Menus in

Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii.
Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Varaa pöytä tästä

Ruoka- ja juomalistat

A la carte

Lastenlista

Huikea Maistelumenu

Lounas

Emme tarjoile lounasta tänään

Ajankohtaista

 

Hiihtolomalla Haraldiin

Hiihtolomat alkavat mutta ainakaan täällä Etelä-Suomessa ei kyllä pääse sivakoimaan. No mitäs sitten kannattaa tehdä? Nappaa perha kainaloon, Oravannahka kouraan ja suuntaa Haradin herkkupatojen ääreen!

T Helga

- mailchi.mp/ravintolaharald/parhaat-pikkujoulut-95077
... See MoreSee Less

Hiihtolomalla Haraldiin

Hiihtolomat alkavat mutta ainakaan täällä Etelä-Suomessa ei kyllä pääse sivakoimaan. No mitäs sitten kannattaa tehdä? Nappaa perha kainaloon, Oravannahka kouraan ja suuntaa Haradin herkkupatojen ääreen!

T Helga

 - https://mailchi.mp/ravintolaharald/parhaat-pikkujoulut-95077

Asiakas kiitti palvelusta kukkasin!

Thilda ja Alfhild kiittävät kukkasista!
... See MoreSee Less

Asiakas kiitti palvelusta kukkasin! 

Thilda ja Alfhild kiittävät kukkasista!

 

Comment on Facebook

How lovely of them xx

1 week ago

Teidän nettisivut eivät aukea. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Kiitos tiedosta! Laitoin viestin nettivastaavallemme. T. Alfhild

Hyvää Ystävänpäivää Haraldista! ... See MoreSee Less

Viikinkikylän touhuja ennen Ystävänpäivää ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Niin on kovasti touhua juuri ennen Ystävänpäivää. Vieraita on tulossa herkuttelemaan Haraldin ja Helgan Rakkasupakettia niin runsaasti että Nopsajalan piti surrauttaa koneella lisää rakkauden punaisia liinoja vieraiden pöytiin.

2 weeks ago

Viikinkiravintola Harald Lahti

"Suksi suksi ei luista mihinkään, varsinkin jos ei niitä ole ensinkään..."

Huonolta näyttävät kelit hiihdon kannalta eikä sää oikein muutenkaan houkuttele ulkoilemaan toisin kuin tässä parin vuoden takaisessa kuvassa.

Kannattaakin siis suunnata suoraan Haraldin herkkujen ääreen. Lihapadat porisevat höyryävinä ja olutkin on pantu juuri passelin kuohuvaksi.

Tervetuloa herkuttelemaan!Skadi: Hiihdon jumalatar Viikingeillä oli luonnollisesti myös metsästyksen ja hiihdon jumalatar. Vuoristoisessa Skandinaviassa sukset olivat suuren osan vuotta tärkeä kulkuväline. Kun lumi peitti maat ja mannut, pitkät ja leveät puiset sukset olivat paras tapa päästä paikasta toiseen. Sukset olivat erityisen tärkeät lähdettäessä metsälle, sillä niillä viikingit saattoivat liikkua nopeasti ja suhteellisen äänettömästi. He metsästivät jousella ja nuolella muun muassa hirviä, villisikoja ja peuroja. Myös viikinkien hiihdon ja metsästyksen jumalatar, jätti­läinen Skadi, liikkui jumaltarujen mukaan suksilla ja ampui villieläimiä. Skadi on myös jättänyt jälkensä paikannimiin. Norjassa on esimerkiksi sellaiset paikat kuin Skodje ja Skåbu, Ruotsissa puolestaan Skadevi-niminen tila. Skadevi ­tarkoittaa vapaasti käännettynä ”Skadin temppeli”, joten tuolla paikalla on saatettu rukoilla Skadi-­jumalatarta Kuvassa meidän Lahden kyläpäällikkö, hiihtäjä legendan jäljillä. https://historianet.fi/sivilisaatiot/viikingit/viikingeilla-oli-jumalia-joka-lahtoon www.ravintolaharald.fi #ravintolaharald #viikinkiravintolaharald #vikingrestaurants #harald #Skadi
... See MoreSee Less

Suksi suksi ei luista mihinkään, varsinkin jos ei niitä ole ensinkään...

Huonolta näyttävät kelit hiihdon kannalta eikä sää oikein muutenkaan houkuttele ulkoilemaan toisin kuin tässä parin vuoden takaisessa kuvassa.

Kannattaakin siis suunnata suoraan Haraldin herkkujen ääreen. Lihapadat porisevat höyryävinä ja olutkin on pantu juuri passelin kuohuvaksi.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Helgan lounas pöytiin tarjoiltuna arkisin klo.12.00-14.00
Harald Lounas - mailchi.mp/ravintolaharald/dy9x1mm5p6
... See MoreSee Less

Helgan lounas pöytiin tarjoiltuna arkisin klo.12.00-14.00
Harald Lounas - https://mailchi.mp/ravintolaharald/dy9x1mm5p6

2 weeks ago

Viikinkiravintola Harald Lahti

HARALDIN JA HELGAN RAKKAUSPAKETTI -LAHJAKSI VERKKOKAUPASTA JA HARALDISTA https://shop.ravintolaharald.fi/ Harald kokosi ruokalistansa herkuista kynttiläillallisen lahjaksi kahdelle. Rakkauspaketti on oiva tapa muistaa ystävää, puolisoa, vanhempia tai muuten vaan rakkaita ihmisiä. Se on mitä mainioin lahja, kun haluat hemmotella kanssaihmisiäsi tai muistaa heitä esimerkiksi merkkipäivänä. Rakkauspaketti sisältää: Tunnelmallisen pöydän ja erityisen lämminhenkisen kattauksen Alkumaljan kahdelle, jääveden, nokipannukahvin ja teen Haraldin parahulttaisia alkuherkkuja kilvelle kerättynä Pääruuan lahjansaajien toiveiden mukaisesti pöytiin passattuna Makoisan jälkihyvän kahdelle Rakkauspaketista löytävät puhtaan pohjolan suosikkimaut joka lähtöön ja ilta kuluu kuin siivillä Haraldin ja Helgan kestittävinä kylän hämyisässä tunnelmassa. Rakkauspaketit ovat myynnissä Haraldin verkkokaupassa. https://shop.ravintolaharald.fi/ #ravintolaharald #harald #vikingrestaurants #viikinkiravintolaharald ... See MoreSee Less

Eikö suksi luista? Kyllästyttääkö jatkuva vesisade?
Nyt on oiva hetki varata pöytä ja tulla herkuttelemaan makoisilla eväillä.

Talvipäivän herkkuja Haraldissa - mailchi.mp/ravintolaharald/parhaat-pikkujoulut-95033
... See MoreSee Less

Eikö suksi luista? Kyllästyttääkö jatkuva vesisade?
Nyt on oiva hetki varata pöytä ja tulla herkuttelemaan makoisilla eväillä.

Talvipäivän herkkuja Haraldissa - https://mailchi.mp/ravintolaharald/parhaat-pikkujoulut-95033

Harald Uutiskirje - mailchi.mp/ravintolaharald/x1nyivhzmn-95021

Helgan lounas tarjolla arkisin klo.12-14
... See MoreSee Less

Harald Uutiskirje - https://mailchi.mp/ravintolaharald/x1nyivhzmn-95021

Helgan lounas tarjolla arkisin klo.12-14

Talviset terveiset täältä Lahden viikinkikylästä.
Vuosi ja vuosi kymmen on vaihtunut. Talvikin on tullut, ainakin tuon almanakan mukaan. Tosin kun ulos menee ei uskoisi, että on keskitalvi, yli viisi astetta lämmintä ja vettä sataa. Tutulta kalamieheltä Päijänteen pikku siiasta. Kala fileet olivat pieniä ja maukkaita. Tämmöistä ruokaa sain näistä pikku fileistä aikaiseksi.

Tarvittavat raaka-aineet
900g Siika fileettä
5kpl Porkkanaa
12kpl Perunaa (keskikokoista, jauhoinen)
3kpl Sipulia
3kpl Paprikaa, punainen
1prk Kermaviiliä
1 ruukku Tilliä
1kpl Sitruuna
Voita kalan paistamiseen

Tee näin
Pese perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele porkkanat. Laita ne kattilaan kiehumaan. Keitä porkkanat kypsäksi, mausta suolalla ja soseuta ne. Kuori perunat, paloittele ne ja keitä kypsäksi ja soseuta perunat. Sekoita porkkana- ja peruna soseet keskenään. Lisää sekaan kaksi rkl voita ja yksi dl maitoa. Mausta suolalla.
Pese paprikat ja kuori sipuli. Suikaloi paprika ja sipuli. Lisää paistin pannulle hiukan öljyä ja kuullota paprika- ja sipulisuikaleet pannulla. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
Kaada paistos uuni vuokaan ja pese pannu.
Mausta siika fileet suolalla ja valkopippurilla (käytä valkopippuria varoen)
Laita paistinpannu levylle lisää pannulle voita ja paista fileet nahkapuoli alaspäin niin kauan, että nahka saa kauniin paistopinnan ja värin.
Käännä fileet ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.
Tee kermaviilistä, sitruunasta ja tillistä kastike.
Hienonna tilli. Sekoita hienonnettu tilli kermaviilin sekaan. Mausta sitruunalla, mustapippurilla, sinapilla, suolalla ja sokerilla.
Talvi terveisin
Egil Teräväkieli

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#harald
#resepti
#Siikaa
... See MoreSee Less

Talviset terveiset täältä Lahden viikinkikylästä.
Vuosi ja vuosi kymmen on vaihtunut. Talvikin on tullut, ainakin tuon almanakan mukaan. Tosin kun ulos menee ei uskoisi, että on keskitalvi, yli viisi astetta lämmintä ja vettä sataa. Tutulta kalamieheltä Päijänteen pikku siiasta. Kala fileet olivat pieniä ja maukkaita. Tämmöistä ruokaa sain näistä pikku fileistä aikaiseksi.

Tarvittavat raaka-aineet
900g Siika fileettä
5kpl Porkkanaa
12kpl Perunaa (keskikokoista, jauhoinen)
3kpl Sipulia 
3kpl Paprikaa, punainen
1prk Kermaviiliä
1 ruukku Tilliä
1kpl Sitruuna
 Voita kalan paistamiseen

Tee näin
Pese perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele porkkanat. Laita ne kattilaan kiehumaan. Keitä porkkanat kypsäksi, mausta suolalla ja soseuta ne. Kuori perunat, paloittele ne ja keitä kypsäksi ja soseuta perunat. Sekoita porkkana- ja peruna soseet keskenään. Lisää sekaan kaksi rkl voita ja yksi dl maitoa. Mausta suolalla. 
Pese paprikat ja kuori sipuli. Suikaloi paprika ja sipuli. Lisää paistin pannulle hiukan öljyä ja kuullota paprika- ja sipulisuikaleet pannulla. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
Kaada paistos uuni vuokaan ja pese pannu. 
Mausta siika fileet suolalla ja valkopippurilla (käytä valkopippuria varoen) 
Laita paistinpannu levylle lisää pannulle voita ja paista fileet nahkapuoli alaspäin niin kauan, että nahka saa kauniin paistopinnan ja värin.
Käännä fileet ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää.
Tee kermaviilistä, sitruunasta ja tillistä kastike. 
Hienonna tilli. Sekoita hienonnettu tilli kermaviilin sekaan. Mausta sitruunalla, mustapippurilla, sinapilla, suolalla ja sokerilla.
Talvi terveisin
Egil Teräväkieli 

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#vikingrestaurants
#viikinkiravintolaharald
#Harald
#resepti
#siikaa

Eikö kokkaaminen tänään oikein nappaa? Mitäpä jos otat puolison tai kaverin käsikynkkään ja suuntaatte valmiiseen pöytään?

Tervetuloa herkuttelemaan!
... See MoreSee Less

MAANANTAI
Viipaloitua häränpihviä 19.90

TIISTAI
Voissa paistettua kuhaa 19.90

KESKIVIIKKO
Haraldin lammassärää 19.90

TORSTAI
Kasaarien kanaa 19.90

PERJANTAI
Possun savukassleria ja kylkeä 19.90

Helgan lounas sisältää vihreän alkusalaatin, kahvin ja teen

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS 29,90 €
Kolmen ruokalaijin lounas arkisin klo 12.00-14.00
Päivittäin vaihtuva alku- ja pääruoka
Makia jälkihyvä nokipannukahvin kera

Harald Uutiskirje - mailchi.mp/ravintolaharald/x1nyivhzmn-94993
... See MoreSee Less

MAANANTAI
Viipaloitua häränpihviä 19.90
 
TIISTAI
Voissa paistettua kuhaa 19.90
 
KESKIVIIKKO
Haraldin lammassärää 19.90
 
TORSTAI
Kasaarien kanaa 19.90
 
PERJANTAI
Possun savukassleria ja kylkeä 19.90

Helgan lounas sisältää vihreän alkusalaatin, kahvin ja teen 

VIIKINKIPÄÄLLIKÖN LOUNAS 29,90 €
Kolmen ruokalaijin lounas arkisin klo 12.00-14.00
Päivittäin vaihtuva alku- ja pääruoka
Makia jälkihyvä nokipannukahvin kera

Harald Uutiskirje - https://mailchi.mp/ravintolaharald/x1nyivhzmn-94993

Uuden vuoden kunniaksi aloitataan uusia harrastuksia vaikkapa uintia tai salilla käymistä. Mitäpä jos aloittaisit uuden kielen opiskelun?

😁
... See MoreSee Less

Uuden vuoden kunniaksi aloitataan uusia harrastuksia vaikkapa uintia tai salilla käymistä. Mitäpä jos aloittaisit uuden kielen opiskelun?

😁

 

Comment on Facebook

Tässä apua riimujen tulkintaan:

Uusi vuosi on lähtenyt railakkaasti vauhtiin Haraldin herkkuja nautiskellen.

Tammi-helmikuussa maistellaan Viikinkisoturin Talkoopannua 18,90 €. Tällä eväällä pysyy nälkä poissa pitemmänkin valloitusretken ajan!

Jos Joulupukki yllätti Oravannahoilla eli Haraldin lahjakorteilla, niin älä turhaan odottele vaan suuntaa herkuttelemaan pikimmiten!

Olemme avoinna joka päivä, myös sunnuntaisin.

Tervetuloa herkuttelemaan!
... See MoreSee Less

Uusi vuosi on lähtenyt railakkaasti vauhtiin Haraldin herkkuja nautiskellen.

Tammi-helmikuussa maistellaan Viikinkisoturin Talkoopannua 18,90 €. Tällä eväällä pysyy nälkä poissa pitemmänkin valloitusretken ajan!

Jos Joulupukki yllätti Oravannahoilla eli Haraldin lahjakorteilla, niin älä turhaan odottele vaan suuntaa herkuttelemaan pikimmiten!

Olemme avoinna joka päivä, myös sunnuntaisin.

Tervetuloa herkuttelemaan!
Lue Lisää

 

 

maistelumenu