Menus in

Europian Region of Gastronomy Menu Harald

Europian region of gastronomy viikinkiravintola Harald

Europian Region of Gastronomy Menu Viikinkiravintola Harald

Kaavin kiertäjän TATTI-KANTARELLIKEITTO L. 9,90€
Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa
saaristolaisleivän ja kirnuvoin kera.
Pirtusinapilla ja nokkosgoudalla glaseerattua broileria  L,G  21,20€
Paahdettua perunavoita, uunijuureksia Suonenjoelta
Viisauden Viini-kastia sekä mustikka-sipulihilloketta.

Truben pullakeisarin ritarit 10,20€
Kaneli-sokeroituja pullaa, mustikkahilloa ja
Mökkipellon hunajaa pettujäätelön kera
Kuopion region Viikinkiravintola Harald Menu
Cep and chanterelle soup from Kaavi L. 9,90€
Creamy cep and chanterelle soup topped with spruce shoot oil served with rye bread and butter.

Chicken breast glazed with moonshine mustard and nettlegouda L,G. 21,20
mashed potatoes, oven roasted root vegetables from Suonenjoki, Wine of Wisdom -sauce and blueberry-onion jam.

Master baker Trube’s French toast L. 10,20€
fried cardamom bread coated with cinnamon and sugar, blueberry-raspberry jam and Mökkipelto’s honey served with bark bread ice cream.

The menu has been prepared in collaboration with the following local producers:
Kaavi Porcini
Vehviläinen, Siilinjärvi
HK, pig farm
Lempyy, Suonenjoki
Pakkasmarja, Suonenjoki
Trube bakery
Mökkipellon hunaja, Kuopio