Menus in

À la carte – Kuopio


Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

L (laktoositon)
VL (vähälaktoosinen)
G (gluteeniton)
M (maidoton)
VE (vegaani)

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin

ALKUHYVÄT

VEHREIDEN SAARTEN SALAATTI VE, M

6,80 €

Sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.


Tulosta menu

SALONIEMEN TILAN JUUSTOSALAATTI L

7,90 €

Saloniemen tilan nokkosgoudaa, sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaali­brunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

Tulosta menu

ASTRIDIN ALKULEIVÄT VE, M

6,90 €

Savupaprika- ja punajuurihummusta, kuusenkerkkäöljyä sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

Tulosta menu

METSÄNKÄVIJÄN TATTI-KANTARELLIKEITTO L

Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa speltti-punajuurileivän ja kirnuvoin kera.

Alkuruokana 9,90 €

Isompana 12,80 €

Tulosta menu

KOSKENLASKIJAN POROKEITTO L

Revittyllä poronlavallaa ja paahdetulla maa-artisokkalla aateloitua juustokeittoa mallasleivän ja kirnuvoin kera.

Alkuruokana 11,20 €

Isompana 14,80 €

SAAMENMAAN ALKUKIVI L

12,80 €

Liuskekiveltä tarjotaan: Kemijoen kylmäsavulohta, tervasilakkaa, savulahnaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, härän­rintamoussea ja mallasleipää sekä yrttipistoukurkkuja.

Historian kirjojen mukaan: Historian kirjojen mukaan: Viikinkiaikaiset lehmät olivat pieniä ja niiden maidontuotanto ehtyi aikaisin syksyllä. Maidosta valmistettiin juustoa, joka säilyi maitoa paremmin. Juustot olivat viikinkien ylellisyysruokaa. Mitä enemmän ja mitä erilaisempia juustoja vieraille tarjottiin, sen rikkaampi ja vieraanvaraisempi talo oli. Tuorejuustoa maustettiin yrteillä ja heraa käytettiin juomana. Kuivatut ja paistetut juustot olivat talven varalle ja niitä syötiin erityisesti jouluisin.

Tulosta menu

KEISARIN KALAPÄRE L

12,90 €

Päreen päällä Kemijoen kylmäsavulohta, sillikaviaaria, savulahnaa, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrttipistoukurkkuja, tomaattirelissiä ja mallasleipää.

Tulosta menu

ASGÅRDIN ALKAJAISKILPI L
Kahdelle hengelle

14,80 €/hlö
29,60 €

Kilvelle kerätään Kemijoen kylmäsavulohta, savulahnaa, tervasilakkaa, sillikaviaaria, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suola­lihaa, häränrintamoussea, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, Saloniemen tilan nokkosgoudaa, mustaherukkahilloketta, speltti-punajuurileipää sekä mallasleipää.

Tulosta menu

Päähyviä

JAARLIN JAKKIHEDELMÄPATA L, G

19,80 €

Makoisaksi haudutettua, mausteista jakkihedelmä-kasvispataa, palsternakka-perunavoita, uunijuureksia, mustikka-sipulihilloketta ja paahdettua maa-artisokkaa.

Tulosta menu

VALKYRIOIDEN LUPIINITEMPE VE, M, G

22,90 €

Viikinkien yrttikastilla siveltyä sinilupiinitempeä ja savupaprikahummusta, tulimaan tomaattikastia, viikinkien kilpiperunaa sekä kvinoa-linssi-kukkakaalipaistosta.

Tulosta menu

KEMIJOEN KEISARINSALAATTI L

17,90 €

Kemijoen kylmäsavulohta, sitruunavinegrettessä pyöräytettyä raikasta salaattia, kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea, marinoituja kasviksia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, keitettyä kananmunaa, keisarinkastia ja voissa paistettuja mallasleipätikkuja.

Tulosta menu

JALOSUKUISTEN KUHAA L, G

25,60 €

Voissa paistettua kuhaa, tilli-hapankermakastia, palsternakka-perunavoita, kermassa haudutettuja punajuuria ja paahdettua maa-artisokkaa.

Tulosta menu

KASAARIEN KANAA MIEKASSA M, G

19,90 €

Barbaarien tervakastilla siveltyä broileria, tulimaan tomaattikastia, pekoniperunaa, uunijuureksia ja mustikka-sipulihilloketta.

Tulosta menu

KANAA VUOHIPAIMENEN NUOTIOLTA VL, G

21,80 €

Meheväksi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa yrttipistoun kera, Viisauden Viini
-kastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia sekä raparperihilloa.

Tulosta menu

RUURIKIN RIEKKOA L, G

28,60 €

Paahdettua riekonrintaa, puolukka-voikastia, mustajuuri-perunakakkua, uunijuureksia ja mustaherukkahilloketta.

Tulosta menu

NORMANNIEN POSSUA G

Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun savukassleria ja tiristettyä possun­kylkeä, rosmariinikastia, kermaista juustoperunaa, haudutettua sipulia, uunijuureksia sekä omena-chilihilloketta.

Normaali 200 g 19,90 €

Iso 400 g 29,90 €

Tulosta menu

VIIKINKISOTURIN TALKOOPANNU

21,70 €

Barbaarien tervakastilla siveltyä häränrintaa, pororyynimakkaraa, tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juusto­perunaa ja kermassa haudutettuja punajuuria mustaherukkahillokkeen kera.

Tulosta menu

MUSTAPARRAN HÄRÄNPIHVI L, G

Viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä ja häränrintamoussea, Viisauden Viini

Normaali 150 g 26,90 €

Iso 300 g 37,60 €

Tulosta menu

PIPPURIPIHVIÄ BYSANTIN HOVISTA L, G

Pippurisinappikuorrutettua härän sisäfileetä, yhden tähden pippurikastia, mustajuuri-perunakakkua ja uunijuureksia rapean pekonilastun kera.

Normaali 150 g 35,90 €

Iso 300 g 53,80 €

Tulosta menu

AIFURIN LAMMASSÄRÄ L

23,80 €

Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään palsternakka-perunavoita, uunijuureksia, tervattuja puolukoita ja speltti-punajuurileipää yrttipistoun kera.

Tulosta menu

NAHKAPÖKSYN HIRVIPANNU L, G

23,70 €

Pitkään haudutettua hirven entrecotea, hirvimakkaraa, puolukka-voikastia, pekoniperunaa, uunijuureksia, haudutettua sipulia ja tomaattirelissiä.

Tulosta menu

POROA TUNTURIEN TUULISTA L, G

34,80 €

Mureaa poron sisäfileetä ja haudutettua poronlapaa, tatti-kantarellikastia, mustajuuri-perunakakkua, uunijuureksia, lämmintä leipäjuustoa sekä tervattuja puolukoita.

Tulosta menu

MIMIRIN RIISTAMIEKKA

GYhdelle 39,70 €

Kahdelle 77,80 €

Miekkaan pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, riekonrintaa, hirvimakkaraa sekä paprikaa ja kesä­kurpitsaa. Miekan vierellä tarjotaan tatti-kantarellikastia ja puolukka-­voikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, kermassa haudutettua punajuurta sekä mustaherukkahilloketta.

Tulosta menu

MIDGÅRDIN KILPI G
Kahdelle

33,90 €/hlö
67,80 €

Kilvelle kerätään viikinkien yrttikastilla siveltyä häränrintaa, mureaa karitsanniskaa ja barbaarien tervakastilla maustettua broileria, yhden tähden pippurikastia ja Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä häränrintamoussea.

Tulosta menu

VANAHEIMIN KILPI
Kahdelle

38,60 €/hlö
77,20 €

Kilvelle kerätään viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, mureaa poronlapaa ja pororyynimakkaraa sekä tatti-kantarellikastia, rosmariinikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia ja tervattuja puolukoita.

Tulosta menu

JÄLKIHYVÄT

Haraldin kertomaa: Haraldin herkulliset jäätelöt valmistaa Suomen jäätelö, joka käyttää ainoastaan Suomenkarjan maitoa. Alkuperäisrodun lehmien maito soveltuu parhaimmalla mahdollisella tavalla jäätelön tekoon, sillä Suomenkarjan lehmien maito on luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa. Ja niitä ominaisuuksia tarvitaan parhaan mahdollisen jäätelön tekemisessä, silloin kun pyritään vain kaikkein maistuvimpaan lopputulokseen. Jäätelöissä ei käytetä esansseja, kuten ei myöskään keinotekoisia värejä. Jokainen käyttetty raaka-aine on lajinsa paras.

PIIKAPLIKAN JÄLKIRUOKAPÄRE L

15,90 €

Gluteenittomana +1 €

Päreeltä tarjotaan päärynämoussella koristettua, suussa sulavaa suklaa­kaakkua vierellään rapea räiskäle vadelmakastin kera, pettujäätelöä, metsämansikkamoussea sekä uuniomenahilloa

Tulosta menu

HARALDIN TERVAINEN L

8,90 €

Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, nougat-kinuskikastiketta, manteli-kauramurua ja kuivattua karhunvatukkaa.

Tulosta menu

FREIJAN SUKLAAKAAKKUA G

9,90 €

Päärynämoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, jogurtti­rakeita, kuivattua karhunvatukkaa sekä vadelmakastiketta.

Tulosta menu

SIGRIDIN SALMIAKKIMOUSSEA VE, M, G

10,80 €

Salmiakkimoussea, sitruuna-salmiakkisorbettia sekä lakritsinmakuista marenkia, lakritsikastiketta ja kuivattua karhunvatukkaa.

Tulosta menu

RÄÄVELIN RÄISKÄLEET L

10,20 €

Gluteenittomana + 2 €

Rapeaksi paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastia, kardemummajäätelöä, metsämansikkamoussea sekä mustikkahilloa.

Tulosta menu

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA L, G

8,90 €

Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa ja uuniomenahilloa hunajahippujen ja pettujäätelön kera.

Tulosta menu

BESTLAN JÄÄTELÖT G

Jääjättiläisen jäätelöherkut, valitsehan mieleisesi näistä:
Tervajäätelö, pettujäätelö, kardemummajäätelö, vaniljajäätelö L Suklaajäätelö, sitruuna-salmiakkisorbetti VE, M
Jäätelön seuraksi: Uuniomenahilloa, mustikkahilloa, vadelmakastiketta,
nougat-kinuskikastiketta, lakritsikastiketta
1 pallo 4,20 €
2 palloa 6,80 €

Tulosta menu

JOTUNHEIMIN JÄLKIKILPI L
(valmistetaan vähintään kahdelle)

17,90 €/hlö

Kahdelle hengelle 35,80 €
Gluteenittomana + 1 € / hlö

Kilvelle kerätään päärynämoussella koristettua, suussa sulavaa suklaa­kaakkua, rapeita räiskäleitä ja vadelmakastia, kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa, metsämansikkamoussea, salmiakkimoussea, uuniomenahilloa, mustikkahilloa, terva- ja pettujäätelöä sekä sitruuna-salmiakkisorbettia.

Tulosta menu

HELGAN LETTUKESTIT

22,60 €

Gluteenittomana +1 € / lettuViisi rapeaa räiskälettä, metsämansikkamoussea, vadelmakastiketta, uuniomenahilloa ja kolme palloa kardemummajäätelöä.

Tulosta menu

KOLMEN NORNAN JÄÄTELÖT L, G

9,90 €

Kardemummajäätelöä, pettujäätelöä ja sitruuna-salmiakkisorbettia.

Jälkiruoat viikinkiaikaanPähkinöitä ja hunajaa syötiin makean nälkään, samoin kuin ulkomailta tuotuja manteleita, viikunoita, taateleita ja omenoita. Myös villimarjoja, kuten mustikoita ja mansikoita syötiin.

Suurin osa annoksista voidaan räätälöidä
gluteenittomiksi tai laktoosittomiksi!
Kerrothan henkilökunnalle ruoka-allergiastasi
tai
ruokaintoleranssistasi.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tulosta menu