Menus in

A la Carte


VIIKINKIEN RETKET

Patavahtien valitsemat menukokonaisuudet valmiiksi mietittyinä

SEINEN SEILAAJAN RETKI – 42,50 €

Saloniemen tilan juustosalaatti L
Saloniemen tilan nokkosgoudaa, sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

Jalosukuisten kuhaa L, G
Voissa paistettua kuhaa, tilli-hapankermakastia, paahdettua perunavoita, kermassa haudutettuja punajuuria ja paahdettua maa-artisokkaa.

Räävelin räiskäleet L
Rapeaksi paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastia, kardemummajäätelöä, metsämansikka­moussea sekä mustikkahilloa.

VINLANDIN RETKI – 37,30 €

Vehreiden saarten salaatti VE, M
Sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

Kanaa vuohipaimenen nuotiolta VL, G
Meheväksi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa yrttipistoun kera, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia sekä raparperihilloa.

Freijan suklaakaakkua G
Metsämansikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, jogurtti­rakeita, kuivattua karhunvatukkaa sekä vadelmakastiketta

ROVIORANNIKON RETKI – 42,40 €

Metsänkävijän tatti-kantarellikeitto L
Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa speltti-punajuurileivän ja kirnuvoin kera.

Aifurin lammassärä L
Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään paahdettua perunavoita, uunijuureksia, tervattuja puolukoita ja speltti-punajuurileipää yrttipistoun kera.

Haraldin tervainen L
Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, nougat-kinuskikastiketta, manteli-kauramurua ja kuivattua karhunvatukkaa.

REVONTULTEN RETKI – 65,50 €

Saamenmaan alkukivi L
Liuskekiveltä tarjotaan: Kemijoen kylmäsavulohta, tervasilakkaa, savulahnaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, härän-rintamoussea ja mallasleipää sekä yrttipistoukurkkuja.

Pohjolan Riistaa L, G
Mureaa poron sisäfileetä ja haudutettua hirven entrecotea, tatti-kantarellikastia, paahdettua perunavoita, uunijuureksia, lämmintä leipäjuustoa sekä tervattuja puolukoita.

Piikaplikan jälkiruokapäre L
Päreeltä tarjotaan metsämansikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaa­kaakkua vierellään rapea räiskäle vadelmakastin kera, pettujäätelöä, metsämansikkamoussea sekä uuniomenahilloa.

KUNINKAAN KESTIT (valmistetaan vähintään kahdelle) – 69,90 €/hlö
Kahdelle hengelle – 139,80 €

Asgårdin alkajaiskilpi L
Kilvelle kerätään Kemijoen kylmäsavulohta, savulahnaa, tervasilakkaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, häränrintamoussea, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, Saloniemen tilan nokkosgoudaa, raparperihilloa, kuusenkerkkäöljyä, speltti-punajuurileipää sekä mallasleipää.

Midgårdin kilpi G
Kilvelle kerätään Viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, mureaa karitsanniskaa, barbaarien tervakastilla maustettua broileria ja hirvimakkaraa sekä yhden tähden pippurikastia ja Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä tervattuja puolukoita.

Jotunheimin jälkikilpi L
Kilvelle kerätään metsämansikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä ja vadelmakastia, kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa, salmiakki­moussea ja kuivattua karhunvatukkaa, uuniomenahilloa, mustikkahilloa, terva- ja pettujäätelöä sekä sitruuna-salmiakkisorbettia.

 

ALKUHYVÄT

VEHREIDEN SAARTEN SALAATTI VE, M – 6,80 €

Sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

SALONIEMEN TILAN JUUSTOSALAATTI L – 7,90 €

Saloniemen tilan nokkosgoudaa, sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaali­brunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

METSÄNKÄVIJÄN TATTI-KANTARELLIKEITTO L

Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa speltti-punajuurileivän ja kirnuvoin kera.
Alkuruokana – 9,90 €
Isompana – 12,80 €

SAAMENMAAN ALKUKIVI L – 12,80 €

Liuskekiveltä tarjotaan: Kemijoen kylmäsavulohta, tervasilakkaa, savulahnaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, häränrintamoussea ja mallasleipää sekä yrttipistoukurkkuja.

ASGÅRDIN ALKAJAISKILPI L (valmistetaan vähintään kahdelle) – 14,80 €/hlö
Kahdelle hengelle – 29,60 €

Kilvelle kerätään Kemijoen kylmäsavulohta, savulahnaa, tervasilakkaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, häränrintamoussea, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, Saloniemen tilan nokkosgoudaa, raparperihilloa, kuusenkerkkäöljyä, speltti-punajuurileipää sekä mallasleipää.

 

PÄÄHYVÄT

JAARLIN JAKKIHEDELMÄPATA VE, G – 20,90 €

Makoisaksi haudutettua, mausteista jakkihedelmä-kasvispataa, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia, mustikka-sipulihilloketta ja paahdettua maa-artisokkaa.

JALOSUKUISTEN KUHAA L, G – 25,60 €

Voissa paistettua kuhaa, tilli-hapankermakastia, paahdettua perunavoita, kermassa haudutettuja punajuuria ja paahdettua maa-artisokkaa.

KANAA VUOHIPAIMENEN NUOTIOLTA VL, G – 21,80 €

Meheväksi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa yrttipistoun kera, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia sekä raparperihilloa.

NORMANNIEN POSSUA G

Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun savukassleria ja tiristettyä possun­kylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juustoperunaa, haudutettua sipulia, uunijuureksia sekä tomaattirelissiä.
Normaali 200 g – 19,90 €
Iso 400 g – 29,90 €

MUSTAPARRAN HÄRÄNPIHVI L, G

Viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä ja häränrintamoussea, Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä uunijuureksia.
Normaali 150 g – 26,90 €
Iso 300 g – 37,60 €

NAHKAPÖKSYN HIRVIPANNU G – 24,70 €

Pitkään haudutettua hirven entrecotea, hirvimakkaraa, rosmariinikastia, kermaista juusto­perunaa, uunijuureksia, haudutettua sipulia ja tomaattirelissiä.

AIFURIN LAMMASSÄRÄ L – 24,80 €

Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään paahdettua perunavoita, uunijuureksia, tervattuja puolukoita ja speltti-punajuurileipää yrttipistoun kera.

POHJOLAN RIISTAA L, G – 35,80 €

Mureaa poron sisäfileetä ja haudutettua hirven entrecotea, tatti-kantarellikastia, paahdettua
perunavoita, uunijuureksia, lämmintä leipäjuustoa sekä tervattuja puolukoita.

MIMIRIN MIEKKA G

Yhdelle – 39,80 €
Kahdelle – 79,60 €
Miekkaan pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, Black Angus -härän petit tenderiä, hirvimakkaraa sekä paprikaa ja kesä­kurpitsaa. Miekan vierellä tarjotaan tatti-kantarellikastia ja rosmariinikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, kermassa haudutettua punajuurta sekä mustikka-sipulihilloketta.

MIDGÅRDIN KILPI G (valmistetaan vähintään kahdelle) – 37,90 €/hlö
Kahdelle – 75,80 €

Kilvelle kerätään Viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, mureaa karitsanniskaa, barbaarien tervakastilla maustettua broileria ja hirvimakkaraa sekä yhden tähden pippurikastia ja Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä tervattuja puolukoita.

 

JÄLKIHYVÄT

JOTUNHEIMIN JÄLKIKILPI L (valmistetaan vähintään kahdelle) – 17,90 €/hlö
Kahdelle – 35,80 €
Gluteenittomana +1 €/hlö

Kilvelle kerätään metsämansikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä ja vadelmakastia, kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa, salmiakkimoussea ja kuivattua karhunvatukkaa, uuniomenahilloa, mustikkahilloa, terva- ja pettujäätelöä sekä sitruuna-salmiakkisorbettia.

PIIKAPLIKAN JÄLKIRUOKAPÄRE L – 15,90 €
Gluteenittomana +1 €/hlö

Päreeltä tarjotaan metsämansikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaa­kaakkua vierellään rapea räiskäle vadelmakastin kera, pettujäätelöä, metsämansikkamoussea sekä uuniomenahilloa.

HARALDIN TERVAINEN L – 8,90 €

Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, nougat-kinuskikastiketta, manteli-kauramurua ja kuivattua karhunvatukkaa.

SIGRIDIN SALMIAKKIMOUSSEA VE, M, G – 10,80 €

Salmiakkimoussea, sitruuna-salmiakkisorbettia sekä lakritsinmakuista marenkia, lakritsikastiketta ja kuivattua karhunvatukkaa.

RÄÄVELIN RÄISKÄLEET L – 10,20 €
Gluteenittomana + 2 €

Rapeaksi paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastia, kardemummajäätelöä, metsämansikkamoussea sekä mustikkahilloa.

FREIJAN SUKLAAKAAKKUA G – 9,90 €

Metsämansikkamoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, jogurttirakeita, kuivattua karhunvatukkaa sekä vadelmakastiketta.

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA L, G – 8,90 €

Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa ja uuniomenahilloa hunajahippujen ja pettujäätelön kera.

BESTLAN JÄÄTELÖT G

Jääjättiläisen jäätelöherkut, valitsehan mieleisesi näistä:
Tervajäätelö, pettujäätelö, kardemummajäätelö, vaniljajäätelö L
Suklaajäätelö, sitruuna-salmiakkisorbetti VE, M
Jäätelön seuraksi: Uuniomenahilloa, mustikkahilloa, vadelmakastiketta,
nougat-kinuskikastiketta, lakritsikastiketta

1 pallo – 4,20 €
2 palloa – 6,80 €

 

 

www.ravintolaharald.fi

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.