Menus in

Viinilista


Punaviinit

Viisauden Viini

41 € / plo, 8.80 € / 16 cl

Harald Viisauden Viinien rypäleet kasvavat Portugalissa 690 metrin korkeudessa kahdella tarhalla, joista toisen köynnökset ovat iältään jopa 80-vuotiaita. Tarhojen maaperä on liuskekiveä. Viiniä kypsytetään kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta. Viinien valmistuksesta vastaa Casca Wines’in viinivelho Helder Cunha.

Aragonez, Rufete. Tuoksusta löytyy vadelmaa, lakritsia ja kirsikkaa. Täyteläinen ja rikas maku on myös vadelmainen sekä vaniljainen, pitkään kestävällä jälkimaulla. Vegaani, luomu.

Whistling Duck

35 € / plo

Australia. Cabernet, Merlot.

Todella herkullinen viini jossa on aavistuksen herukkainen täyteläinen runko joka kutittelee suuta mukavasti pienellä mausteisuudella. Kokonaisuus on tyylikäs ja jälkimaku jatkuu pitkänä jättäen raikkaan maun suuhun.

Peter Lehmann Layers Red

49 € / plo

Australia. Shiraz, Tempranillo, Mourvedre, Grenache.

Täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, karpaloinen, mustaherukkainen, hennon salmiakkinen, paahteinen.

Navarro correas colecciòn privada Malbec

47 € / plo

Argentiina. 100% Malbec.

Keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hennon mausteinen punaviini, jossa kypsä tanniinisuus tekee viinistä tasapainoisen. viini eroaa valtaosasta Argentiinan Malbeceista siinä, että se on enemmän Eurooppalaisen viinin tyylinen, ollen ryhdikkäämpi ja vähemmän hilloinen.

Milamore

64 € / plo

Argentiina. Bonarda, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec.

Intensiivinen maku on runsas, tiivis ja roteva. Tuoksusta löytyy kirsikkaa, luumua, orvokkia sekä kuivattuja hedelmiä. Tammikypsytyksen aistii viinissä lähes suklaisena paahteisuutena. Rypäleiden kuivatuksesta seurannut 7g/l jäännössokeri on hyvin integroitunut, korostaen viinin kypsää, tummaa hedelmää.

Emporium rosso apassimento salento IGT

43 € / plo

Italia. Negroamaro, Primitivo.

Erittäin täyteläinen, pehmeä, kirsikkainen maku joka kestää suussa pitkään. Viini on tehty 100%appassimento-metodilla eli kaikki rypäleet on kuivattu ennen ensimmäistä alkoholikäymistä, kuten Amaronessa.

Antologia Barolo

68 € / plo

Italia. Nebbilo 100%.

Alkuun napakka suuntuntuma, joka pehmenee lopulta kevyehkön oloiseksi. Huikea hinta / laatu suhde!

Swartland winery winemaker`s collection

38 € / plo

Etelä-Afrikka. 100% Cabernet Sauvignon.

Viinillä on intensiivinen tummanpunainen väri. Tuoksussa on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, eukalyptusta, mausteita sekä kutkuttavaa multaisuutta. Maku mukailee tuoksua kypsällä mustaherukkaisuudellaan, mausteilla sekä metsämarjoilla. Suuntuntuma on runsas ja ryhdikäs ja jälkimaku viipyilevä.

Condado de Oriza Roble

39 € / plo

Espanja. 100% Tempranillo.

Täyteläinen maku, jossa mausteisuutta ja hedelmäinen jälkimaku. Moniulotteisessa tuoksussa kypsää kirsikkaa, mustaherukkaa, luumua ja paahdettuja kahvipapuja.

Valkoviinit

Viisauden Viini

41 € / plo, 8.80 € / 16 cl

Harald Viisauden Viinien rypäleet kasvavat Portugalissa 690 metrin korkeudessa kahdella tarhalla, joista toisen köynnökset ovat iältään jopa 80-vuotiaita. Tarhojen maaperä on liuskekiveä. Viiniä kypsytetään kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta. Viinien valmistuksesta vastaa Casca Wines’in viinivelho Helder Cunha.

Siria, Malvasia Fina, Fonte Cal Tuoksussa valkoisia kukkia, sitrusta ja päärynää. Kuiva (3,8g/l). Raikas, mineraalinen, hedelmäinen ja sitruksinen maku. Tasapainoinen ja keskitäyteläinen. Vegaani, luomu.

Yali wild swan chardonnay

36 € / plo

Chile. 100% Chardonnay.

Kuiva (3,4g/l), hapokas, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen, tuore ja raikas.

Rabl Gruner Veltliner

42 € / plo

Itävalta. 100% Gruner Veltliner.

Kuiva (3g/l), keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen maku on ensin pehmeä, jonka jälkeen raikas hapokkuus nousee esiin jättäen ryhdikkään ja herkullisen jälkimaun.

Famille bougrier collection Vouvray

43 € / plo

Ranska. 100% Chenin Blanc.

Puolikuiva (27g/l). Viini tuoksuu hunajalta ja aprikoosilta. Puolikuiva maku on tasapainoinen, kypsän hedelmäinen ja raikas. Suutuntuma on runsas ja jämäkkä, mutta ei raskas. Hapokkuus tuo jälkimaussa veden kielelle.

Pascal Jolivet Sancerre Blanc

66 € / plo

Ranska. 100% Sauvignon Blanc.

Upean ryhdikäs ja intensiivinen viini Loiren laaksosta. Kuiva, sitruksinen, valkoherukkainen ja hapokas. Kypsän omenan aromit tuovat mieleen kesän.

Devil's Corner Riesling

39€ / plo

Australia. 100% Riesling.

Kuiva (8,3g/l) viini on täynnä sitruksen eri aromeja, sekä taustalla voi aistia kevyttä kukkaisuutta.

Juan Gil Moscatel Seco

43 € / plo

Espanja. 100% Moscatel.

Heleä, aromaattinen tuoksu on tunnistettavasti Muscat-arominen, mutta elegantilla tavalla. Herkullinen aromien kirjo käsittää persikkaa, greippiä ja litsiluumua sekä aavistuksen anista. Lähes täyteläinen suuntuntuma saa ryhtiä lempeästä hapokkuudesta.

Muut juomat

Marqués de la Concordia Vintage Brut

35 € / plo

Kuohuviini. Kuiva, raikkaan hedelmäinen ja tasapainoinen Cava, jossa hienostunut suuntuntuma ja mousse sekä pitkä jälkimaku.

Bollina Ice Prosecco Demi Sec

35 € / plo

Kuohuviini. Puolimakea, keskihapokas, raikas ja aromaattinen, sitruksiin taipuva maku. Makeus ja hapokkuus hienosti tasapainossa.

Opera Brut Piccolo 0,20 l

12 € / plo

Kuohuviini. Maussa omenaa ja pehmeät hapot. Runsaat kuplat.

Mumm Cordon Rouge

75 € / plo

Shampanja. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän hedelmäinen, hennon mineraalinen, kevyen paahteinen.

Vidal fleury Muscat de Beaumes-de-Venise

7.80€ / 8cl

Herkullinen, runsas tuoksu hurmaa vivahteillaan: sokeroituja hedelmiä, valkoisia kukkia ja lakkaa. Makeudestaan huolimatta viini on ryhdikäs ja eloisa. Kypsät hunajaiset ja persikkaiset maut saavat vastapainoa raikkaasta greippisyydestä. Sokeri 110g/l