Menus in

Viinilista


Punaviinit

Viisauden Viini

41 € / plo, 8.80 € / 16 cl

Harald Viisauden Viinien rypäleet kasvavat Portugalissa 690 metrin korkeudessa kahdella tarhalla, joista toisen köynnökset ovat iältään jopa 80-vuotiaita. Tarhojen maaperä on liuskekiveä. Viiniä kypsytetään kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta. Viinien valmistuksesta vastaa Casca Wines’in viinivelho Helder Cunha.

Aragonez, Rufete. Tuoksusta löytyy vadelmaa, lakritsia ja kirsikkaa. Täyteläinen ja rikas maku on myös vadelmainen sekä vaniljainen, pitkään kestävällä jälkimaulla. Vegaani, luomu.

Whistling Duck

35 € / plo

Australia. Cabernet, Merlot.

Todella herkullinen viini jossa on aavistuksen herukkainen täyteläinen runko joka kutittelee suuta mukavasti pienellä mausteisuudella. Kokonaisuus on tyylikäs ja jälkimaku jatkuu pitkänä jättäen raikkaan maun suuhun.

Plan B Shiraz

49 € / plo

Australia. Shiraz 95%, Tempranillo 5%.

Viiniä on kypsennetty 10 kuukautta ranskalaisessa tammitynnyrissä. Sen tuoksu on tulvillaan punaisia marjoja, maku on täyteläinen, tumman marjainen ja mausteinen.

Navarro correas colecciòn privada Malbec

47 € / plo

Argentiina. 100% Malbec.

Keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hennon mausteinen punaviini, jossa kypsä tanniinisuus tekee viinistä tasapainoisen. viini eroaa valtaosasta Argentiinan Malbeceista siinä, että se on enemmän Eurooppalaisen viinin tyylinen, ollen ryhdikkäämpi ja vähemmän hilloinen.

Milamore

64 € / plo

Argentiina. Bonarda, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec.

Intensiivinen maku on runsas, tiivis ja roteva. Tuoksusta löytyy kirsikkaa, luumua, orvokkia sekä kuivattuja hedelmiä. Tammikypsytyksen aistii viinissä lähes suklaisena paahteisuutena. Rypäleiden kuivatuksesta seurannut 7g/l jäännössokeri on hyvin integroitunut, korostaen viinin kypsää, tummaa hedelmää.

Vidal- Fleury Châteauneuf-du-Pape

98 € / plo

Ranska. Grenache, Mourvèdre, Syrah.

Viiniä on kypsytetty 12 kk:n ajan sakkojen kanssa suurissa tammitynnyreissä. Muhkeassa, tummansävyisessä tuoksussa on kypsää hedelmää, yrttejä sekä tallinnurkkaa. Maku on suuntäyteisen muhkea. Viini on erittäin Châteauneuf-du-Papen ilmentymä ja sen maku tuntuu jatkuvan ja jatkuvan suussa.

Emporium rosso apassimento salento IGT

43 € / plo

Italia. Negroamaro, Primitivo.

Erittäin täyteläinen, pehmeä, kirsikkainen maku joka kestää suussa pitkään. Viini on tehty 100%appassimento-metodilla eli kaikki rypäleet on kuivattu ennen ensimmäistä alkoholikäymistä, kuten Amaronessa.

Antologia Barolo

68 € / plo

Italia. Nebbilo 100%.

Alkuun napakka suuntuntuma, joka pehmenee lopulta kevyehkön oloiseksi. Huikea hinta / laatu suhde!

Swartland winery winemaker`s collection

38 € / plo

Etelä-Afrikka. 100% Cabernet Sauvignon.

Viinillä on intensiivinen tummanpunainen väri. Tuoksussa on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, eukalyptusta, mausteita sekä kutkuttavaa multaisuutta. Maku mukailee tuoksua kypsällä mustaherukkaisuudellaan, mausteilla sekä metsämarjoilla. Suuntuntuma on runsas ja ryhdikäs ja jälkimaku viipyilevä.

Condado de Oriza Roble

39 € / plo

Espanja. 100% Tempranillo.

Täyteläinen maku, jossa mausteisuutta ja hedelmäinen jälkimaku. Moniulotteisessa tuoksussa kypsää kirsikkaa, mustaherukkaa, luumua ja paahdettuja kahvipapuja.

American redwood merlot

40 € / plo

Yhdysvallat. 100% Merlot

Tuoksussa on kirsikkaa, mustaherukkaa ja karhunvatukkaa sekä kuivattujen yrttien ja vaniljan vivahteita. Maku on täyteläinen, roteva ja ryhdikäs ja mukailee tuoksun aromeja. Viini on kypsynyt amerikkalaisesta punapuusta tehdyissä tynnyreissä.

Valkoviinit

Viisauden Viini

33 € / plo, 7.10 € / 16 cl

Harald Viisauden Viinien rypäleet on kerätty Alicanten viinialueelta Etelä-Espanjasta. Luomutarhat sijaitsevat pienen ja perinteikkään Pinoson kylän ympärillä.

Harald Viisauden Viini Airen-Macabeo on tuoksultaan runsaan hedelmäinen sekä kukkea. Maku on raikkaan hapokas sekä pehmeä.

Whistling Duck

35 € / plo

Australia. Semillon, Sauvignon Blanc.

Mutkaton, herkullinen ja kuiva. Tuoksu on mukavan hillitty. Maku on kuiva ja hedelmäinen.

Pascal jolivet Sancerre blanc

66 € / plo

Ranska. 100% Sauvignon Blanc.

Upean ryhdikäs ja intensiivinen viini Loiren laaksosta. Kuiva, sitruksinen, valkoherukkainen ja hapokas.

Famille bougrier collection Vouvray

43 € / plo

Ranska.100% Chenin Blanc.

Puolikuiva (27g/l). Viini tuoksuu hunajalta ja aprikoosilta. Puolikuiva maku on tasapainoinen, kypsän hedelmäinen ja raikas. Suutuntuma on runsas ja jämäkkä, mutta ei raskas. Hapokkuus tuo jälkimaussa veden kielelle.

Oscar Haussmann cuvèe

33 € / plo

Saksa. 100% Riesling.

Puolikuiva (14,5g/l). Viinin väri on keltavihreä ja tuoksu eksoottisen hedelmäinen. Maultaan viini on raikas, hedelmäinen ja mangoinen.

Rabl Gruner Veltliner

42 € / plo

Itävalta. 100% Gruner Veltliner.

Kuiva (3g/l), keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen maku on ensin pehmeä, jonka jälkeen raikas hapokkuus nousee esiin jättäen ryhdikkään ja herkullisen jälkimaun.

Juan Gil Moscatel Seco

43 € / plo

Saksa. 100% Moscatel.

Heleä, aromaattinen tuoksu on tunnistettavasti Muscat-arominen, mutta elegantilla tavalla. Herkullinen aromien kirjo käsittää persikkaa, greippiä ja litsiluumua sekä aavistuksen anista. Lähes täyteläinen suuntuntuma saa ryhtiä lempeästä hapokkuudesta.

Muut juomat

Marqués de la Concordia Vintage Brut

35 € / plo

Kuohuviini. Kuiva, raikkaan hedelmäinen ja tasapainoinen Cava, jossa hienostunut suuntuntuma ja mousse sekä pitkä jälkimaku.

Bollina Ice Prosecco Demi Sec

35 € / plo

Kuohuviini. Puolimakea, keskihapokas, raikas ja aromaattinen, sitruksiin taipuva maku. Makeus ja hapokkuus hienosti tasapainossa.

Opera Brut Piccolo 0,20 l

12 € / plo

Kuohuviini. Maussa omenaa ja pehmeät hapot. Runsaat kuplat.

Mumm Cordon Rouge

75 € / plo

Shampanja. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän hedelmäinen, hennon mineraalinen, kevyen paahteinen.

Vidal fleury Muscat de Beaumes-de-Venise

7.80€ / 8cl

Herkullinen, runsas tuoksu hurmaa vivahteillaan: sokeroituja hedelmiä, valkoisia kukkia ja lakkaa. Makeudestaan huolimatta viini on ryhdikäs ja eloisa. Kypsät hunajaiset ja persikkaiset maut saavat vastapainoa raikkaasta greippisyydestä. Sokeri 110g/l