagenia, artisokka-perunapyreetä, lämmintä kyssäkaalisalaattia ja pikkelöityä fenkolikurkkua.

KUTTUTILAN KANAA L, G – 21,80 €

Meheväksi pariloitua broilerinrintaa sekä Saloniemen tilan vetajuustoa, Viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia sekä Viisauden viinikastia ja Lapin kaskinauris-karpalohilloketta.

SAHDINPANIJAN BBQ-BURGER L – 18,50 € Gluteeniton +2 €

Perunasämpylän väliin kootaan 180g Black Angus-häränpihviä, Herkkujuustolan sahtijuustoa, raikasta salaattia ja russinmaan suolakurkkuja, pikkelöityä fenkolikurkkua sekä talon majoneesia ja Viikinkien terva-bbq-kastiketta vierellään Viikinkien kilpiperunaa.

PAAHDETTUA ANKKAA EMBLAN TAPAAN L – 24,60 €

Paahdettua ankanrintaa, yrtti-kaurapaistosta, lämmintä kyssäkaalisalaattia ja tulimaan vadelma-rosmariinikastia.

ROSVOPÄÄLLIKÖN POSSUA G

Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun etuselkää ja rypsipossun kylkeä. Seuraksi laitetaan kermaista juustoperunaa, paahdettuja juureksia ja tummaa omena-sinappikastia.

200g ………………………………. 20,60€

400g  ……………………………….27,40€

KUUSIMETSÄN TALKOOPANNU G – 24,80 €

Pannulle kootaan tammisavustettua ylikypsää häränlapaa, rypsipossun kylkeä ja peuramakkaraa, kermaista juustoperunaa, paahdettuja juureksia sekä yhden tähden pippurikastia ja russinmaan suolakurkkuja.

VAANIEN HÄRÄNPIHVI L, G

Black Angus-härän petit tenderiä, sinappi-tuorejuustomoussea, Viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia sekä yhden tähden pippurikastia.

150g ……………………………….26,90€

300g ……………………………….34,70€

AIFURIN LAMMASSÄRÄÄ L – 25,80 €

Mureaksi haudutettua karitsanniskaa, artisokka-perunapyreetä, paahdettuja juureksia sekä tervattua puolukkaa, russinmaan suolakurkkuja ja ohrarieskaa.

POHJOLAN SOTURIEN POROA L, G – 35,90 €

Mureaa poron sisäfileetä sekä ylikypsää poronlapaa, savuporomoussea, artisokka-perunapyreetä, paahdettuja juureksia ja kuningattaren marjakastia sekä Lapin kaskinauris-karpalohilloketta.

VALHALLAN KILPI G (valmistetaan vähintään kahdelle) – 37,90 €/hlö
Kahdelle – 75,80 €

Kilvelle kerätään ylikypsää poronlapaa, lammassärää ja ankanrintaa, kermaista juustoperunaa ja Viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, yhden tähden pippurikastia, sinappi-tuorejuustomoussea sekä kuningattaren marjakastia.

RAUTAKYLJEN MIEKKA G – Yhdelle 39,80 €  Kahdelle 78,90 €

Miekkaan pujotetaan mureaa poron sisäfileetä, härän petit tenderiä, peuramakkaraa sekä possun etuselkää seuranaan kermaista juustoperunaa, Viikinkien kilpiperunaa, lämmintä kyssäkaalisalaattia, tulimaan vadelma-rosmariinikastia, tummaa omena-sinappikastia sekä savuporomoussea.

 

JÄLKIHYVÄT

JOTUNHEIMIN JÄLKIKILPI L (valmistetaan vähintään kahdelle) – 17,90 €/hlö
Kahdelle – 35,80 €

Makean nälkään koottiin parhaimmat tarjolle: suolakinuski-suklaakaakkua, räiskäleitä ja vadelmakastia, valkosuklaista piimävanukasta, Haraldin praliinia, kastanja-karamellijäätelöä, raparperisorbettia ja Pappilan Hätävara-jäätelöä, mansikka-vaniljahilloa, omena-inkiväärihilloa sekä suklaamoussea.

 

TERVAINEN L – 9,10 €

Haraldin tervajäätelöä kauden marjojen, vaahterasiirapin ja keksimurujen kera.

LAGERTHAN SUKLAAKAKKUA L, G – 10,40 €

Suolakinuski-suklaakaakkua, kauden marjoja ja vadelmakastiketta.

PITKÄMIEKAN PIIMÄVANUKAS  – 9,60 €

Pehmeää valkosuklaista piimävanukasta, omena-inkiväärihilloa, kauden marjoja ja keksimurua.

VAAHTERAMETSÄN SUKLAAMOUSSEA VE, M, G (sisältää kauraa) – 11,80 €

Suklaamoussea ja raparperisorbettia, kauden marjoja ja vaahterasiirappia vaniljamarengin kera.

IDUN IKINUOREN JÄLKIRUOKAPÄRE L – 15,90 €

Paistettua räiskälettä ja vadelmakastia, suolakinuski-suklaakaakkua, kastanja-karamellijäätelöä sekä mustikkamoussea ja kauden marjoja.

PAPPILAN PAREMMAT RÄISKÄLEET L – 10,20 € gluteenittomana +2€

Paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastiketta, mansikka-vaniljahilloa, Pappilan Hätävara-jäätelöä sekä mustikkamoussea.

LETTUKESTIT L (yhteiseen lättynälkään 2-3hlö) 19,90 € gluteenittomana +5€

Paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastia, mansikka-vaniljahilloa, Pappilan Hätävara- jäätelöä sekä mustikkamoussea.

JÄÄJÄTTILÄISTEN JÄÄTELÖT:

Pappilan Hätävara-jäätelö, kastanja-karamellijäätelö, raparperisorbetti, tervajäätelö, maidoton suklaajäätelö, vaniljajäätelö 
Jäätelön seuraksi: Vadelmakastike, mansikka-vaniljahillo, vaahterasiirappi, omena-inkiväärihillo

1 pallo – 4,30 €
2 palloa – 6,90 €

PIENTÄ MAKEAA KAHVINKYLKEEN:

Haraldin terva-lakritsipraliini – 2,20 €

 

 

www.ravintolaharald.fi

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.