fbpx
Menus in

Viinilista


Punaviinit

Viisauden Viini

43 € / plo, 9,20 € / 16 cl

Harald Viisauden Viinien rypäleet kasvavat Portugalissa 690 metrin korkeudessa kahdella tarhalla, joista toisen köynnökset ovat iältään jopa 80-vuotiaita. Tarhojen maaperä on liuskekiveä. Viiniä kypsytetään kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta. Viinien valmistuksesta vastaa Casca Wines’in viinivelho Helder Cunha.

Aragonez, Rufete. Tuoksusta löytyy vadelmaa, lakritsia ja kirsikkaa. Täyteläinen ja rikas maku on myös vadelmainen sekä vaniljainen, pitkään kestävällä jälkimaulla. Vegaani, luomu.

McGuigan The Engineer

48 € / plo

Australia. Shiraz, Tempranillo

Tuoksussa luumun ja karhunvatukan aromeja. Maussa yhdistyvät tumma marjaisuus Shirazista sekä hitunen mausteisuutta Tempranillosta upeasti tasapainossa herlulliseen loppuun saakka.

Casas Patronales Selected Reserve Merlot

37 € / plo

Chile. 85% Merlot, 15% muut

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, mustaherukkahilloinen, mustikkainen, mausteinen. Jäännössokeria 3,41g.

MG by MontGrass

35 € / plo

Chile. Pinot Noir

Tuoksussa puhdaspiirteisiä mansikan, kirsikan ja vadelman aromeja. Maku on kepeä ja raikas ja sitä ryydittävät hyvä hapokkuus ja pehmeät tanniinit.

Emporium rosso apassimento salento IGT

47 € / plo

Italia. Negroamaro, Primitivo.

Erittäin täyteläinen, pehmeä, kirsikkainen maku joka kestää suussa pitkään. Viini on tehty 100%appassimento-metodilla eli kaikki rypäleet on kuivattu ennen ensimmäistä alkoholikäymistä, kuten Amaronessa.

Baronello rossa Toscana

43 € / plo

Italia. 60% Sangiovese, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon

Tasapainoinen viini, jonka rypäleet saapuvat puristamoon mahdollisimman nopeasti sadonkorjuun jälkeen, missä ne lajitellaan huolellisesti. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään useita kuukausia tammitynnyreissä. Sokeria 12g / l.

Borsari Amarone della Valpolcella DOCG

72€ / plo

70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella

Erittäin täyteläinen, taniininen, karhinvatukkahilloinen, herukkainen, kirsikkainen, suklainen, kevyen nahkainen, hennon minttuinen. Sokeria 6g/l

Condado de Oriza Roble

45 € / plo

Espanja. 100% Tempranillo.

Täyteläinen maku, jossa mausteisuutta ja hedelmäinen jälkimaku. Moniulotteisessa tuoksussa kypsää kirsikkaa, mustaherukkaa, luumua ja paahdettuja kahvipapuja.

Renacer Punto Final Malbec Organic

46€ / plo

Argentiina. Malbec

Tuoksussa dominoivat kypsät mustat marjat. Maku on voimakas ja runsaan hedelmäinen. Siinä on luumua, mustaa kirsikkaa ja mustaherukkaa. Tanniinit ovat napakat, mutta pehmeät. Jälkimaku on miellyttävän ryhdikäs ja viipyilevä.

Valkoviinit

Viisauden Viini

43 € / plo, 8.95 € / 16 cl

Harald Viisauden Viinien rypäleet kasvavat Portugalissa 690 metrin korkeudessa kahdella tarhalla, joista toisen köynnökset ovat iältään jopa 80-vuotiaita. Tarhojen maaperä on liuskekiveä. Viiniä kypsytetään kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta. Viinien valmistuksesta vastaa Casca Wines’in viinivelho Helder Cunha.

Siria, Malvasia Fina, Fonte Cal Tuoksussa valkoisia kukkia, sitrusta ja päärynää. Kuiva (3,8g/l). Raikas, mineraalinen, hedelmäinen ja sitruksinen maku. Tasapainoinen ja keskitäyteläinen. Vegaani, luomu.

Rabl Gruner Veltliner

42 € / plo

Itävalta. 100% Gruner Veltliner.

Kuiva (3g/l), keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen maku on ensin pehmeä, jonka jälkeen raikas hapokkuus nousee esiin jättäen ryhdikkään ja herkullisen jälkimaun.

Floralba Pinot Grigio

32 € / plo

Italia. Pinot Grigio.

Kuiva. Intensiivinen troopppisten hedelmien ja sitrusten tuoksu. Maku on kuiva, keskitäyteläinen ja raikas. Sokeria 3g / l.

Miopasso Grillo Appassimento

43 € / plo

Italia. Grillo.

Puolikuiva, sokeria 9g/ l, keskihapokas, aprikoosinen, greippinen ja hunajainen.

Blue Fish dyr Riesling

37€ / plo

Saksa. 100% Riesling.

Sileä ja harmoninen viini on täynnä houkuttelevia tuoreiden aprikoosien ja kypsien persikoiden tuoksuja ja makuja. Sokeria 8g/l

Southern Ocean

45€ / plo

Uusi Seelanti. 100% Sauvignon blanc

Tässä viinissä on klassisia mehukkaita trooppisia hedelmiä ja raikkaita sitrushedelmiä sekä intensiivisiä passionhedelmän ja pirteän karviaisen makuja. Sokeria 5,5g / l.

Muut juomat

Dignitat cava brut

38 € / plo

Kuohuviini. Tuoksussa on persikkaa, kukkaisia sävyjä sekä sitrusaromeja. Maku on kuiva, runsaan hedelmäinen ja tasapainoinen. Sokeria 7g / l. Vegaaninen.

Dignitat cava semi seco

38 € / plo

Kuohuviini. Tuoksussa on kypsiä kivellisten hedelmien aromeja sekä kukkaisia ja sitruksisia sävyjä. Maussa on makeaa valkoista persikkaa ja sitrushedelmiä ja se on helposti lähestyttävä ja tasapainoinen. Sokeria 35g/l. Vegaaninen.

Tiresia Prosecco piccolo

13 € / 0,20l

Kuohuviini. Klassinen aromaattinen Proseccon tuoksu. Mku on raikas ja runsaan hedelmäinen, omenan ja sitrushedelmien sävyttämä. Ihanteellinen aperitiivi.

Mumm Cordon Rouge

92 € / plo

Shampanja. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän hedelmäinen, hennon mineraalinen, kevyen paahteinen.

Gustave Rochè Champagne

35€ / 0,375 l

70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaluumuinen, mineraalinen, kevyen marsipaaninen, hennon yrttinen shampanja. Sokeria 10g / l.

Vidal fleury Muscat de Beaumes-de-Venise

8.80€ / 8cl

Herkullinen, runsas tuoksu hurmaa vivahteillaan: sokeroituja hedelmiä, valkoisia kukkia ja lakkaa. Makeudestaan huolimatta viini on ryhdikäs ja eloisa. Kypsät hunajaiset ja persikkaiset maut saavat vastapainoa raikkaasta greippisyydestä. Sokeri 110g/l

Kuura ICE

9,80€ / 8cl

Omenajääviini, joka on valmistettu 100% suomalaisesta omenasta. Makea, hapokas, runsaan kaneliomenainen, kevyen aprikoosinen, raikkaan sitrusmarmeladinen. Sokeria 110g / l.