Menus in

À la carte – Tampere


Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Purjehtikaa herkkujen pariin!

L (laktoositon)
VL (vähälaktoosinen)
G (gluteeniton)
M (maidoton)
VE (vegaani)

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin

ALKUHYVÄT

VEHREIDEN SAARTEN SALAATTI VE, M

6,80 €

Sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.


Tulosta menu

SALONIEMEN TILAN JUUSTOSALAATTI L

7,90 €

Saloniemen tilan nokkosgoudaa, sitruunavinegretessä pyöräytettyä raikasta salaattia, marinoituja kasviksia, tomaattirelissiä ja kvinoa-linssi-kukkakaali­brunoisea sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

Tulosta menu

ASTRIDIN ALKULEIVÄT VE, M

6,90 €

Savupaprika- ja punajuurihummusta, kuusenkerkkäöljyä sekä paahdettua speltti-punajuurileipää.

Tulosta menu

METSÄNKÄVIJÄN TATTI-KANTARELLIKEITTO L

Kuusenkerkkäöljyllä koristettua kermaista tatti-kantarellikeittoa speltti-punajuurileivän ja kirnuvoin kera.

Alkuruokana 9,90 €

Isompana 12,80 €

Tulosta menu

KOSKENLASKIJAN POROKEITTO L

Revittyllä poronlavallaa ja paahdetulla maa-artisokkalla aateloitua juustokeittoa mallasleivän ja kirnuvoin kera.

Alkuruokana 11,20 €

Isompana 14,80 €

SAAMENMAAN ALKUKIVI L

12,80 €

Liuskekiveltä tarjotaan: Kemijoen kylmäsavulohta, tervasilakkaa, savulahnaa, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suolalihaa, härän­rintamoussea ja mallasleipää sekä yrttipistoukurkkuja.

Historian kirjojen mukaan: Historian kirjojen mukaan: Viikinkiaikaiset lehmät olivat pieniä ja niiden maidontuotanto ehtyi aikaisin syksyllä. Maidosta valmistettiin juustoa, joka säilyi maitoa paremmin. Juustot olivat viikinkien ylellisyysruokaa. Mitä enemmän ja mitä erilaisempia juustoja vieraille tarjottiin, sen rikkaampi ja vieraanvaraisempi talo oli. Tuorejuustoa maustettiin yrteillä ja heraa käytettiin juomana. Kuivatut ja paistetut juustot olivat talven varalle ja niitä syötiin erityisesti jouluisin.

Kemijoen lohiKylmäsavulohi valmistetaan kataja-arkussa hitaasti savustamalla ja se saa leiskuvat värinsä revontulista – näin kerrotaan. Entisaikaan lohi toi vaurautta ja piti nälän poissa. Vaikka viljankasvu jäikin huonoksi, lohi aina nousi. Lohi ja sen kalastus osittain myös vaikutti alueen maatalouden kehittämiseen. Lohennousu ja toukotyöt kun sattuivat samaan aikaan, lohi voitti. Lohta oli yllin kyllin, ja kerrotaankin, että Kemissä oli palkollisten sopimuksissa pykälä, jossa määrättiin, että joka päivä ei saanut olla lohta ruokana. Lohet säilöttiin suolaamalla aina 1950-luvulle saakka. 1800-luvun lopulle saakka lohet suolattiin suuriin, noin 300–400 kg vetäviin puuammeisiin. Ennen suolausta kalat perattiin ja halkaistiin, ja jotta ne säilyttäisivät kauniin, punaisen värinsä, fileet penslattiin salpietariliuoksella.

Tulosta menu

KEISARIN KALAPÄRE L

12,90 €

Päreen päällä Kemijoen kylmäsavulohta, sillikaviaaria, savulahnaa, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrttipistoukurkkuja, tomaattirelissiä ja mallasleipää.

Tulosta menu

ASGÅRDIN ALKAJAISKILPI L
Kahdelle hengelle

14,80 €/hlö
29,60 €

Kilvelle kerätään Kemijoen kylmäsavulohta, savulahnaa, tervasilakkaa, sillikaviaaria, karhusalamia, lämminsavustettua poronmaksaa, hirven suola­lihaa, häränrintamoussea, keisarin kastissa pyöräytettyä salaattia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, Saloniemen tilan nokkosgoudaa, mustaherukkahilloketta, speltti-punajuurileipää sekä mallasleipää.

Historien kirjojen mukaan: Riistaeläimet (esim. karhu, hirvi, peura) toivat vaihtelua ruokapöytään. Vasta keskiajalla metsät ja riista tulivat jonkun ”omistukseen” niin, että vain kuningas tai aatelinen sai metsästää tietyllä alueella. Viikinkiaikana metsät olivat jokaisen ruoka-aitta. Viikingit söivät paljon lihaa: naudanlihaa, sikaa, lammasta ja vuohta. Eläimet teurastettiin yleensä syksyllä, mutta suuria juhlia, kuten joulua (alunperin pakanallinen jule-juhla sydäntalvella) varten teurastettiin eläimiä erikseen. Liha säilöttiin suolaamalla, kuivattamalla, hapattamalla tai palvaamalla. Hevosenlihaa pilkottiin ja paistettiin niin, että siitä tuli nykykebabin kaltaista, tosin ilman tulisia mausteita. Islannissa viikingit söivät myös hylkeen- ja valaanlihaa.

Sinilupiinin tuottaja Jalotofu Luonnollisen, kotimaisen kasviproteiinin pioneeri. Kotimainen sinilupiini vaikuttaa Jalotofun käsityönä valmistettuun lupiinitempen hivenen makeamman maun taustalla. Sen pavussa on jopa yli 30 % proteiinia, paljon kuitua ja vain vähän tärkkelystä, joten tällä kannattaa lähteä liikenteeseen myös suursyömärin nälkää taltuttamaan, sillä se pitää syöjänsä kylläisenä pitkään. Tempe on fermentoitu ruoka, jota perinteisimmillään valmistetaan soijapavusta. Tempen valmistus on lähtöisin Indonesiasta ja Kaakkois-Aasiasta, länsimaissa tempeä valmistetaan myös herneestä tai makeasta lupiinista. Tempe eroaa tofusta ravintosisältönsä ja makunsa puolesta, sillä fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän proteiinia, kuituja ja vitamiineja sekä jämäkämpi koostumus ja voimakkaampi, hieman pähkinäinen maku.

Tulosta menu

Päähyviä

JAARLIN JAKKIHEDELMÄPATA L, G

19,80 €

Makoisaksi haudutettua, mausteista jakkihedelmä-kasvispataa, palsternakka-perunavoita, uunijuureksia, mustikka-sipulihilloketta ja paahdettua maa-artisokkaa.

Tulosta menu

VALKYRIOIDEN LUPIINITEMPE VE, M, G

22,90 €

Viikinkien yrttikastilla siveltyä sinilupiinitempeä ja savupaprikahummusta, tulimaan tomaattikastia, viikinkien kilpiperunaa sekä kvinoa-linssi-kukkakaalipaistosta.

Tulosta menu

KEMIJOEN KEISARINSALAATTI L

17,90 €

Kemijoen kylmäsavulohta, sitruunavinegrettessä pyöräytettyä raikasta salaattia, kvinoa-linssi-kukkakaalibrunoisea, marinoituja kasviksia, yrtti­pistoukurkkuja, tomaattirelissiä, keitettyä kananmunaa, keisarinkastia ja voissa paistettuja mallasleipätikkuja.

Tulosta menu

JALOSUKUISTEN KUHAA L, G

25,60 €

Voissa paistettua kuhaa, tilli-hapankermakastia, palsternakka-perunavoita, kermassa haudutettuja punajuuria ja paahdettua maa-artisokkaa.

Historian kirjojen mukaan: Viikingit söivät herneitä, papuja ja sipulia. Kaalin viljelyn viikingit oppivat englantilaisilta. Kasviksia ei syöty kovinkaan paljon. Kalaa syötiin lihan lisäksi paljon. Erityisesti syötiin graavattua kalaa. Graavaaminen olikin lähes ainut keino saada kala säilymään. Tuore kala paistettiin, savustettiin tai keitettiin. Leipiä ja puuroa tehtiin vehnästä, rukiista, kaurasta ja ohrasta. Vehnäleipä oli kallista rikkaiden herkkua.

Kustavin savipaja ja Mainio SavipajaKustavin Savipaja Oy on perheyritys – saaristossa sijaitseva keramiikkapaja, joka jo vuodesta 1975 on valmistanut koko tuotantonsa täysin käsityönä. Pajan perusmallisto on Aija Paateron käsialaa, mutta tänä päivänä tuotannossa ja uusissa malleissa näkyy kymmenien vuosien yhteistyön tuloksena myös koko henkilökunnan ammattitaito, kädenjälki ja osaaminen. Kaiken perustana on laaja ja toimiva käyttökeramiikkamallisto, josta kukin voi valita mieleisensä yhdistelmän. Lisäksi mallistoon kuuluu suuri määrä koriste-esineitä ja tunnelmanluojia. Mainiosavi on keramiikkapaja, jossa valmistetaan käsityönä erilaisia korkeatasoisia käyttötavaroita ja koriste-esineitä. MainioSavi on toiminut Puuppolassa, Jyväskylässä vuodesta 1998. Kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä kivitavaramassasta ja poltetaan 1260–1270 asteessa. Useat tuotteet valmistetaan perinteikkäästi dreijaamalla.

Tulosta menu

KASAARIEN KANAA MIEKASSA M, G

19,90 €

Barbaarien tervakastilla siveltyä broileria, tulimaan tomaattikastia, pekoniperunaa, uunijuureksia ja mustikka-sipulihilloketta.

Tulosta menu

KANAA VUOHIPAIMENEN NUOTIOLTA VL, G

21,80 €

Meheväksi pariloitua broileria ja vuohenjuustoa yrttipistoun kera, Viisauden Viini
-kastia, viikinkien kilpiperunaa, uunijuureksia sekä raparperihilloa.

Tulosta menu

RUURIKIN RIEKKOA L, G

28,60 €

Paahdettua riekonrintaa, puolukka-voikastia, mustajuuri-perunakakkua, uunijuureksia ja mustaherukkahilloketta.

Tulosta menu

NORMANNIEN POSSUA G

Viikinkien yrttikastilla siveltyä possun savukassleria ja tiristettyä possun­kylkeä, rosmariinikastia, kermaista juustoperunaa, haudutettua sipulia, uunijuureksia sekä omena-chilihilloketta.

Normaali 200 g 19,90 €

Iso 400 g 29,90 €

Tulosta menu

VIIKINKISOTURIN TALKOOPANNU G

21,70 €

Barbaarien tervakastilla siveltyä häränrintaa, pororyynimakkaraa, tiristettyä possunkylkeä, yhden tähden pippurikastia, kermaista juusto­perunaa ja kermassa haudutettuja punajuuria mustaherukkahillokkeen kera.

Historian kirjojen mukaan: Viikinkiaikaan ruoka syötiin veitsellä ja lusikalla. Haarukoita ei ollut, sillä se keksittiin vasta myöhemmin. Juoma tarjoiltiin puisista kupeista. Rikkaat joivat hopeisista juomakupeista tai jopa juomalaseista. Ruokaa tarjoiltiin suurissa vadeissa. Juomasarvia käytettiin lähinnä juhlatilaisuuksissa. Niissä ei ollut jalkoja, joten juoma niistä täytyi juoda kerralla.

Ulf MustapartaUlf Mustaparta, ravintola Haraldin muonituspiällikkö. Pimeän pohjolan kasvatti, joka näkee tähdetkin paremmin kuin etelän sopanhämmentäjät ja tähdistä lukeminen oli viikingeille tärkeä taito pitkillä merimatkoilla. Nimen Ulf on saanut saanut perinnöksi islannin viikingeiltä ja se tarkoittaa sutta (ulfr) ja Mustaparta tulee kaukaiselta Karibian esi-isältä kapteeni Mustaparralta. Piraattien hurjaluonteinen veri siis virtaa suonissaan ja ulkonäkökin on samaa kaliberia. Siitä ei ole ollut haittaa reissatessaan ryöstöretkillä ympäri maailmaa keräämässä keittotaitoa, mitä hän nyt hyödyntää viikinkikylän patojen ääressä. Susi nimessä kertoo miehestä, joka jolkottelee omia polkujaan, kuin yksinäinen susi konsanaan vai kertooko se kenties valuvirheestä ”susi jo syntyessään”, tiedä häntä…

Tulosta menu

MUSTAPARRAN HÄRÄNPIHVI L, G

Viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä ja häränrintamoussea, Viisauden Viini

Normaali 150 g 26,90 €

Iso 300 g 37,60 €

Tulosta menu

PIPPURIPIHVIÄ BYSANTIN HOVISTA L, G

Pippurisinappikuorrutettua härän sisäfileetä, yhden tähden pippurikastia, mustajuuri-perunakakkua ja uunijuureksia rapean pekonilastun kera.

Normaali 150 g 35,90 €

Iso 300 g 53,80 €

Tulosta menu

AIFURIN LAMMASSÄRÄ L

23,80 €

Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsanniskaa vierellään palsternakka-perunavoita, uunijuureksia, tervattuja puolukoita ja speltti-punajuurileipää yrttipistoun kera.

Tulosta menu

NAHKAPÖKSYN HIRVIPANNU L, G

23,70 €

Pitkään haudutettua hirven entrecotea, hirvimakkaraa, puolukka-voikastia, pekoniperunaa, uunijuureksia, haudutettua sipulia ja tomaattirelissiä.

Tulosta menu

POROA TUNTURIEN TUULISTA L, G

34,80 €

Mureaa poron sisäfileetä ja haudutettua poronlapaa, tatti-kantarellikastia, mustajuuri-perunakakkua, uunijuureksia, lämmintä leipäjuustoa sekä tervattuja puolukoita.

Historian kirjojen mukaan: Varjagikaarti tai varangikaarti oli Bysantin keisarien henkilökohtainen henkivartiosto, joka koostui varjageista eli viikingeistä. Kaarti sai alkunsa keisari Basileios II:n aikana (hallitsi 976–1025), kun Kiovan ruhtinas Vladimir Suuri lähetti Basileiokselle 6 000 miestä avuksi taistelussa kapinajohtaja Bardas Fokasta vastaan. Varjagit olivat taistelleet Bysantin joukoissa aiemminkin, mutta vuonna 988 heistä muodostettiin ensimmäisen kerran eliittiyksikkö, joka kulki keisarin mukana. Kaartin miehet saivat pian maineen rohkeina ja armottoman uskollisina sotilaina. Kaarti koostui aluksi yksinomaan ruseista, mutta pian yksikköön liittyi myös muita skandinaaveja, kuten norjalaisia, ruotsalaisia ja islantilaisia. Kaartilaiset tunnettiin runsaasta alkoholinkäytöstään ja pitkävartisista sotakirveistään ja heitä kutsuttiin bysanttilaisissa kronikoissa ”kirveitä kantaviksi sotureiksi”.

Viikinkien maailmat Skandinavian muinaisten asukkaiden maailmankuva perustui sotaisaan jumaltarustoon, jonka mukaan maailmankaikkeus jakautui muun muassa jumalten eli aasojen maailmaan Asgårdiin ja ihmisten maailmaan Midgårdiin. Maailmanpuu (Yggdrasil, Mirameir) oli muinaisskandinaavisessa mytologiassa jättiläismäinen puu, joka kytki yhteen kaikki kosmologian yhdeksän maailmaa. Sen ajatellaan olleen joko saarni tai marjakuusi; jälkimmäistä tukee Eddan maininta puun ikivihreydestä. Alkoholi on Yggdrasilin mahlaa, ja sen juominen on saattanut olla jopa pyhä toimitus. Maailmanpuu on myyttinen puu, joka sitoo taivaan ja maan yhteen tai kannattaa taivasta. Maailmanpuu sijaitsee maailman keskellä. Se on siis eräänlainen maailmanpylväs.

Tulosta menu

MIMIRIN RIISTAMIEKKA

GYhdelle 39,70 €

Kahdelle 77,80 €

Miekkaan pujotetaan paistettua poron sisäfileetä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, riekonrintaa, hirvimakkaraa sekä paprikaa ja kesä­kurpitsaa. Miekan vierellä tarjotaan tatti-kantarellikastia ja puolukka-­voikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, kermassa haudutettua punajuurta sekä mustaherukkahilloketta.

Tulosta menu

MIDGÅRDIN KILPI G
Kahdelle

33,90 €/hlö
67,80 €

Kilvelle kerätään viikinkien yrttikastilla siveltyä häränrintaa, mureaa karitsanniskaa ja barbaarien tervakastilla maustettua broileria, yhden tähden pippurikastia ja Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia sekä häränrintamoussea.

Tulosta menu

VANAHEIMIN KILPI G
Kahdelle

38,60 €/hlö
77,20 €

Kilvelle kerätään viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, pitkään haudutettua hirven entrecotea, mureaa poronlapaa ja pororyynimakkaraa sekä tatti-kantarellikastia, rosmariinikastia, viikinkien kilpiperunaa, kermaista juustoperunaa, uunijuureksia ja tervattuja puolukoita.

Historian kirjojen mukaan: Maailmankaikkeus on jaettu yhdeksään maailmaan eli valtakuntaan. Asgård on aasojen jumalsuvun koti, jossa ovat jumalten talot ja hallit sekä Urdin pyhä kaivo. Vanaheim on toisen jumalsuvun, vaanien koti. Alfheimissa asuvat valohaltiat, joita vaani Frej hallitsee. Midgård on ihmisten maailma ja sijaitsee luomakunnan keskellä. Muspelheim on tulen ja kaaoksen valtakunta, joka oli olemassa jo aikojen alussa. Sitä hallitsee demoninen Surt ja hänen tulijättiläisensä. Jotunheim on huurrejättiläisten, jumalten ja ihmisten vihollisten koti. Jotunheimissa ovat Mimerin kaivo, Järnveden-metsä ja Utgårdin linnoitus. Svartalfheim on osa maanalaista maailmaa, ja siellä asuvat kääpiöt. Helheim on pimeä, haudan kaltainen kuolleitten maa, jota hallitsee Hel. Nifelheim on kaikkein alin maailma: ikuisen kylmyyden ja pimeyden paikka, jossa lohikäärme Nidhögg ja muut lohikäärmeet piinaavat kaikkein pahimpia syntisiä.

Suomen jäätelöHaraldin herkulliset jäätelöt valmistaa Suomen jäätelö, joka käyttää ainoastaan Suomenkarjan maitoa. Alkuperäisrodun lehmien maito soveltuu parhaimmalla mahdollisella tavalla jäätelön tekoon, sillä Suomenkarjan lehmien maito on luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa. Ja niitä ominaisuuksia tarvitaan parhaan mahdollisen jäätelön tekemisessä, silloin kun pyritään vain kaikkein maistuvimpaan lopputulokseen. Jäätelöissä ei käytetä esansseja, kuten ei myöskään keinotekoisia värejä. Jokainen käytetty raaka-aine on lajinsa paras.

Tulosta menu

JÄLKIHYVÄT

Haraldin kertomaa: Haraldin herkulliset jäätelöt valmistaa Suomen jäätelö, joka käyttää ainoastaan Suomenkarjan maitoa. Alkuperäisrodun lehmien maito soveltuu parhaimmalla mahdollisella tavalla jäätelön tekoon, sillä Suomenkarjan lehmien maito on luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa. Ja niitä ominaisuuksia tarvitaan parhaan mahdollisen jäätelön tekemisessä, silloin kun pyritään vain kaikkein maistuvimpaan lopputulokseen. Jäätelöissä ei käytetä esansseja, kuten ei myöskään keinotekoisia värejä. Jokainen käyttetty raaka-aine on lajinsa paras.

PIIKAPLIKAN JÄLKIRUOKAPÄRE L

15,90 €

Gluteenittomana +1 €

Päreeltä tarjotaan päärynämoussella koristettua, suussa sulavaa suklaa­kaakkua vierellään rapea räiskäle vadelmakastin kera, pettujäätelöä, metsämansikkamoussea sekä uuniomenahilloa

Tulosta menu

HARALDIN TERVAINEN L

8,90 €

Haraldin kuuluisaa tervajäätelöä, nougat-kinuskikastiketta, manteli-kauramurua ja kuivattua karhunvatukkaa.

Tulosta menu

FREIJAN SUKLAAKAAKKUA G

9,90 €

Päärynämoussella koristettua, suussa sulavaa suklaakaakkua, jogurtti­rakeita, kuivattua karhunvatukkaa sekä vadelmakastiketta.

Tulosta menu

SIGRIDIN SALMIAKKIMOUSSEA VE, M, G

10,80 €

Salmiakkimoussea, sitruuna-salmiakkisorbettia sekä lakritsinmakuista marenkia, lakritsikastiketta ja kuivattua karhunvatukkaa.

Tulosta menu

RÄÄVELIN RÄISKÄLEET L

10,20 €

Gluteenittomana + 2 €

Rapeaksi paistettuja räiskäleitä ja vadelmakastia, kardemummajäätelöä, metsämansikkamoussea sekä mustikkahilloa.

Tulosta menu

POHJOLAN EMÄNNÄN LEIPÄJUUSTOA L, G

8,90 €

Kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa ja uuniomenahilloa hunajahippujen ja pettujäätelön kera.

Tulosta menu

BESTLAN JÄÄTELÖT G

Jääjättiläisen jäätelöherkut, valitsehan mieleisesi näistä:
Tervajäätelö, pettujäätelö, kardemummajäätelö, vaniljajäätelö L Suklaajäätelö, sitruuna-salmiakkisorbetti VE, M
Jäätelön seuraksi: Uuniomenahilloa, mustikkahilloa, vadelmakastiketta,
nougat-kinuskikastiketta, lakritsikastiketta
1 pallo 4,20 €
2 palloa 6,80 €

Historian kirjojen mukaanPettu tarkoittaa ravinnoksi käytettävää männyn jälsi- ja nilakerrosta. Pettumännyn on oltava vähintään viidenkymmenen vuoden ikäinen ja mieluiten ohut- ja sileäkuorinen oksaton puu. Ennen jauhamista pettuliinat esikäsitellään, eli paahdetaan tai keitetään haitallisten aineiden poistamiseksi. Petusta valmistetaan pettujauhoja, joilla voidaan leipää leivottaessa korvata osa ruisjauhoista. Pettuleipää eli pettua on Suomessa syöty hätäravintona, kun ruoasta on ollut puutetta, erityisesti suurten kuolonvuosien aikana 1690-luvulla, suurten nälkävuosien aikana 1860-luvulla ja viimeksi vuoden 1918 sisällissodanaikana.

Rollo KävelijäRollo Kävelijä matkusti usein Pariisiin ”herkuttelemaan” eli ryöstelemään. Kovasti mieltyi Rollo Pariisin makuihin, ettei enää mielinyt takaisin pohjoiseen paleltuneita puolukoita puremaan ja suostutteli Ranskan kuninkaan lahjoittamaan hänelle oman maa-alueen sillä lupauksella että hän pitää muut viikingit poissa Pariisin herkkujen parista. Valtavaksi kasvoikin Rollo herkkujen ääressä eikä yksikään hevonen häntä enää jaksanut kantaa vaan jalkapatikassa piti paikasta toiseen siirtyä.

Tulosta menu

JOTUNHEIMIN JÄLKIKILPI L
(valmistetaan vähintään kahdelle)

17,90 €/hlö

Kahdelle hengelle 35,80 €
Gluteenittomana + 1 € / hlö

Kilvelle kerätään päärynämoussella koristettua, suussa sulavaa suklaa­kaakkua, rapeita räiskäleitä ja vadelmakastia, kaneli-sokeroitua lämmintä leipäjuustoa, metsämansikkamoussea, salmiakkimoussea, uuniomenahilloa, mustikkahilloa, terva- ja pettujäätelöä sekä sitruuna-salmiakkisorbettia.

Tulosta menu

HELGAN LETTUKESTIT

22,60 €

Gluteenittomana +1 € / lettuViisi rapeaa räiskälettä, metsämansikkamoussea, vadelmakastiketta, uuniomenahilloa ja kolme palloa kardemummajäätelöä.

Tulosta menu

KOLMEN NORNAN JÄÄTELÖT L, G

9,90 €

Kardemummajäätelöä, pettujäätelöä ja sitruuna-salmiakkisorbettia.

Jälkiruoat viikinkiaikaanPähkinöitä ja hunajaa syötiin makean nälkään, samoin kuin ulkomailta tuotuja manteleita, viikunoita, taateleita ja omenoita. Myös villimarjoja, kuten mustikoita ja mansikoita syötiin.

Suurin osa annoksista voidaan räätälöidä
gluteenittomiksi tai laktoosittomiksi!
Kerrothan henkilökunnalle ruoka-allergiastasi
tai
ruokaintoleranssistasi.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tulosta menu